بهگزارش میراثآریا، ولی جهانی در خصوص ساماندهی بقاع متبرکه ثبت ملی بیان کرد: در حال حاضر ۹۳ بقعه تاریخی ثبت در فهرست آثار ملی داریم.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان افزود: قدیمیترین بقعه تاریخی ثبت شده گیلان هم بقعه چهار پادشاهان لاهیجان است که در سال ۱۳۱۷ همزمان با تخت جمشید و چغازنبیل ثبت ملی شده و از حیث تاریخی ارزشمند است.
او در خصوص پیش بینی بودجه مشخص برای حفاظت از بقاع ثبت شده، گفت: با اعتباراتی که تخصیص یافته تاکنون بقعه میرشمس الدین لاهیجانی، بقعه سرتربت املش، بقعه امیربنده کلاچای، بقعه شیخ زاهد و باباجان دره املش را مرمت کردیم اما به دلیل شرایط جوی و آبوهوایی استان هر ساله باید مرمت شوند.
جهانی بیان کرد: بر اساس قانون حمایت و حراست از میراث فرهنگی، دو سال اخیر سازمان بازرسی نامهای صادر کرد مبنی بر اینکه بناهای تاریخی که در اختیار دستگاههای اجرایی است باید توسط توسط خود دستگاهها مرمت، احیا و نگهداری شود که این نامه شامل بقاع متبرکه هم میشود. پیش از این نامه هم اعتبارات مرمت بقاع تاریخی به حساب خود سازمان اوقاف واریز میشد و میراث فرهنگی بیشتر جایگاه نظارتی دارد.
مدیرکل میراث گیلان با بیان اینکه ساماندهی اماکن مذهبی و بقاع متبرکه همچنان در دستورکار قرار دارد و اخیرا جلسهای در فرمانداری رودسر با حضور متولیان بقعه پیرمحله و امیربنده کلاچای برگزار کردیم، گفت: روز گذشته هم جلسهای در ادارهکل اوقاف استان برگزار کردیم، مقرر شد شناسایی و ساماندهی بقاع اوقافی را مستمر ادامه دهیم اما از آنجایی که اکثر بقاع تاریخی در مناطق صعب العبور و فصلی هستند و از وجوهات مردمی اندکی برخوردار هستند با کمک دولت و خیرین اقدام به مرمت کرد.
جهانی در خصوص شناسایی برای ثبت جدید بقاع متبرکه گفت: در برنامه هفتم وازت میراثفرهنگی بخش عمدهای از آثاری که مقرر شده ثبت ملی شوند شامل اماکن مذهبی، مساجد و بقاع متبرکه هستند، در حال حاضر هم در گیلان چندین مورد وجود دارد که باید در این خصوص جلسه شورای ثبت برگزار کنیم.
او بیان کرد: در مجموع ۵۲۰۰ اثر تاریخی در استان داریم که ۱۲۷۰ اثر ثبت ملی شدهاند و بخش عمدهای از آثاری که هنوز ثبت نشدهاند بقاع متبرکه، اماکن مذهبی، مساجد و بناهای عام المنفعه هستند، بر اساس برنامهریزیها امسال باید ۵۰ اثر در فهرست آثار ملی کشور ثبت شوند.
انتهای پیام/
source