به گزارش روابط‌عمومی خانه موسیقی ایران، آیین اختتامیه دومین جایزه ملی «سرو ایرانی» عصر روز بیست و دوم اردیبهشت ماه با حضور نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد الهیاری فومنی مدیرعامل بنیاد رودکی، محمدحسین اسماعیلی مدیر دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی، امیرعباس ستایشگر، ابراهیم شریفی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، جمعی از مدیران و مسئولان و هنرمندان هنرستان‌های هنرهای زیبای کشور و آموزشگاه‌های آزاد، با اجرای سیدعباس سجادی و کارگردانی شاپور حاتمی در تالار رودکی برگزار شد.

محمدحسین اسماعیلی (مدیر کل دفتر برنامه ریزی و آموزش‌های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی) در ابتدای این مراسم گفت: آموزش هنر در این مرز و بوم همواره خاستگاه معلمان عاشقی بوده که هنر آمیخته به معرفت و ایمان و عشق را در جان و دل فرزندان این دیار کاشتند. آموزش زیربنای مستحکم حوزه فرهنگ و هنر است؛ لذا از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. در عرصه آموزش هنر سه عنصر آموزش دهنده، آموزش گیرنده و فضای اموزشی مکمل هم هستند و باید به یک نسبت به آنها توجه شود.

وی افزود: بالا بردن سطح کیفی آموزش و به ویژه بهره‌گیری از مربیان و مدرسان شایسته و برگزیده در مراکز آموزش هنر یکی از روش‌های مهم در ارتقای کیفیت آموزشی در این مراکز است. توجه به این امر مهم، هدفی ارزنده در این راستاست که مقرر است در رویداد جایزه ملی اموزش هنر با عنوان «سرو ایرانی» به آن پرداخته شود. از دیگر اهداف این رویداد شناسایی و تجلیل از نقش آفرینان عرصه آموزش هنر در کشور، زمینه سازی و ایجاد انگیزه آموزش بهتر برای مربیان و مدیران مراکز آموزشی، فراهم کردن شرایط مطلوب برای رقابتی انگیزه بخش در میان معلمان و مدیران مراکز آموزش هنر، توجه به نقش معلمان هنر در حوزه آموزش‌های هنری، تلاش برای یافتن و کارآمد کردن شاخص‌ها و استانداردهای آموزشی است.

اسماعیلی ادامه داد: در سال گذشته نخستین دوره اعطای جایزه ملی آموزش هنر به انتخاب و تقدیر از معلمان و مدیران برگزیده هنرستان‌های هنرهای زیبای کشور اختصاص پیدا کرد و امسال دوره دوم این رویداد آموزشگاه‌های آزاد هنری را تحت پوشش قرار داد. در رویداد جایزه ملی آموزش هنر شاخص‌هایی برای ارزیابی مدیران، مدرسان و مربیان آموزشگاه‌های آزاد هنری در نظر گرفته شده بود که در نهایت ۳ مدیر برگزیده و ۳ معلم برگزیده آموزشگاه‌های آزادهنری جایزه «سرو ایرانی» را دریافت و از ۶ مدیر و معلم دیگر تقدیر به عمل آمد.

او در پایان گفت: در بخش ویژه این رویداد به ۸ نفر از مفاخر آموزش هنر که با استمرار در فعالیت‌های آموزشی و تربیت هنرجویان متعدد در طول سالیان فعالیت خود تأثیرگذاری کیفی و کمی و جریان سازی در حوزه آموزش هنر داشته‌اند، جایزه «سرو ایرانی» اعطاء شد. مجید کیانی و رشید وطن دوست در حوزه آموزش موسیقی، مهدی حسینی و محمدرضا دادگر در حوزه آموزش هنرهای تجسمی، مهیندخت میهن و خسرو خورشیدی و احمد کامیابی مسک در حوزه آموزش هنرهای نمایشی و منصور تام سن در حوزه آموزش طراحی هنرهای سنتی مورد تجلیل قرار گرفتند.

