به گزارش خبرنگار میراث‌آریا، اجلاس وزرای گردشگری کشورهای عضو گروه بریکس، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین بسترهای شکل‌گیری نظم نوین گردشگری جهانی، با مشارکت فعال مقامات بلندپایه کشورهای عضو در برازیلیا، پایتخت برزیل آغاز شد. 

جمهوری اسلامی ایران، در نخستین روز این نشست بین‌المللی، با ارائه تصویری جامع و الهام‌بخش از دستاوردهای خود در صنعت گردشگری، جایگاهی ممتاز در گفت‌وگوهای راهبردی اجلاس به دست آورد.

در این رویداد، سعید خال، مدیرکل پشتیبانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و مصطفی فاطمی، مدیرکل توسعه گردشگری داخلی، به‌عنوان نمایندگان رسمی جمهوری اسلامی ایران، با سخنرانی‌هایی مبتنی بر داده، راهبرد و تجربه، به تبیین دستاوردهای ده‌ساله کشور در حوزه توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی، ایجاد شبکه ملی روستاهای گردشگری، گسترش پارک‌های طبیعت‌گردی و شکل‌دهی کمیته‌های تخصصی طبیعت‌گردی پرداختند.

نمایندگان ایران با اشاره به وجود بیش از ۴۵ هزار روستا در کشور و نقش برنامه‌ریزی هوشمندانه در تثبیت جمعیت روستایی از طریق گردشگری، از ایجاد ۴۰۰۰ اقامتگاه بوم‌گردی و اشتغال‌زایی برای بیش از ۱۵ هزار نفر در مناطق روستایی سخن گفتند. 

همچنین به سیاست‌های موفق در توسعه «پارک‌های طبیعت‌گردی» با رعایت اصول توسعه پایدار و ایجاد ۱۸ پارک فعال در زیست‌بوم‌های ارزشمند کشور اشاره کردند؛ اقدامی که ایران را به الگوی گردشگری طبیعت‌محور و مسئولانه در منطقه تبدیل کرده است.

در بخش دیگری از سخنان، تجربه راه‌اندازی کمیته ملی و ۳۱ کمیته استانی طبیعت‌گردی، شبکه کارشناسان و تقسیم وظایف میان نهادهای دولتی، خصوصی و محلی برای حفظ تنوع زیستی، احیای گونه‌ها، ترویج فرهنگ بومی و آموزش جوامع محلی، یکی از مدل‌های مشارکتی موفق ایران معرفی شد.

نمایندگان ایران با نگاهی فراتر از ساختارهای رایج، گردشگری را ابزار صلح، گفت‌وگوی تمدن‌ها و هویت‌سازی فرهنگی خواندند و تأکید کردند که ایران با تمدنی چند هزار ساله، به‌جای پیروی صرف از مدل‌های غربی، مسیر بومی‌شده و تمدنی خود را در توسعه پایدار گردشگری ترسیم کرده است. این نگاه تمدن‌محور، با استقبال گسترده حاضران همراه شد و بار دیگر جایگاه ایران را در طراحی گفتمان جهانی گردشگری مسئولانه تثبیت کرد.

در این اجلاس، نمایندگانی از کشورهای روسیه، برزیل، چین، اتیوپی، امارات متحده عربی، مصر و هند حضور داشتند. 

ایران با بهره‌گیری از زبان تعامل منطقه‌ای و چندجانبه‌گرایی، تلاش کرد روایت‌های ایران‌هراسانه را با دیپلماسی فرهنگی و روایت‌های واقعی از ظرفیت‌های گردشگری خود خنثی سازد و در مسیر تقویت همگرایی فرهنگی میان کشورهای جنوب جهانی گام‌های مؤثر بردارد.

گفتنی است اجلاس بریکس، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نهادهای چندقطبی نوظهور در جهان، با محوریت استقلال فرهنگی و همکاری اقتصادی میان کشورهای مستقل، نقش مهمی در ترسیم آینده گردشگری جهانی ایفا می‌کند و حضور محتوایی و هدفمند جمهوری اسلامی ایران، نشان از عزم جدی برای ارتقای جایگاه کشور در ژئوپلیتیک فرهنگی و دیپلماسی گردشگری جهانی دارد.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir