ایسنا/آذربایجان شرقی رییس دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز گفت: تعامل بین شهرسازان و معماران است که در کنار حمایت ارگان‌های مختلف باعث شکل گیری شهرها می‌شود، هرچقدر این تعامل بیشتر باشد نمود آن در سیمای شهر به عینه دیده می‌شود و شهرها را زیباتر می‌کند.

پریسا هاشم پور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: روز معمار روزی است برای تقدیر از هنر، دانش و تأثیر معماران در شکل‌دهی به محیط زندگی ما. این مناسبت در ایران مصادف با سالروز تولد شیخ بهائی، حکیم، دانشمند و معمار عصر صفوی است.  این روز یادآور نقش حیاتی معماران در شکل گیری بناها و شهرها است تا با طراحی فضاهای کارآمد و زیبا امکان زندگی مطلوب برای ساکنان فراهم شود.

وی گفت: در شهر تبریز و استان آذربایجان شرقی باتوجه به اینکه معماران برجسته ای دارد، این تعامل اتفاق افتاده و شهرداران و مسئولان شهری جایگاه رشته معماری را در سیما و منظر شهری درک کرده اند، معمولا در این کمیته ها ما شاهد حضور معماران هستیم و این خودش نشان بر این است که نقش سازنده معماران در ساختار شهری درک شده است اما تعامل بین اینهاست که بستر مورد انتظاری را برای مردم فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: اما این سوال مطرح است که اگر آن تعامل خوب بوده است چرا آن انتظار که ما داریم و آن هم نوایی‌ای که باید بین ساختمان ها شکل بگیرد، برآورده نشده است؟، این مسئله‌ای است که گریبان گیر خیلی از شهرها از جمله تبریز است، ما باید در ساخت هر خانه موسیقی شهر را بشنویم و در راستای آن بنوازیم، این حالت فعلا نیاز به کار کردن دارد، نیاز به یک برنامه ریزی و یک سری دستور العمل دارد، نیاز به این دارد که هر بنا را مثل یک بافت شهری بدانیم و این سازه های جدید را جدا از هم نبینیم، بافت شهری تبریز به صورت تک بناهایی است که نگه داری شده، این باعث شده که وقتی ما هرچه به قسمت های مرکزی شهر حرکت می‌کنیم آن پیوستگی را احساس نمی‌کنیم و هرکدام از بنا ها به شکل جدا از هم مرمت و نگهداری شده اند.

هاشم پور در پاسخ به این پرسش که «آیا تعدد نهادهای علمی در حوزه معماری باعث ارتقای جایگاه هنر معماری شده است»، تصریح کرد: پذیرش دانشجو باید متناسب با ظرفیت مورد نیاز جامعه تعیین شود، در حال حاضر  معیار جذب دانشجوها در دانشگاهها میزان استقبال از رشته‌ها است، این موضوع شرایط را از حالت متعادل و در تناسب با نیازهای موجود خارج کرده است و طبیعتا نتایج آن در جامعه حرفه ای و اشتغال معماران  بی تاثیر نخواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه رابطه صنعت و دانشگاه با ایجاد ساز و کارهایی ارتباط میان عرصه علمی و آکادمیک را با عرصه عملی و کاری تسهیل و تقویت می‌کند، تشریح کرد: دانشگاه‌های نسل سوم به عنوان دانشگاه‌های کارآفرین هستند که نیازهای جامعه حرفه ای را مد نظر قرار می‌دهند. این مسأله در رشته‌هایی مثل معماری که ذاتاً به عنوان هنر کاربردی شناخته می شود و با مردم و ساکنان ارتباط نزدیک و تنگاتنگ دارند، اهمیت دو چندان پیدا می کند. مباحث فرهنگی و جامعه شناختی پل ارتباط بین معماری و جامعه است.که لزوم تربیت معماران با شناخت فرهنگ و خواستها و  ذائقه مردم را نشان می دهد.

رییس دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی تبریز ادامه داد: مسائل تکنیکی و فنی، با بکارگیری فناوری های جدید و هوشمند سازی در کنار توسعه پایدار از جمله نیازهای معماری امروز است. در این صورت معماری می‌تواند به یک  رشته پیشرو و تأثیرگذار تبدیل شود که نه‌تنها به نیازهای جامعه پاسخ می‌دهد، بلکه موجب توسعه شهری خواهد شد.

وی در خصوص اقداماتی که دانشگاه هنر اسلامی تبریز در این زمینه انجام داده است یادآور شد: دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز با برقراری تفاهم نامه ها با شهرداری، مرکز پژوهش های شورای اسلامی، میراث فرهنگی و سایر سازمان‌های مرتبط گام‌های موثری برای تحقق ارتباط بین بخش عملی و علمی برداشته است و پروژه های تحقیقاتی و طراحی متعدد توسط اساتید در سطح شهر انجام یافته و در حال انجام می‌باشد.

انتهای پیام 

source

توسط irmusic4.ir