به‌گزارش میراث‌آریا، علی دارابی در دومین روز سفر به استان گلستان، امروز پنجشنبه اول خردادماه ۱۴۰۴ از محوطه شهر باستانی جرجان در شهرستان گنبدکاووس بازدید کرد.

در این بازدید که با حضور سیدمهدی مهیایی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گلستان، سلیمان هاشمی معاون استاندار و فرماندار ویژه گنبدکاووس، فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی استان، شهردار گنبدکاووس و جمعی از مسئولان استانی و محلی انجام شد، روند حفاظت و معرفی این شهر تاریخی موردبررسی قرار گرفت.

علی دارابی در حاشیه این بازدید با اشاره به جایگاه ارزشمند جرجان در تاریخ تمدن اسلامی گفت: شهرهای تاریخی، روایت‌گر هویت ملی ما هستند و احیای آن‌ها جزو اولویت‌های اصلی معاونت میراث‌فرهنگی کشور است.

او افزود: جرجان یکی از نمادهای باشکوه از شکوفایی شهرنشینی و فرهنگ در سده‌های اولیه اسلامی است و لازم است با برنامه‌ریزی دقیق، کاوش‌ها در این محوطه از سر گرفته و امکان بازدید گردشگران از بخش‌های قابل‌مشاهده فراهم شود.

فریدون فعالی، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان نیز با اشاره به پیشینه کاوش‌ها در این محوطه تاریخی گفت: در بخش‌هایی از شهر باستانی جرجان، طی سال‌های گذشته کاوش‌های باستان‌شناسی انجام‌شده که آثاری ازجمله معابر با کف‌فرش‌های آجری، سیستم‌های آب‌رسانی و فاضلاب، خانه‌های مسکونی و مسجد کشف شده است.

او افزود: در صورت ساماندهی و محصور کردن بخش‌های کاوش‌شده، می‌توان این بخش‌ها را به‌عنوان سایت‌موزه در معرض دید علاقه‌مندان قرار داد.

فعالی همچنین بر ضرورت آغاز دوباره کاوش‌های علمی و نظام‌مند در جرجان تأکید کرد و گفت: با تأمین اعتبارات لازم و تدوین طرحی جامع، می‌توان این محوطه را هم‌زمان با حفظ ارزش‌های تاریخی، به یکی از مقاصد گردشگری فرهنگی شرق استان تبدیل کرد.

شهر باستانی جرجان، یکی از مهم‌ترین مراکز تمدن اسلامی از سده‌های نخستین تا پایان قرن هشتم هجری، در جنوب‌غربی شهر گنبدکاووس و در مجاورت امام‌زاده یحیی بن زید (ع) واقع‌شده و در سال ۱۳۱۷ با شماره ۴۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این شهر تاریخی دارای حریم مصوب است و آثار کشف‌شده از آن بیان‌گر نظام‌مند بودن ساختار شهری و شکوه معماری و شهرسازی در آن دوره تاریخی است.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir