به گزارش میراثآریا، امیررضا یوسفیان، با اشاره به سابقه دیرینه کاوشهای باستانشناسی در این منطقه گفت: بیش از ۳۰ سال پیش، همراه با استاندار وقت و مشاوران پروژه، از این محوطه بازدید داشتیم. حتی در آن زمان هم نشانههای شگفتانگیزی از هوشمندی در طراحی شهری دیده میشد. معابر، لکههای تجاری و مسکونی و طراحی گذرگاهها بر مبنای مفاهیمی مانند سلسلهمراتب شریانی در شهرسازی امروز ما قابل تطبیق است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان افزود: این معابر بهگونهای طراحی شده بودند که حتی یک چهارپای امدادی میتوانست در شرایط اضطراری از آن عبور کند؛ این طراحی نشاندهنده دقت، نظم و هوشمندی نیاکان ما در معماری و شهرسازی بوده است و این تمدن باستانی، مایه افتخار و الگویی برای شهرسازی معاصر است.
یوسفیان همچنین از ادارهکل ثبت اسناد و املاک استان همدان قدردانی کرد و گفت: با اجرای قانون حدنگاری، اسناد قدیمی فاقد اعتبار شدهاند و باید جایگزین اسناد تکبرگ و دارای مختصات دقیق شوند. از همه مردم خواهشمندم که در این مسیر همکاری لازم را داشته باشند.
معاون عمرانی استاندار به طرح سرمایهگذاری اخیر در سایت ۸۵ هکتاری شهرداری همدان با مشارکت سرمایهگذاران ترک نیز اشاره کرد و افزود: در کنار ثبت جهانی هگمتانه، سرمایهگذاری در چنین پروژههایی میتواند تحولی بزرگ در گردشگری و توسعه اقتصادی شهر ایجاد کند.
او در پایان با تشکر ویژه از تلاشهای انجام شده برای ثبت جهانی هگمتانه گفت: اگر امروز لوگو و آرم یونسکو بر این سایت نقش بسته، این نتیجهی زحمات تیمهای علمی و اجرایی بوده است. این مسیر باید ادامه یابد تا هم گردشگری تقویت شود و هم بستری برای جذب سرمایهگذار فراهم شود.
یوسفیان در پایان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای استان همدان، از همه مردم و مسئولان خواست تا برای اعتلای فرهنگ و تمدن این سرزمین تلاش کنند.
در پایان این مراسم ضمن افتتاح نمایشگاه صنایعدستی در این محوطه تاریخی، از لوح ثبت جهانی هگمتانه و سند ۲۸هکتاری محوطه باستانی هگمتانه رونمایی و کیک ۶متری پاسداشت ثبت جهانی هگمتانه رونمایی و از حاضران در ۱۰۰۰ قطعه کیک پذیرایی شد.
انتهای پیام/
source