بهگزارش میراثآریا، سید احمد برابادی، روز شنبه ۳ خردادماه ۱۴۰۴ با اشاره به نقش ویژه عروسکها در فرآیند آموزش گفت: آموزش و پرورش معمولاً به عنوان یک تکلیف و وظیفه خشک نگریسته میشود، اما عروسکها این مفاهیم را به شکل لطیفتر، ملموستر و دلنشینتر منتقل میکنند. این وسیله ساده، قدرتی شگرف در فرهنگسازی و آموزش دارد که باید بیش از پیش به آن توجه شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، همچنین موزه عروسک بیرجند و اهدای عروسکهای ملل را بسیار ارزشمند دانست و افزود: این حرکت نشانه توجه ویژه شما به حوزههای فرهنگی و آموزشی است که شایسته تقدیر فراوان است.
او درباره نقش مهم عروسکهای بومی و محلی در حفظ و انتقال فرهنگ بومی اظهار کرد: عروسکهای بومی و محلی، نه تنها ابزاری برای سرگرمی کودکان، بلکه حاملان ارزشها، سنتها و داستانهای نسلهای گذشته هستند که به واسطه آنها میتوانیم فرهنگ ناب و اصیل خود را به نسلهای بعدی منتقل کنیم. این عروسکها نمادی زنده از هویت فرهنگی هر منطقهاند که باید به درستی معرفی و حمایت شوند.
برابادی افزود: موزه عروسک بیرجند به عنوان یک مرکز فرهنگی و آموزشی، میتواند نقش مهمی در حفظ این میراث ارزشمند داشته باشد و بستری فراهم کند تا فرهنگهای مختلف به شیوهای جذاب و اثرگذار به مخاطبان معرفی شوند.
مدیرکل میراثفرهنگی خراسان جنوبی با استقبال گرم از پیشنهاد برگزاری جشنواره بینالمللی عروسکهای بومی و محلی تأکید کرد: این پیشنهاد بسیار ارزشمند است و قطعاً حمایت کامل ما را خواهد داشت.
او ادامه داد: جشنوارهای که بتواند هنرمندان محلی را گرد هم آورد و فرهنگهای بومی را به نمایش بگذارد و علاوه بر بعد فرهنگی، زمینههای اقتصادی برای هنرمندان و فعالان صنایعدستی ایجاد کند، میتواند نقطه عطفی در توسعه فرهنگی استان باشد.
برابادی در ادامه گفت: ما آمادگی داریم در همکاری با وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای مرتبط، زمینههای لازم برای برگزاری این جشنواره را فراهم کنیم و همچنین از ایده ایجاد تسهیلات ویژه برای دیپلماتها در اقامتگاههای روستایی مانند اصفهک حمایت میکنیم، چرا که این کار میتواند به شناساندن هرچه بهتر ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری استان کمک کند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان جنوبی، تأکید کرد که میراثفرهنگی خراسان جنوبی، در کنار وزارت امور خارجه، تمام تلاش خود را برای تحقق این اهداف به کار خواهد گرفت و امیدوارم این همکاریها بتواند در معرفی فرهنگ غنی استان به سطح بینالمللی گامهای مؤثری بردارد.
افسانه ابراهیمی، مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی، ضمن تأکید بر مسئولیت اجتماعی خود در اهدای عروسکها، بیان کرد: اهدای این عروسکها بخشی از تربیت فرزندانم و اهتمام به فرهنگ و آموزش کودکان است.
او با اشاره به فعالیتهای آمنه سیاری و همکارانشان در موسسه موزه عروسک، گفت: آنها با ایجاد دنیایی شیرین و مادرانه برای کودکان، خدمات فرهنگی و تربیتی بسیار ارزشمندی انجام میدهند.
ابراهیمی پیشنهاد داد که عروسکها به عنوان هدیههای دیپلماتیک و تشریفاتی در وزارت امور خارجه جایگاه ویژهای پیدا کنند و افزود: با توجه به ظرفیت بالای استان، پیشنهاد برگزاری جشنواره بینالمللی عروسکهای بومی و محلی با محوریت خراسان جنوبی را دارم تا علاوه بر معرفی فرهنگ غنی منطقه، زمینه رونق اقتصادی این هنر نیز فراهم شود.
مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی، اعلام آمادگی کرد: که کشورهای همسایه نیز به این جشنواره دعوت شوند تا با عروسکهای بومی خود در آن شرکت کنند.
او همچنین بر اهمیت آشنایی سفرای ایران با ظرفیتهای خراسان جنوبی تأکید کرد و گفت: سفرا ایران وقتی با ظرفیتهای خراسان جنوبی آشنا شوند، میتوانند به عنوان سفیران فرهنگی استان در کشورهای خود فعالیت کنند.
ابراهیمی پیشنهاد داد: مزایای اقامت برای دیپلماتهای وزارت امور خارجه در روستاهای جهانی مانند اصفهک در نظر گرفته شود.
مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی همچنین از برنامهریزی برای دعوت مقامات خارجی خراسان رضوی به فصل برداشت زرشک در استان خبر داد و افزود: در این برنامه میتوان از ظرفیتهای روستاها استفاده کرد، بطور مثال روستای خنگ با همکاری شورای اسلامی روستا آماده برگزاری جشنواره زرشک در ورزشگاه روستا و برگزاری تور بازدید از باغات این محصول برای میهمانان وزارت امور خارجه است.
او این تعامل فرهنگی و گردشگری، را فرصتی طلایی برای معرفی ظرفیتهای خراسان جنوبی دانست.
انتهای پیام/
source