به‌گزارش میراث‌آریا، نخستین نشست گروه کاری گردشگری استان گلستان امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ با محوریت بررسی سه طرح مهم گردشگری، به ریاست علی‌اصغر طهماسبی استاندار گلستان و با حضور سیدمهدی مهیائی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری، حاجی‌گلدی کر معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری، علیرضا نورانی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، علی نصیبی فرماندار گرگان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان عضو گروه کاری برگزار شد.

در این نشست، چهار دستورکار کلیدی شامل بررسی اهداف تشکیل گروه کاری گردشگری، طرح ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان، طرح ساماندهی معیشت‌محور روستای زیارت و بررسی طرح پارک جنگلی لوه در شهرستان گالیکش، مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

این کارگروه با ۳۲ عضو اصلی به ریاست استاندار، جانشینی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و دبیری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان، مأموریت دارد با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان عضو، توسعه متوازن گردشگری را در دستور کار خود قرار دهد.

بررسی سه طرح مهم گردشگری گلستان در نخستین جلسه گروه کاری گردشگری استان

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان در نخستین جلسه گروه کاری گردشگری استان با تأکید بر جایگاه صنعت گردشگری در توسعه استان، از بررسی سه طرح مهم «ثبت جهانی دیوار بزرگ گرگان»، «ساماندهی معیشت‌محور روستای زیارت» و «ایجاد پارک جنگلی لوه گالیکش» در این جلسه خبر داد.

فریدون فعالی، در نخستین جلسه گروه کاری گردشگری استان گفت: گردشگری صنعتی پاک است و باید از ظرفیت‌های خدادادی استان نهایت استفاده را برای توسعه این صنعت در گلستان به کار بگیریم.

او با اشاره به اهمیت جهانی صنعت گردشگری بیان کرد: گردشگری امروزه به‌عنوان محور توسعه بسیاری از کشورهای تراز اول جهان قرارگرفته و درآمد بسیار زیادی از این بخش نصیب مردم مناطق مختلف جهان می‌شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان خاطرنشان کرد: این کارگروه ۳۲ عضو اصلی دارد که به ریاست استاندار گلستان، جانشینی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار و دبیری مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان و با حضور دستگاه‌های اجرایی و خدمات‌رسان استان تشکیل شده است.

او بابیان اینکه این گروه کاری با اهداف مشخصی تشکیل‌شده، یادآور شد: تسریع در روند پیگیری مباحث توسعه گردشگری استان، تدوین تدابیر اجرایی لازم برای افزایش ظرفیت‌های بخش گردشگری، به‌کارگیری و استفاده از قابلیت‌های موجود در توسعه صنعت گردشگری و ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌ها برای رفع موانع و مشکلات این حوزه و همچنین حمایت از سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری در این بخش ازجمله اهداف اصلی گروه کاری گردشگری استان است.

فعالی با اشاره به اهمیت بهره‌گیری ازنظر مشاوران تخصصی گفت: تلاش داریم با مشورت از مشاوران خبره، مباحث کلان را در این جلسات مطرح کنیم. ضمن اینکه همه مدیران مرتبط نیز در این جلسات حضور دارند و تمامی تصمیمات با حضور استاندار و معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گرفته می‌شود.

او با اشاره به اهمیت پروژه دیوار بزرگ گرگان خاطرنشان کرد: دیوار بزرگ گرگان یکی از پروژه‌های شاخص استان و کشور در سطح بین‌المللی است. پرونده ثبت جهانی این دیوار در دستور کار و اولویت ما قرار دارد. تاکنون ۶۰ درصد کار فتوگرامتری این دیوار اجرایی شده و امیدواریم ۴۰ درصد باقی‌مانده نیز در کوتاه‌ترین زمان ممکن عملیاتی شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان با اشاره به برنامه احیای بخشی از این دیوار تاریخی عنوان کرد: در سال جاری حتماً یک قطعه از دیوار بزرگ گرگان را احیا خواهیم کرد تا گردشگران بتوانند از این اثر ارزشمند در یک سایت بازدید کنند.

او در خصوص طرح ساماندهی معیشت‌محور زیارت بیان کرد: روستای زیارت با توجه به مصوبه هیئت‌وزیران و قرارگیری در محور گردشگری، روستای هدف و منطقه نمونه، دارای ظرفیت بالای اکوتوریستی است. متأسفانه عدم برنامه‌ریزی صحیح و نبود ضوابط لازم، منجر به ساخت‌وسازهای غیرمجاز در این محور شده است.

فعالی افزود: بر اساس تصمیمات شورای حفظ حقوق بیت‌المال، با حضور مدیرکل دادگستری استان، دادستان مرکز استان و استاندار گلستان، اراده‌ای استانی برای برون‌رفت از وضعیت فعلی شکل گرفته است. در همین راستا، اداره‌کل میراث‌فرهنگی باهدف خروج از بحران، طرح معیشت‌محور زیارت را در دستور کار قرار داده تا با اجرای طرح مطالعاتی معیشت‌محور، علاوه بر ضابطه‌مند کردن محور، اشتغال‌زایی و جذب گردشگر نیز با همکاری دستگاه‌های اجرایی استان فراهم شود.

او در خصوص طرح پارک جنگلی لوه نیز گفت: ازآنجاکه عمده ظرفیت‌های گردشگری استان از نوع اکوتوریسم و طبیعت‌گردی است، واگذاری پارک‌های جنگلی به بخش خصوصی برای بهره‌برداری گردشگری، با توجه به ممنوعیت بهره‌برداری جنگل، می‌تواند کمک شایانی به حفظ، حراست و نگهداری بهتر از جنگل‌ها کند و همچنین موجب ایجاد اشتغال و افزایش بهره‌وری خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گلستان خاطرنشان کرد: در همین راستا، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان با هماهنگی اداره‌کل منابع طبیعی و از محل اعتبارات در اختیار، اقدام به انتخاب مشاور و انعقاد قرارداد کرده است. ان‌شاءالله مقدمات واگذاری پارک جنگلی لوه با ایجاد جذابیت‌ها و مشوق‌های لازم سرمایه‌گذاری، به سرمایه‌گذار حقیقی یا حقوقی انجام خواهد شد.

ظرفیت‌های زیارت در گردشگری مذهبی و درمانی کم‌نظیر است

فرماندار شهرستان گرگان نیز در این نشست با تأکید بر لزوم توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستای زیارت گفت: باوجوداینکه زیارت یکی از مهم‌ترین روستاهای هدف گردشگری در مرکز استان است، اما تعداد اقامتگاه‌های بوم‌گردی آن کم است. باید شرایطی فراهم شود تا با حمایت و تسهیل‌گری، شاهد افزایش این ظرفیت باشیم.

علی نصیبی همچنین بر ضرورت توجه به گردشگری مذهبی و آب‌درمانی در روستای زیارت تأکید کرد و از مشاور خواست حتماً نظر جامعه محلی را در اجرای طرح لحاظ کند.

او ساماندهی مسیر امامزاده تا آبشار زیارت را ضروری دانست و افزود: مسیر گردشگری این روستا باید با نگاه جامع موردبازنگری قرار گیرد تا تجربه بهتری برای گردشگران فراهم شود.

ضرورت حفظ بافت قدیم روستای توریستی زیارت

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گلستان نیز در این نشست با اشاره به اقدامات انجام‌شده در روستای زیارت بیان کرد: بیش از ۱۰۰ هزار مترمربع بهسازی در این روستای تاریخی انجام‌شده اما توسعه زیرساخت‌ها باید با جدیت بیشتری دنبال شود.

داوود خسروی با تأکید بر ساماندهی محورهای دسترسی به زیارت افزود: خانه‌های قدیمی در این روستا بیانگر گذشته ما هستند. لازم است با تهیه طرحی جامع، این بافت تاریخی حفظ و احیا شود.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir