به‌گزارش میراث‌آریا، اولین جشنواره گندم شهرستان شوش پنج‌شنبه شب ۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ باحضور محمد جوروند مدیرکل میراث‌فرهنگی خوزستان، امید صبری‌پور سرپرست فرمانداری شوش، حجت الإسلام سیدمرتضی مرعشی امام‌جمعه شهرستان و در میان استقبال گرم و پرشور مردم شوش برپا شد.

آیین گشایش این جشنواره با اجرای گروه سنج و دمام آغاز شد و ضمن گرامی‌داشت مقام کشاورزان، یاد و خاطره جانباختگان حادثه دلخراش اسکله بندرعباس نیز گرامی داشته شد.

در این جشنواره، از کشاورزان نمونه شهرستان شوش تقدیر شد و برنامه‌های جانبی مانند نورافشانی، اجرای موسیقی عربی و فارسی، شعبده‌بازی، اجرای گروه سرود، نصب سیاه‌چادر و برپایی سفره‌ کلوچه‌های محلی، بخشی از جذابیت‌های این رویداد فرهنگی بود.

یکی از بخش‌های شاخص جشنواره، مراسم نمادین اهدای گندم بود که در این برنامه، مردم شوش و کشاورزان منطقه، گندم‌هایی را به نیت حرم مطهر حضرت دانیال نبی (ع) جمع‌آوری کردند و به نیابت به کبوترخانه حرم مطهر امام‌رضا (ع) اهدا خواهند کرد.

برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

سرپرست فرمانداری شوش در این جشنواره که در ورزشگاه منطقه احمدآباد این شهرستان برپا شد، با بیان این‌که ظرفیت‌های لازم برای ارتقای شوش به جایگاه والای آن وجود دارد گفت: شوش در همه عرصه‌های کشاورزی، صنعتی، تاریخی، میراثی، طبیعی و گردشگری سرآمد خوزستان است.

امید صبری‌پور، شوش را شهرستان ظرفیت‌های کم‌نظیر دانست و افزود: شوش در صنعت، آثار باستانی، دفاع‌مقدس و همچنین میراث‌فرهنگی، معنوی و تاریخی و جاذبه‌های متنوع گردشگری دارای ظرفیت‌های فراوانی است که باید این ظرفیت‌ها به خوبی مورد استفاده قرار گیرند.

شوش، انبار غله خاورمیانه است 

او با بیان این‌که شوش، انبار غله خاورمیانه است، ادامه داد: حجم تولید گندم در شوش بسیار زیاد و در کشور ممتاز است و باید توجه به کشاورزی شهرستان متناسب با این ظرفیت بی‌نظیر باشد.

سرپرست فرمانداری شوش با تأکید بر این‌که حرکت به سمت کشاورزی پایدار، مدرن و مکانیزه در شوش اولویت دارد، افزود: ظرفیت‌های متعدد و بی‌نظیر شوش مغفول مانده و بهره‌گیری از این ظرفیت نیازمند توجه مسوولان استانی و ملی است.

برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

شوش از پاسارگاد چیزی کمتر ندارد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان نیز در این جشنواره در سخنانی گفت: نخستین جشنواره شکرانه برداشت گندم با عنوان «یک پیمانه کرم از حرم تا حرم» با هدف ساماندهی سوغات شهر شوش، ترویج صنایع‌دستی بومی از جمله محرق ساقه گندم، و پاسداشت تلاش کشاورزان منطقه طراحی و اجرا شد.

محمد جوروند ادامه داد: این جشنواره در یک همکاری مشترک و فعال میان میراث‌فرهنگی، اداره ورزش و جوانان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، جهاد کشاورزی، اداره غله، تعزیرات حکومتی، تعاونی روستایی، شورای شهر، شهرداری، اداره برق و حمایت ویژه فرمانداری شوش برای اولین بار برگزار شد تا به نوعی تشکری باشد از همه فعالان عرصه تولید گندم.

