تهیهکننده «میرو» در گفتگو با ایلنا مطرح کرد؛

سعید الهی تاکید کرد که این بخش از سینمای ایران نباید در اختیار و انحصار یک تفکر خاص قرار گیرد.
سعید الهی تهیهکننده سینما که این روزها فیلم سینمایی «میرو» را به کارگردانی حسین ریگی بر پرده سینماهای گروه هنروتجربه دارد، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، با اشاره به سابقه راهاندازی این گروه با عناوین مختلف از ادوار گذشته سینمایی تاکنون، درباره ضرورت وجود و اهمیت مخاطبان آن گفت: فیلمسازان و مخاطبان گروه هنروتجربه بخشی از سپهر پهناور سینمای ایران به حساب میآیند و نیازمند تعیین راهبرد، برنامهریزی اجرایی و حمایت هستند و باید به این گروه سینمایی توجه ویژه داشت.
الهی خاطرنشان کرد: نادیده گرفتن سلایق مختلف در هنر اثربخشی مانند سینما بیشک سوءمدیریت تلقی میشود و بعید میدانم که مدیریتهای کلان فرهنگی با اساس تشکیل این گروه مخالفتی داشته باشند؛ به همین دلیل نگاههای انتقادی در طول سالهای گذشته همواره به شیوه عملکرد سیاستگذاران و مدیران این مجموعه وجود داشته است.
این تهیهکننده سینما در ادامه تصریح کرد: هدایت این گروه به سمت یک تفکر غیر بومی و حمایت هدفمند و حساب شده برای رونق برخی آثار نامتناسب با سیاستهای فرهنگی کشور در امیدبخشی، قهرمان پروری، ایثار و از خودگذشتگی، وطن خواهی، دین مداری و… از جمله معایب این گروه بود که متاسفانه بیشتر در دولتهای یازدهم و دوازدهم به چشم میخورد.
الهی با اشاره به ضرورت وجود نگاه جامع به فیلمها از طیفهای گوناگون فکری و هدفگذاری صحیح و دقیق مبتنی بر نیاز جامعه ایرانی اسلامی خاطرنشان کرد: این گروه نباید تنها به یک جریان شبه روشنفکری اختصاص یابد و تصور شود که هر فیلم تلخ، سیاه، ناامیدکننده و ممیزیدار، با عنوان آثار پیشرو و به اصطلاح آوانگارد، جایش در گروه هنر و تجربه است.
این تهیهکننده تأکید کرد: این گروه در دولت چهاردهم تاکنون، موفق ظاهر شده و این جامعیت را در خود دارد؛ به نحوی که فیلمها با احتساب استراتژیهای حاکم بر آنها انتخاب و با نمایش در برخی سینماها مورد حمایت قرار میگیرند، نه افراد و تفکرات گاهی اشتباه و انحرافیشان! حال ممکن است یک فیلم در ژانر جنگی و دفاع مقدس باشد و یکی در گونه اجتماعی، تخیلی و حتی حادثهای با رویکردها و سلیقههای خاص که میتواند گزینه مناسبی برای اکران در گروه هنر و تجربه باشد.
تهیهکننده مستند سینمایی «قویدل» در ادامه با تاکید بر راهاندازی پاتوق مشخصی برای علاقهمندان آثار این گروه در یکی از سینماهای تهران و شهرستانهای بزرگ اظهار کرد: این جمعهای صمیمی و در کنار آن، برگزاری نشستهای تخصصی سیاستی، تکنیکی و سایر برنامههای فرهنگی مانند نقد آثار، تکریم سینماگران، آموزش و غیره میتواند شرایط انسجام و تعالی را پدید آورد.
الهی درباره دلایل اکران «میرو» در گروه هنر و تجربه گفت: ما میتوانستیم مثل دو فیلم قبلی آقای ریگی که از هنرمندان بلوچ استان سیستان و بلوچستان هستند نسبت به اکران فیلم بیتفاوت باشیم اما از آنجا که ما برای استان سیستان و بلوچستان و قوم بزرگ و غیور بلوچ احترام قائل هستیم با توجه به محتوای خاص این اثر ترجیح دادیم که از ظرفیتهای گروه هنر و تجربه استفاده کنیم و فیلم سینمایی «میرو» را که سومین اثر سینمایی حسین ریگی به حساب میآید در این گروه به اکران برسانیم تا فرصتی برای دیده شدن این فیلم فراهم شود.
این تهیهکننده درباره ساخت این اثر سینمایی گفت: فیلم سینمایی «میرو» سعی داشته بسیاری از ظرفیتهای بومی استان سیستان و بلوچستان را به نمایش بگذارد و استفاده از هنرمندان بومی، به تصویر کشیدن انواع ویژگیهای فرهنگی این استان مثل پوشش، اماکن دیدنی، آیینها، موسیقی، لهجه و… مواردی از این دست هستند که در جهت به تصویر کشیدن ظرفیتهای بومی این استان در نظر گرفته شدهاند، به طوریکه میتوان «میرو» را یک بسته فرهنگی راهبردی برای سینمای ایران دانست که به قوم شریف و غیرتمند بلوچ ادای دین میکند.
وی افزود: من رسالت این فیلم را فراتر از فروش و موفقیت در گیشه میدانم و معتقدم که «میرو» اثری استراتژیک است که قصهای از یک قوم شریف و وطنپرست روایت میکند که در دوران دفاع مقدس نیز این وطنپرستی را به اثبات رساندند اما کمتر مورد توجه قرار گرفتند و به نقش این قوم در آن دوران کمتر پرداخته شده است.
الهی که در نشست خبری این فیلم در جشنواره فجر از حمایت آموزش و پرورش برای اکران «میرو» خبر داده بود، درباره این موضوع گفت: در پی انتقال دولت سیزدهم به چهاردهم و جابجاییهای صورت گرفته در شورای حمایتی وزارت آموزش و پرورش متأسفانه امکان تعامل سازندگان این فیلم با این وزارتخانه برای اکران سلب شد.
انتهای پیام/
source