خالق بهترین عکس‌های سیاه و سفید جهان درگذشت





سباستیائو سالگادو یکی از عکاسان مطرح و محبوب جهان در سن هشتاد و یک سالگی درگذشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از «گاردین» سباستیائو سالگادو، عکاس برجسته‌ی برزیلی که بیش از همه با عکس‌های سیاه‌وسفید و پرهیجان خود شناخته می‌شد، در سن هشتاد و یک سالگی درگذشت.

او معرفی کننده جنگل‌های آمازون و خالق تصاویری بود که بی‌عدالتی‌های جهان را نمایان می‌ساختند.

درگذشت او توسط مؤسسه‌ی «تِرا» (Instituto Terra)، سازمانی مردم‌نهاد در حوزه‌ی احیای محیط زیست (که او با همسرش لِلیا وانیک سالگادو پس از شش دهه زندگی مشترک بنیان نهاد) تأیید شد. این مؤسسه در پستی در اینستاگرام، سالگادو را «بیش از آنکه یکی از بزرگ‌ترین عکاسان زمان ما باشد» توصیف کرد. 

خانواده سباستیائو سالگادو در بیانیه‌ای اعلام کردند که سالگادو به دلیل ابتلا به مالاریایی که در سال ۲۰۱۰ در اندونزی به آن مبتلا شده بود، به نوع شدیدی از سرطان خون (لوسمی) دچار شد. 

او سال گذشته در گفت‌وگویی با نشریه‌ی گاردین گفته بود: «می‌دانم که دیگر زیاد زنده نخواهم ماند. اما نمی‌خواهم هم زیاد زنده بمانم. من بسیار زیسته‌ام و بسیار دیده‌ام.» 

سالگادو در منطقه‌ای روستایی در ایالت میناس ژرایس برزیل به دنیا آمد و در سائو پائولو اقتصاد خواند. گرایش‌های چپ‌گرایانه‌اش موجب شد که او و وانیک، در دوران دیکتاتوری نظامی ۱۹۶۴ تا ۱۹۸۵، به پاریس مهاجرت کنند؛ جایی که در دهه‌ی ۱۹۷۰ به عکاسی روی آورد و به‌سرعت به شهرت رسید. 

او  طی پنج دهه، در بیش از ۱۳۰ کشور به عکاسی پرداخت و بی‌عدالتی‌های انسانی و محیط‌های طبیعی جهان را از دریچه‌ی قاب‌هایی متمایز با نورپردازی پر احساس و ترکیب‌بندی‌های سیاه‌وسفید به تصویر کشید. عکس‌های زیبای او از رنج انسان‌ها، گاه موجب انتقادهایی شد و برخی او را «زیبایی‌گرای رنج» خواندند. 

 یکی از مشهورترین عکس‌های او که در سال ۱۹۸۶ گرفته شد، کارگران معدن غیرقانونی طلا را در حال تلاش در معدن سررا پلادا (Serra Pelada) در آمازون نشان می‌دهد؛ معدنی که همچون تپه مورچه‌ها شلوغ و آشفته بود.



انتهای پیام/


source

توسط irmusic4.ir