او در ادامه افزود: شوش با داشتن دو اثر ثبت‌جهانی و ظرفیت‌های کم‌نظیر تاریخی، طبیعی و فرهنگی چیزی کمتر از پاسارگاد و شیراز برای جذب میلیون‌های گردشگر داخلی و خارجی ندارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان ، صنعت گردشگری را از جمله صنایع پردرآمد و پول‌ساز در جهان دانست و اضافه کرد: بسیاری از معضل‌های شوش از جمله بیکاری با توسعه صنعت گردشگری قابل حل است.

او با بیان این‌که کشت گندم در شوش بیش از شش هزار سال قدمت دارد گفت: برگزای جشنواره شکرانه برداشت گندم اقدامی فرهنگی برای معرفی ظرفیت‌های بی‌نظیر این شهرستان در صنعت کشاورزی است.

جوروند تصریح کرد: شوش با داشتن دو اثر جهانی شامل محوطه تاریخی و زیگورات چغازنبیل، از جمله شهرستان‌های بی‌نظیر در کشور است که بهره‌گیری از این ظرفیت و معرفی این جاذبه‌ها همواره مورد تأکید ما بوده و خواهد بود.

او از تدوین برنامه‌های متنوع برای جذب اعتبارها به شوش و توسعه زیرساخت‌های گردشگری در این شهرستان خبر داد و گفت: اعتبار خوبی برای ساحل‌سازی رودخانه شاوور توسط نماینده مردم شوش در مجلس پیگیری شده است که تخصیص این اعتبار می‌تواند گام بلندی برای توسعه زیرساخت‌های گردشگری آبی در این شهرستان باشد.

برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

شوش الگویی برای کارهای فرهنگی بزرگ و جریان ساز است

امام‌جمعه شوش نیز در این جشنواره، گندم را محصولی راهبردی و نعمتی بزرگ دانست و عنوان کرد: شکرگزاری نعمت‌ها موجب ازدیاد رزق و روزی می‌شود و این شکرگزاری، فرهنگی ایرانی و دینی است.

حجت الإسلام سیدمرتضی مرعشی با اشاره به احترام به نان و گندم در روایت‌های مختلف افزود: جشن شکرگزاری، تشکر از همه کشاورزان و تولیدکنندگان و فعالان عرصه تولید است.

او شوش را الگویی برای کارهای فرهنگی بزرگ و جریان‌ساز دانست و ادامه داد: کشاورزان، فعالان عرصه تولید و خودکفایی کشور و تأمین‌کنندگان امنیت غذایی آن هستند که باید مطالبه‌ها و موضوعات آن‌ها شنیده و در راستای حل این دغدغه‌ها گام‌های عملی برداشته شود.

برداشت گندم در خوزستان از ۲۰ فروردین ماه شروع و در یک دوره فشرده ۴۰ روزه به پایان می‌رسد؛ برداشت گندم ابتدا در مناطق جنوبی استان همچون هندیجان، ماهشهر، شادگان و خرمشهر شروع و سپس به تدریج به مناطق مرکزی و غربی خوزستان کشیده خواهد شد و درنهایت کار برداشت گندم در مناطق سردسیر ایذه، باغملک و دزپارت در نیمه نخست خرداد شروع می‌شود.

خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.

سالانه یک میلیون و ۹۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در شهرستان شوش تولید می‌شود. شوش همواره جزو رتبه‌های نخست کشور در تولید گندم و کلزا است.

۴۱ هزار هکتار گندم، ۱۱ هزار هکتار کلزا، ۱۱ هزار هکتار چغندرقند، ۱۱ هزار هکتار نیشکر و یک هزار هکتار صیفی جات در شوش کشت می‌شود.

سال گذشته ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن محصول کلزا و ۱۲۲ هزار تن گندم از کشاورزان شهرستان شوش و کرخه خریداری شد.
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

برگزاری جشنواره شکرانه برداشت گندم در شوش

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir