بهگزارش میراثآریا، علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور امروز چهارشنبه ۳۱ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در نخستین روز از سفر خود به استان گلستان، با همراهی علیرضا ایزدی مدیرکل ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارت میراثفرهنگی، فاطمه داوری، سیدمهدی مهیائی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان، فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان، رسول شکرینیا مدیرکل صداوسیمای مرکز گلستان و جمعی از مسئولان، با آیتالله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه گرگان دیدار و گفتوگو کرد.
میراثفرهنگی، هویت فرهنگی گلستان است
آیتالله سیدکاظم نورمفیدی، نماینده ولیفقیه در استان گلستان، با اشاره به جایگاه رفیع میراثفرهنگی در شکلگیری هویت تاریخی مردم این خطه، گفت: دیوار تاریخی گرگان بهعنوان یکی از بزرگترین سازههای دفاعی ایران باستان، نیازمند مرمت و توجه جدی است. این اثر تاریخی در صورت ساماندهی، میتواند به یک مقصد گردشگری برجسته در سطح ملی و جهانی تبدیل شود.
او با اشاره به اهمیت جزیره آشوراده بهعنوان تنها جزیره ایرانی دریای خزر نیز افزود: این جزیره گنجینهای طبیعی و ملی است که از دو دهه گذشته همواره پیگیر توسعه گردشگری آن بودهام.
نماینده ولیفقیه در استان گلستان افزود: خوشبختانه در دولت شهید رئیسی اقدامات مثبتی برای ساماندهی این منطقه انجامشده و امیدوارم روند تکمیل و بهرهبرداری از ظرفیتهای آن با سرعت بیشتری ادامه یابد.
او خاطرنشان کرد: اگر ساماندهی و احیای آثار شاخصی چون دیوار بزرگ گرگان و جزیره آشوراده با جدیت دنبال شود، بدون تردید این دو ظرفیت میتوانند زمینهساز تحولی مهم در توسعه استان باشند.
آیتالله نورمفیدی، بیان کرد: با سابقه و تجربهای که فعالی در حوزه میراثفرهنگی دارد، انتظار داریم پیگیریهای لازم برای این پروژههای کلیدی بهصورت مستمر انجام گیرد و شاهد شکوفایی گردشگری گلستان باشیم.
تخصیص اعتبارات ویژه برای میراث گلستان
علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور نیز در این دیدار با اشاره به جایگاه دیوار بزرگ گرگان در فهرست آثار ملی گفت: این اثر شاخص تاریخی نیازمند کاوشهای میدانی و علمی گسترده است.
او یادآور شد: برای کاوش دیوار بزرگ گرگان، موزه میراث روستایی، قلعه آشوراده و سایر پروژههای میراثی استان، بالغبر ۴۰ میلیارد تومان در سال مالی ۱۴۰۳در نظر گرفته شد.
دارابی همچنین با اشاره به افتخارات بینالمللی ایران در حوزه ثبت میراث، بیان کرد: در حوزه میراث ملموس، تاکنون ۲۸ پرونده ثبت جهانی در یونسکو به نام ایران به ثبت رسیده و کشور ما در میان ۱۰ کشور برتر دنیا قرار دارد.
او افزود: همچنین در حوزه میراث ناملموس نیز در چهار سال اخیر از رتبه هفتم جهانی به رتبه چهارم ارتقا یافتهایم و پروندههایی نظیر ضیافت افطار، شب یلدا و عید نوروز در فهرست میراث جهانی ثبت شدهاند.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور بابیان اینکه ثبت جهانی هنر آیینهکاری در دستور کار وزارت میراثفرهنگی قرار دارد، ادامه داد: همچنین فهرستی از ۱۲۰۰ مسجد تاریخی کشور تهیهشده که پس از بررسیهای تطبیقی، ۵۰ مسجد در ۱۵ استان به عنوان گزینههای احتمالی ثبت جهانی معرفیشدهاند و این موضوع در کمیته تخصصی یونسکو در حال پیگیری است.
دارابی در بخش پایانی سخنان خود ضمن تمجید از عملکرد مهندس فعالی گفت: ایشان از مدیران با تجربه وزارتخانه هستند و حضورشان در گلستان قطعاً منجر به تحولات مثبتی در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری استان خواهد شد.
برنامهریزی متنوع برای هفته میراثفرهنگی
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گلستان نیز در این دیدار ضمن خوشآمد گویی به معاون وزیر گفت: دکتر دارابی با برنامهها و حمایتهای ویژهای به استان آمدهاند و امیدوارم این سفر منشأ خیر برای حوزه میراث و گردشگری گلستان باشد.
فریدون فعالی به برنامههای هفته میراثفرهنگی اشاره کرد و افزود: برگزاری همایش تخصصی ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان با حضور دکتر دارابی از مهمترین برنامههای این هفته خواهد بود.
او خاطرنشان کرد: احیای کارگروه گردشگری استان نیز از اتفاقات مثبت اخیر بوده که با مشارکت دستگاههای اجرایی مختلف، پروژههای کلیدی گردشگری استان از جمله ساماندهی جزیره آشوراده، مرمت دیوار بزرگ گرگان و توسعه موزههای تخصصی با رویکردی منسجم و برنامهریزیشده دنبال میشود.
در پایان این دیدار، معاون وزیر از حمایتها و راهنماییهای نماینده ولیفقیه در استان برای پیشبرد اهداف فرهنگی و میراثی در گلستان قدردانی کرد.
انتهای پیام/
source