در ادامه رامتین شهبازی (نماینده هیئت داوران جایزه «سرو ایرانی») گفت: خوبی داوری در این جایزه این بود که ما با یک سری شاخصه مواجه بودیم که ما را از داوری سلیقه‌ای دور می‌کرد؛ چرا که این سلیقه‌ها گاهی اجتناب ناپذیر است اما برخورد ما را در این جایزه علمی کرد. سپس پیام سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به جایزه ملی «سرو ایرانی» توسط سید عباس سجادی قرائت شد.

دفتر آموزش‌های هنری باید مسیر هنر را ترسیم کند

نادره رضایی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز ضمن خیرمقدم به حاضران و تبریک دهه کرامت، بر اهمیت آموزش در حوزه هنر تأکید کرد و گفت: در معاونت هنری، چهار اداره‌ کل فعال هستند، اما بیشتر از دفترهای تجسمی، نمایشی و موسیقی شنیده‌اید. در کنار اهمیت این سه حوزه، سنگ‌بنای بنیادین ما اداره‌کل چهارم، یعنی دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری است.

رضایی افزود: امید دارم با یاری همراهانم، در این دوره تلاش کنیم این دفتر به مأموریت اصلی خود بازگردد؛ مأموریتی که شامل برنامه‌ریزی جامع برای این سه حوزه و تربیت نیروهایی است که خروجی آن ترسیم مسیر آینده هنر کشور باشد.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی آموزش هنری در کشور، تصریح کرد: در فضای مدیریت کوتاه‌مدت و حوصله‌های سرآمده امروز، آموزش حوزه‌ای زمان‌بر و نیازمند سرمایه‌گذاری است. و در فضای اجتماعی آموزش می‌تواند محل اجماع دوباره باشد. در شکاف نسلی که امروز در هنر با آن مواجهیم، آموزش همان جایی‌ست که می‌تواند پلی برای انتقال تجربه باشد. هیچ‌کس در عرصه هنر، اگر رنجیده یا دلخور شده، دانش خود را از نسل نو دریغ نکرده است و این خود نشانه‌ای‌ست از قدرت پیوند آموزش در میان نسل‌ها است.

وی با تأکید بر نقش مهم هنرستان‌ها گفت: در دوره‌هایی، به‌ویژه در سال‌های اخیر، همه می‌دانیم چرا و چگونه فاصله‌هایی میان نسل‌ها شکل گرفته است. اما هنرستان‌ها همان نقاط اتکایی بوده‌اند که هنرمندان با دانش و تجربه‌شان توانسته‌اند در آن‌ها اثرگذار بمانند. از همه شما برای حفظ این خط آموزش و انتقال تجربه سپاسگزارم. دیشب در همین تالار، شاهد اجرای سطح بالایی از هنرجویان پسر هنرستانی بودیم؛ اجرایی که امید به آینده ایران را زنده نگه می‌دارد. اگر اتفاقی قرار است در این سرزمین بیفتد، از همین عرصه آموزش خواهد بود.

او در پایان گفت: از همه کسانی که با صبوری در مسیر آموزش ایستاده‌اند و باعث تداوم جایزه «سرو ایرانی» شده‌اند، سپاسگزارم. امیدوارم این جایزه در سال‌های آینده بتواند بیش از گذشته قدردان تلاش‌ها باشد و بستری برای شکوفایی نسل نو فراهم کند.

برگزیدگان دومین جایزه «سرو ایرانی»:

بخش تقدیرهای ویژه

غلامحسین فخیمی کیا

عذرا خورشیدی

دکتر مهاجری- خیر مدرسه ساز

خانم عبداللهی – خیر مدرسه ساز

خانواده استاد محمدعلی بهارلو- قدیمی ترین آموزشگاه آزاد هنری تهران

مدیران شایسته تقدیر 

محمدرضا جدیری

نسرین نعیمی ثانی

فرانک فروتن

مربیان شایسته تقدیر

ندا قربانیان

وحید آبرود

زمان توسلی خیری

مدیران برگزیده 

هادی دهقان پور

حمید نیرومند

محبوب فتحی

مربیان برگزیده 

کیوان قلخانی

مهدی مساح بیدگلی

علیرضا حسینی صدر

 

source

توسط irmusic4.ir