به گزارش خبرگزاری تسنیم، جبار الکعبی، عضو اتحادیه ناشران عراقی و نماینده موسسه نشر «دار سحرالقلم» گفت: «دار سحر القلم» اولین حضور خود در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را تجربه میکند، با این حال با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران در حوزه کتاب متخصص است، در تمام سالهای گذشته از فعالیتهای فرهنگی ایران غافل نبوده و آن را دورادور دنبال کرده و میکنیم.
وی با اشاره به حضور این موسسه در نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد: ما در «دار سحرالقلم» با تعداد زیادی نویسنده و کتاب مواجه هستیم و به همین دلیل سعی کردیم با مهمترین آثار خود که شامل 50 عنوان کتاب است به سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بیاییم.
نماینده «دار سحر القلم» ادامه داد: کتاب «وحی و تاریخ» نوشته علیالزیدی متفکر عراقی تازهترین کتاب انتشارات ماست. نویسنده در این کتاب نظریه جدیدی ارائه میکند که شبهات مطرح شده پیرامون وحی و نبوت را حل خواهد کرد و در آن نظریه متفکرانی از جمله محمد ارکون، عبدالکریم سروش، عبدالجبار الرفاعی و عبدالمجید الشرفی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته جبار الکعبی، مهمان ویژه بودن عراق در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، نمایشی از سخاوت کشور میزبان یعنی ایران است که نصیب عراق شده است. این حضور بار و مسئولیت جدیدی روی دوش ناشران عراقی میگذارد تا چهره واقعی این کشور را که به پیشگام بودن در عرصه فرهنگی و علمی شهرت دارد، نشان دهند.
وی در ادامه اظهار کرد: صنعت چاپ عراق در سالهای نه چندان دور با مشکل تامین سرمایه و بروزرسانی تجهیزات مواجه بود. با اینحال، امروز، چاپخانههای محلی در عراق شروع به توسعه تجهیزات و رقابت با یکدیگر کردهاند و همکاری فزایندهای بین انتشارات عراق به چشم میخورد و به همین دلیل محیط کاری یکپارچهای ایجاد شده است.
الکعبی اضافه کرد: در عراق کتابهای ادبی و علوم انسانی و علوم مدرن از استقبال خوبی در میان مردم برخوردار است. بسیاری از جوانان عراقی هم این روزها به سراغ نشر کتاب میروند که نشاندهنده شادابی و زنده بودن فضای فرهنگی عراق است و درکنار آن مؤسسات انتشاراتی نیز در برخورد با نویسندگان انعطافپذیرتر شدهاند، خدمات انتشار مشترک و پشتیبانی فنی ارائه میدهند که درها را به روی فرصتهای جدید باز میکند.
نماینده «دار سحر القلم» با اشاره به رشد کتابخوانی در عراق عنوان کرد: کتابخوانی در عراق به شدت رو به رشد است. ما شاهد بازگشایی کتابخانهها، سرمایهگذاری مردم در پروژههای فرهنگی و طرحهایی مانند باشگاه کتاب، کتابخانه سیار خیابان متنبی بغداد، جشنوارههای کتابخوانی در بصره، نجف و موصل هستیم. نمایشگاههای بین المللی از جمله نمایشگاه بغداد و نمایشگاههای استانی به رویدادهای مهم سالانه تبدیل شدهاند که کتابهای عراقی را تبلیغ میکنند و ارتباط مستقیم بین خوانندگان و ناشران ایجاد میکنند. نسل جدید، علیرغم سرگرمی با فناوریهای تازه، بازگشت به کتاب را مبدل به ابزاری برای شناخت هویت خود کرده است.ما هم به عنوان مؤسسه انتشاراتی سعی میکنیم با توسعه روشهای بازاریابی، انتشار کتاب در قالب الکترونیک و سازماندهی رویدادهای زنده برای عموم مردم، با این تغییرات همراه شویم.
الکعبی افزود: به زبان ساده باید بگویم که راه آسان نیست؛ اما پر از امید است. تا زمانی که خوانندگان، پدیدآورندگان و ناشرانی وجود داشته باشند که ایمان داشته باشند با ساختن یک ملت، مشعل نور و هدایت را به سوی جهان حمل خواهند کرد، ایمان به فرهنگ کتاب باقی خواهد ماند.
به گفته وی، حوزه چاپ و نشر و کتابخوانی عراق با وجود چالشها و فرصتهایی که به آنها اشاره کرده در حال حاضر مرحله امید، توسعه و تحول را پشت سر میگذارد.
انتهای پیام/
source