به گزارش میراث‌آریا، صبح امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور محمدرضا بابایی، استاندار یزد و محمدرضا علمداریزدی معاون اقتصادی و گردشگری استانداری یزد در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، نشست مشترکی با محمدابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و جمعی از مدیران و کارشناسان پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری برگزار شد.

در این نشست بر لزوم همکاری‌های علمی، پژوهشی و اقتصادی برای توسعه پایدار گردشگری و ارتقای پژوهش‌های باستان‌شناسی در استان یزد تأکید شد.

یزد میزبان همایش بین‌المللی باستان‌شناسی خواهد بود

محمدرضا بابایی، استاندار یزد در ابتدای نشست با تأکید بر اهمیت مشورت و بهره‌گیری از تجربه صاحب‌نظران، گفت: تصمیم گرفته‌ایم در مسیر برنامه‌ریزی‌ها از خرد جمعی بهره ببریم. به همین دلیل، در کنار بزرگان و متخصصان حوزه‌های میراث فرهنگی و گردشگری گرد هم آمده‌ایم تا از نظرات، تجربیات و دانش ارزشمند شما استفاده کنیم.

او ادامه داد: ما در استان یزد با بافت‌ها، محوطه ها و نواحی تاریخی متعددی روبه‌رو هستیم که در برخی از آن‌ها، مسائل مرتبط با اتباع خارجی نیز مطرح است. این موارد از تبعات رشد صنعتی و تحولات جمعیتی هستند که باید با دقت و نگاه علمی بررسی شوند.

استاندار یزد با اشاره به تعهد استان نسبت به اصول توسعه پایدار افزود: یزد پایدار، هدفی است که در تمام برنامه‌های خود آن را مدنظر داریم و عملاً در حال پیگیری این مسیر هستیم. بخشی از سیاست‌های کلان نیز معطوف به سوق دادن درآمد ملی به سمت حوزه خدمات، به‌ویژه گردشگری، بوده است.

بابایی همچنین از آمادگی استان برای همکاری‌های علمی، پژوهشی و اقتصادی خبر داد و تصریح کرد: معاون اقتصادی و گردشگری استان در این مسیر همراه ما هستند و پنج استان دیگر نیز در قالب تعاملات منطقه‌ای در این حوزه درگیر هستند. ما آمادگی کامل برای حمایت مالی از پروژه‌ها، به‌ویژه در زمینه برگزاری همایش‌های تخصصی را داریم.

بابایی از اهتمام ویژه استان و تامین اعتبار ویژه برای حوزه باستان شناسی خبر داد و گفت: در این زمینه اهتمام ویژه ای خواهیم داشت تا مقوله باستان شناسی را در یزد تقویت کنیم.

او همچنین از رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری دعوت کرد تا در رویداد ثبت جهانی طلای یزد حضور داشته باشد.

یزد پیشرو در عرصه گردشگری پایدار

یزد میزبان همایش بین‌المللی باستان‌شناسی خواهد بود

محمدابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در آغاز این نشست با اشاره به مسائل اجتماعی موجود در بافت‌ها و محوطه های تاریخی، از جمله حضور اتباع خارجی غیرمجاز گفت: این مسائل از تبعات صنعت و تحولات اخیر است و باید با برنامه‌ریزی منسجم به آن پرداخت.

 او تأکید کرد: یزد به‌عنوان یکی از استان‌های پیشرو در حوزه گردشگری پایدار مطرح است و پژوهشگاه در پی تعامل گسترده با مسئولان محلی برای اجرای پروژه‌های علمی، پژوهشی و فرهنگی در این راستاست.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری خاطرنشان کرد: درآمد ملی در سال‌های اخیر به سمت خدمات سوق داده شده و بخشی از سیاست‌های ما نیز معطوف به تقویت این حوزه است. امیدواریم با حمایت معاونت اقتصادی و گردشگری و تعامل سازنده، بتوانیم همایش‌های علمی را پیش ببریم و از ظرفیت‌های استان به‌خوبی بهره‌مند شویم.

یزد میزبان همایش بین‌المللی باستان‌شناسی خواهد بود

امادگی کامل تیم های پژوهشی یرای کاوش در یزد 

معصومه مصلی، رئیس پژوهشکده باستان شناسی در ادامه از آمادگی کامل تیم‌های پژوهشی برای انجام کاوش‌های باستان‌شناسی در یزد خبر داد و گفت: منطقه یزد دارای ظرفیت‌های فراوانی در حوزه پارینه‌سنگی و آثار ارزشمند تاریخی است که متأسفانه طی سال‌ها مغفول مانده‌اند. 

او افزود: اکنون پژوهشگاه آمادگی دارد از مرحله بررسی تا تعیین عرصه و حریم و طراحی موزه‌ها، پروژه‌ها را پیش ببرد؛ مشروط بر اینکه پشتیبانی اقتصادی نیز فراهم شود.

یزد لکه سفید باستان‌شناسی است

محمدحسین عزیزی خرانقی، معاون پژوهشکده باستان شناسی در بخش دیگری از این نشست، با تأکید بر کمبود مدارک باستان‌شناسی در یزد، اظهار کرد: متأسفانه یزد از نظر باستان‌شناسی در وضعیت لکه سفید قرار دارد و برخلاف استان‌هایی مانند کرمان، فارس و خراسان جنوبی، در این حوزه کار چندانی انجام نشده است. اگر پژوهش‌های مربوط به شیخداد در سال گذشته را کنار بگذاریم، شاهد فعالیت مدون قابل استنادی نیستیم.

او افزود: اگر بتوان در سرفصل اعتبارات ملی، پژوهش‌های یزد را مصوب و ابلاغ کرد، گام بزرگی برای ایجاد نقشه باستان‌شناسی استان و ثبت آثار تاریخی مشهود برداشته خواهد شد.

در بخش دیگری از این نشست، علیرضا قلی‌نژاد سرپرست معاونت فناوری و کاربردی‌سازی پژوهشگاه بر لزوم ایجاد برند شهری برای یزد تأکید کرد و گفت: یزد نیازمند زیست پایدار شرافتمندانه است. توجه به آداب، هویت شهری و میراث ملموس و ناملموس می‌تواند مسیر توسعه‌ای مبتنی بر اصالت فرهنگی را تضمین کند.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir