به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام، نشست فرصتهای شغلی در حوزه علمیه، امروز، سه شنبه ۲۶ فروردین ماه، در حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام برگزار شد.
حجت الاسلام عباس مذهب جعفری در این نشست، با بیان اینکه درخواست مقام معظم رهبری از روحانیون و طلاب، هدایت فکری و معنوی و سیاسی و خدمات اجتماعی و غمخواری مردم است، گفت: ما در طرح رشد آرمان متوجه شدیم که ذائقه مردم نسبت به کلام قدیم تغییر نکرده و بسیار موثر است.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان تهران افزود: اکنون زمان صحبت کردن در مورد لزوم جهاد تبیین نیست بلکه خودمان باید مشغول جهاد تبیین شویم. چهار عرصه برای طلاب برنامه ریزی شده است: اول، عرصه جامعه با بیش از ۶۰ کار ویژه، دوم، عرصه نظام با بیش از ۱۲۶ کار ویژه و سوم، عرصه بین الملل بیش از ۴۱ کار ویژه چهارم، عرصه حوزه علمیه با بیش از ۷۶ کار ویژه.
مذهب جعفری اضافه کرد: اینکه طلبه در غیر موارد طلبگی وارد شود انتخاب غلطی انجام داده است. در هر منطقه از شهر تهران، تعدادی مسجد، تعطیل هستند. حضرت آقا کار در دانشگاه را جزء کارهای مشکل قلمداد میکنند چون در معرض پاسخگویی هستید و هرگونه تفکری وارد میشود.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان تهران ادامه داد: در مساجد علاوه بر اقامه نماز، باید مسجد را احیاء کرد و از طلاب جوان بهره برد. در شهر تهران بالای ۱۵۰۰ طلبه با مدرک حوزوی استخدام آموزش و پرورش هستند.
وی گفت: یکی بهترین مراکز برای اثر تربیتی، مدارس هستند. حدود ۲۰ درصد مدیران فرهنگسراهای تهران، طلاب هستند.
وی ادامه با بیان اینکه درآمدهای متفاوت گاهی در وادیهای متفاوت هستند که خسته کننده هستند، اظهار کرد: مثلاً برخی افراد، صبحها قاضی هستند و عصرها مشاور مذهبی و شبها امام مسجد. این درحالی است که وقتی یک روحانی در جاهایی که با جایگاه وی تناسب دارند، فعالیت میکند، بسیار مناسب است.
وی افزود: مقام معظم رهبری میفرمایند که در کارهای طلبگی، جایی را انتخاب کنید که دیگر اقشار نمیتوانند انجام دهند. این معیار مهمی است. انتخاب شغل باید بر اساس تکلیف و وظیفه باشد. کارهایی که دیگران حاضر نیستند انجام دهند، هرچند که بسیار سخت است. پس در کارهای طلبگی، کار سخت و آسان داریم.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان تهران اضافه کرد: ملاک دوم، ارزشمندی کار است. مانند کار تعلیم و تربیت که از کارمندی بسیار ارزشمندتر است. هرچند کار برای خلق الله هم بسیار ارزشمند است ولی در روایات اشاره دارد که تعلیم و تربیت بسیار ارزشمند است. رهبر معظم انقلاب اسلامی تحول حوزه را منوط به واگذاری بسیاری از امور به طلاب جوان دانستند.
وی گفت: یکی دیگر از معیارها در انتخاب شغل، استعداد و شخصیت و علاقه است. یعنی اگر در منبر و خطابه یا نویسندگی و… استعداد دارید قطعا در همان زمینه موفق خواهید بود. مثلاً کسی که بسیار ریز بینی دارد به درد کارهای مدیریتی نمیخورد. اساتید طلاب با توجه به شناختی که از طلاب خودشان دارند بهترین مشاور هستند
حجت الاسلام والمسلمین مذهب جعفری گفت: عوامل محیطی هم در انتخاب شغل مهم است. مثلاً در در زمان انقلاب اسلامی وظیفه ما ممکن است فرق کند و بلندپروازی و حقوق و مزایا هم برای برخی ممکن است، اهمیت داشته باشد. از سوی دیگر ممکن است برای برخی، کار فرهنگی مهمتر باشد و برای عدهای نیز، انجام کارهای بزرگ اهمیت دارد.
معاون تبلیغ حوزه علمیه استان تهران گفت: در حوزه دو سند تهیه شده که ۴۰۸ رشته دانشی و ۵۹۰ دوره مهارتی مصوب دارد. معاونت تبلیغ یک معاونت خدماتی و حمایتی است و حمایت از کارهای تبلیغی و فرهنگی ارزشمند و کاربردی را با جدیت، دنبال میکند.
یادآور میشود، نخستین نشست فرصتهای شغلی در حوزه علمیه، شنبه ۲۰ بهمن، با تدریس و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین مذهب جعفری، در حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام برگزار شد.
گفتنی است حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام برای سال تحصیلی جدید از میان دانش آموزان و دانشجویان طلبه میپذیرد. علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانند با شمارههای۰۹۳۸۸۵۰۱۶۰۶ و ۰۹۳۹۱۹۸۵۸۷۰ تماس بگیرند و به محل حوزه علمیه امام محمد باقر علیه السلام در تهران، بزرگراه شهید رئیسی (بعثت) ضلع شمالی ترمینال جنوب، خیابان بخارایی مراجعه کنند.
انتهای پیام/
source