در مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره فیلم ١٠٠ که اجرای آن برعهده محمد سلوکی بود، احمدرضا درویش، حمیدرضا جعفریان، محمود گبرلو، سعید الهی، محمد حمیدیمقدم، رضا میرکریمی، محمدرضا جعفریجلوه، رسول صدرعاملی، محمدرضا شریفینیا، مصطفی رزاقکریمی، ژاله صامتی، علیرضا داوودنژاد، امیررضا مافی، سیدمحمود رضوی، لیلا زارع، مجید زینالعابدین و … حضور داشتند.
پیام ١٠٠ ثانیهای دبیر جشنواره
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی، پیام تصویری از یوسف منصوری؛ دبیر دوره چهاردهم جشنواره پخش شد که او در این پیام گفت: عید شما مبارک. از آنجایی که در جشنواره تلاش داریم سخنرانی نداشته باشیم اما از باب وظیفه خیر مقدم می گویم و این پیام را تصویری در اختتامیه پخش میکنیم.
وی ادامه داد: سه روز اکران داشتیم که همه چیز درجه یک بود. یک انرژی خیلی خوبی در جشنواره وجود داشت که آن را پیش بینی می کردیم. ٢٢ اثر از داخل خود غزه به دست ما رسید و این همه انرژی بچه ها برای من و تیمم وظیفه سنگینی در پی داشت و از همه عزیزانی که در این جشنواره به من کمک کردند سپاسگزاری می کنم.
بزرگداشتی برای علیرضا داوودنژاد
در ادامه مراسم بزرگداشتی برای علیرضا داوودنژاد برگزار شد. در این بخش رسول صدرعاملی، محمدرضا شریفینیا، احمدرضا درویش، مصطفی زمانی روی سن آمدند تا از علیرضا داوودنژاد تقدیر کنند.
رسول صدرعاملی در این بخش گفت: عید بر شما مبارک. واقعیت این است که علیرضا داوودنژاد، معلم همه ما فیلمسازان بعد از انقلاب بود. چه با ساخت فیلم هایش و چه با چگونگی حضور و معرفت و منش در سینمای ایران و چه در پرداخت قصه های مردم این سرزمین. معنای خانواده را او در سینمای ایران مفهوم بخشید. هیچکس به اندازه او دغدغه سینما را نداشته است.
سپس داوودنژاد گفت: از پارسال تا حالا خیلی مناسبت ها به وجود آمده که دوستان محبت داشتند که من باشم اما واقعیت این است که دل آن را نداشتم که به تهران بیاییم اما به دلیل خاصی که عنوان این جشنواره است که موضوع زمان در آن مطرح است، باعث شد این دعوت را پذیرا باشم. زمان محور دانایی سینمایی است. وقتی قرار است یک روایتی را جمع کنیم که در ١٠٠ ثانیه یا دقیقه نمایش دهیم خیلی داستان را متفاوت می کند. دانایی سینمایی با زمان آمیخته است. وقتی قرار است داستانی را در یک محدوده زمانی روایت کنید این محدودیت خیلی داستان را متفاوت میکند.
این کارگردان در پایان خاطرنشان کرد: اگر گاهی سریالهای خوبی را میبینیم عمدتاً به خاطر کارگردانهایی است که دانایی سینما و تسلط بر زمان را میدانند. دانایی سینمایی کشورمان در خطر است. مدیریت نیروی هنرمند خلاق امر مهمی است. و راستش دلسوز این امر را نداریم. باید یادمان باشد اگر سینمای هنری نداشته باشیم سینمای تجاری هم به خطر میافتد.
رضا میرکریمی نیز طی صحبتهایی بیان کرد: این جشنواره را دوست دارم چون جای درستی ایستاده است. در این جشنواره با خیل جمعیت جوانی روبرو هستیم که کلی دوره رفتهاند ولی ایدهای برای ساختن ندارند. در حالی که اصل قضیه همین ایده است.
وی ادامه داد: قصه گفتن نیازمند یک ذخیره معنوی و تجربه زیسته است. اگر نتوانید قصه بگویید صرفاً اپراتور هستی. و جشنواره ۱۰۰ جایی است که نمیشود اپراتور بود و این نشانه خوبی برای استعداد واقعی یک جوان مستعد سینمایی است.
میرکریمی یادآور شد: علیرضا داوودنژاد آدم اصیلی است. وقتی روندش را میبینی آدم شریف و اصیلی است. او از شاگردان مرحوم صفایی حائری هم هست و این تجربه مشترک ماست که در کنار یک آدم عمیق و بلند فکر بودیم.
بخش بینالملل – کرامت انسانی
در ادامه برگزیدگان بخش بینالملل – کرامت انسانی اعلام شدند. برای اهدای جوایز این بخش، احمدرضا درویش و مصطفی رزاق کریمی که از داوران این بخش بودند، روی سن آمدند و جوایز این بخش را اهدا کردند.
تندیس بهترین فیلم داستانی به فیلم «العناق» ساخته زینب نجات رسید.
تندیس بهترین فیلم پویانمایی در بخش بینالملل به جان اسونسکی (jan sevensek) برای فیلم «the skinnies» رسید.
تندیس بهترین فیلم مستند به محمدجواد معصومی برای مستند «گلچین» اهدا شد.
بخش فراصد – فلسطین آزاد
در این بخش سه جایزه به فیلمهای «خانهام اینجاست» ساخته علیرضا آقامحمدی، «Aschool day» ساخته Ahmad Al-Danaf، «عاتقه» ساخته مسعود دهنوی اهدا شد.
بخش ملی – ایران عزیز
در این بخش ژاله صامتی، لیلا زارع، سیدمحمود رضوی، رسول صدرعاملی، محسن اسلامزاده که اعضای هیات داوران این بخش بودند، روی سن آمدند و جوایز را به برگزیدگان اهدا کردند.
دیپلم افتخار بهترین فیلم داستانی به «مشق هر روز» ساخته امیر ربوئین اهدا شد.
تندیس بهترین فیلم داستانی به «چشم چشم» ساخته حمید ملیحی اهدا شد.
بخش ملی – پویانمایی – ایران عزیز
دیپلم افتخار بهترین فیلم پویانمایی به «آرامش زن، آرامش خانه» ساخته علیرضا پورشکوری اهدا شد.
تندیس این بخش به پویانمایی «ته تغاری» ساخته حیدر صفرپور رسید.
بخش ملی – مستند – ایران عزیز
تندیس بهترین فیلم مستند این بخش به «شانه به شانه» ساخته مهدی شاهسواری و عطیه سادات حجتی اهدا شد.
آثار برگزیده سازمان سینمایی سوره
در این بخش علاوه بر اهدای لوح تقدیر، سازمان سینمایی سوره از آثار بعدی سه کارگردان که در این دوره فیلم داشتند، حمایت خواهد کرد.
١- «بیدرد» ساخته جانبه باستان
٢- «کیوسک» ساخته محمد قادری
٣- «چرخ و فلک» ساخته مریم محمدی
جایزه ایران جوان
فیلم «یکی مثل خودم» ساخته مرتضی معتمدیراد
جایزه دبیر جشنواره
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار این بخش به فیلم «علم» ساخته سیدمحمدحسین حسینی اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران
تندیس جشنواره و دیپلم افتخار این بخش به فیلم «پیامبر» ساخته سجاد انتظاری رسید.
انتهای پیام/
source