به گزارش میراثآریا، محمد ابراهیم زارعی رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با گرامیداشت روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی تصریح کرد: شورای بینالمللی محوطهها و بناهای تاریخی (ایکوموس) روز ۱۸ آوریل برابر با ۲۹ فروردین را به عنوان روز جهانی محوطهها و بناهای تاریخی نامگذاری کرده است و با نگاه و رویکردی نوین به بناها و محوطهها، هر ساله شعاری راهبردی و همگانی برای روز جهانی بناها و محوطه های تاریخی انتخاب میکند. در این راستا، شعار سال ۲۰۲۵ «میراث در معرض خطر، بلایا و درگیریها» در نظر گرفته شده است.
او افزود: شایسته است در این روزها با نگاهی دوباره به اهمیت و جایگاه میراثفرهنگی، به خصوص اهمیت و موقعیت بناها و محوطه های تاریخی، ارزشهای آنها را به عنوان سرمایههای مادی و معنوی و اجتماعی یادآور شویم. بی تردید فعالان و استادان این عرصه نیز به عنوان سرمایههای انسانی میراث فرهنگی کشور، همواره با عشق، علاقه، دانش و دلدادگی، در صدد معرفی، پژوهش، صیانت، مراقبت، حفاظت، احیا و مرمت از بناها و محوطه ها و پایگاهها و سایتهای فرهنگی تاریخی بوده اند و با برنامهریزی برای پژوهش های بنیادی و کاربردی تلاش های صادقانهای دارند.
زارعی با بیان اینکه ناگفته پیداست که معرفی و پاسداشت ملی بناها و محوطههای تاریخی نیازمند عزم و تلاش مستمر آحاد مردم و همه سازمانهای دولتی و غیر دولتی به خصوص مدیران شهری و شهرداری های در سراسر کشور است، گفت: امسال پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با برگزاری برنامه ها، رویدادها و نشستهای علمی، آموزشی، فرهنگی، هنری و تخصصی در زمینههای متنوع و مرتبط با شعار سال شورای بین المللی بناها و محوطههای تاریخی، اهتمام دارد که نسبت به انجام تکالیف و مسئولیتها و ماموریتهای خود با مشارکت و همراهی سازمان ها و نهادهای دولتی و غیر دولتی فعالانه در این حوزه ایفای نقش کند.
رئیس پژوهشگاه میراثفرهنگی و گردشگری ادامه داد: موضوع خطرپذیری آثار فرهنگی تاریخی و محوطههای تاریخی در برابر حوادث طبیعی و غیر طبیعی، تحولات اقلیمی، چالش های زیست محیطی و چگونگی تاب آوری و پایداری در مقابل این بحران های مختلف از موضوعات، مفاهیم و سرفصل های پژوهشی این برنامههای در دست اجراست.
او ابراز امیدواری کرد: با هدفگذاری پژوهشی و ارتقای دانش و آگاهی عمومی جهت بسترسازی برای صیانت پایدار از بناها و محوطههای ارزشمند فرهنگی تاریخی توسط میراث بانان و حفاظت گران میراث فرهنگی با استناد به قوانین موجود و با بهره گیری از فناوری های نوین و بهرمندی از ابزارهای جدیدی در فرآیند حفاظت و مرمت که از ضرورت های انکارناپذیر روزگار ماست، آینده بهتری در انتظار میراث فرهنگی سرزمین عزیز ما باشد.
زارعی در پایان ضمن تبریک این روز به همه پژوهشگران، استادان، میراث دوستان، میراثبانان، میراث پژوهان، کارشناسان و همچنین همکارانمان در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تصریح کرد: امیدوارم همچون گذشته با بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود بتوانیم وضعیت صیانت و حفاظت از بناها و محوطههای تاریخی را بیش از گذشته ارتقا بدهیم.
انتهای پیام/
source