رمضان و نوروز دو روی سکه هویت ایرانی، خبرنگار ایسنا درگذشت، چرا شاهنامه حماسه ملی همه ایرانیان است؟، مرثیه‌ای برای قلعه کریمخانی؛ تخریب بنایی تاریخی برای درآمدزایی، تلاش برای تغییر ریل گذاری سینما، مرگ خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرا، کشف آرامگاه یک فرعون ناشناخته، حواشی «پایتخت ۷»؛ تعقیب و گریز بهرام افشاری و حواله خودرو فوتبالیست‌ها و … از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، دبیر ستاد اجرایی نکوداشت نوروز و عید فطر فرهنگی ـ هنری ضمن ارائه توضیحاتی درخصوص اجرای «سمفونی نوروز» و روند اعزام پیک‌های نوروزی به کشورهای همسایه در عین حال همزمانی نوروز و رمضان را دو روی سکه هویت ایرانی دانست و تاکید کرد: همه اقوام هم بر محور مشترکاتی از قبیل نوروز، رمضان، ایران و اسلام دورهم جمع می‌شوند و این امر نمادی از وحدت است. همه کسانی که نوروز را در مقابل رمضان و ایران را در مقابل اسلام قرار می‌دهند در ایجاد دوقطبی‌ها مقصر هستند. 

یک جشنِ عروس و مادرشوهری در سیزده بدر!

سیزده‌بدر را می‌توان بخش پایانیِ رسوم وابسته به نوروز دانست؛ روزی که البته از ابتدا شکل و شمایل امروزی را نداشته است و حتی در شهرهای مختلف کشور به شکل متفاوتی برگزار می‌شده است. «جشن عروسان» یکی از شیوه‌های متفاوت برگزاری مراسم سیزده‌بدر در یکی از روستاهای کاشان است که البته این روزها کمرنگ و حتی فراموش شده است.

خبرنگار ایسنا درگذشت

فاطمه ربی ـ سردبیر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ـ دوشنبه (۱۱ فروردین ماه) در سن ۴۸ سالگی درگذشت.  مراسم تشییع و خاکسپاری او روز دوازدهم فروردین در زادگاه او، شهر زواره استان اصفهان برگزار شد.

ویدیو/ پیکر خبرنگار و سردبیر مجلس ایسنا در زادگاهش آرام گرفت

حواشی «پایتخت ۷»؛ تعقیب و گریز بهرام افشاری و حواله خودرو فوتبالیست‌ها

فصل هفتم «پایتخت» این روزها با شروع پخش، موجی در میان مخاطبان به راه انداخته و احتمالا پربیننده‌ترین سریال این روزهای تلویزیون به شمار می‌آید؛ اثری که اولین سریال هفت فصلی تاریخ صداوسیما هم لقب گرفته است.

چرا شاهنامه حماسۀ ملی همۀ ایرانیان است؟

سجاد آیدنلو می‌گوید: شاهنامه همیشه حماسۀ ملی همۀ ایرانیان است، بوده و خواهد بود.

سیزده‌بدر یعنی چه؟

ترکیب سیزده‌بدر غالبا به‌معنای «به‌در کردن، خارج کردن، و راندن نحسی روز سیزدهم» انگاشته می‌شود؛ اما، چنانکه یکی از محققان توجه کرده‌است، «در» را در این ترکیب می‌توان به‌معنای «دره و کوه و دشت» هم دانست، و «سیزده‌بدر» را به‌صورت «به کوه و دشت (رفتن) در روز سیزده (فروردین)» معنی کرد.

نان‌های نوروزی؛ بازماندگان باورهای کهن

نوروز برای مردم شاهرود تنها به سفره هفت‌سین و دیدوبازدید خلاصه نمی‌شود، بلکه نان‌های سنتی بخش جدایی‌ناپذیر این آیین کهن‌اند. از پنجه‌کش و نان شیری تا فتیر و نان زردو، هرکدام روایتی از فرهنگ و باورهای مردم این دیار دارند. این گزارش نگاهی دارد به انواع نان‌های نوروزی در شاهرود و نقش آنها در سنت‌های محلی.

مرثیه‌ای برای قلعه کریمخانی؛ تخریب بنایی تاریخی برای درآمدزایی

علیرضا دباغ، دکترای فرهنگ و ارتباطات پس از دیدن قلعه کریمخانی شیراز، از وضعیت نگهداری این بنای تاریخی انتقاد کرد و با اشاره به تغییر کاربری قلعه، ساخت‌وسازهای غیراصولی، تخریب آثار ارزشمند دوران زندیه و نبود نظارت بر این میراث کهن این سوال را پرسید که، آیا میراث فرهنگی باید از این بناها درآمدزایی کند یا آنها را برای نسل‌های آینده حفظ کند؟

بازی‌های خاطره‌انگیز و آیین‌های کهن در سیزده‌بدر

سیزده‌بدر، آخرین روز از جشن‌های نوروزی ایرانیان، ریشه‌ای عمیق در باورهای کهن دارد. اگرچه برخی این روز را نحس می‌دانند، اما در فرهنگ ایران باستان، سیزدهم فروردین روزی برای جشن و پیروزی بر دیو خشکسالی بوده است. از سوی دیگر، این روز فرصتی برای گردهمایی، شادی و انجام بازی‌های سنتی بوده که نسل‌های مختلف را دور هم جمع می‌کرده است.

چرا برخی مسافران به آمریکا پشت کرده‌اند؟

انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا در سال ۲۰۲۴ و تحولات ناشی از آن در دیپلماسی و روابط بین‌المللی، همراه با تغییرات فرهنگی داخلی باعث شده است نگرش جهانی نسبت به آمریکا تغییر کند و بر تمایل گردشگران برای سفر به این کشور تأثیر بگذارد.

تلاش برای تغییر ریل گذاری سینما / این فیلم سیاسی نیست

کارگردان فیلم «رها» که در آینده‌ای نه چندان دور فیلم دومش را کلید خواهد زد، تاکید دارد که در «رها» به دنبال ارجاع‌های سیاسی نبوده تا مردم فیلمی باورپذیر و ملموس تماشا کنند.

از دیدن این فیلم پشیمان نمی‌شوید

محمدامین همدانی با بیان اینکه حضور یک انیمیشن در بازارهای خارجی نیازمند یک شبکه‌سازی قوی است، گفت: من به عنوان یک تهیه‌کننده نباید نگران وضعیت اکران فیلم خودم در سینماها باشم، تنها کاری که من می‌توانم انجام دهم یک برنامه‌ریزی درست برای اکران فیلمم در مسیر بین‌المللی است .

ما غلطکی بودیم که راه بازیگری را نشان دادیم

محمد ورشوچی بازیگری که در سن ۸۶ سالگی دار فانی را وداع گفت در یک‌ مصاحبه به جوانان علاقمند به بازیگری توصیه می‌کند: ابتدا عاشق این کار باشید و بعد وارد آن شوید. استعداد لازم را داشته باشید و اطلاعات خود را در این زمینه بالا ببرید. ما غلطکی بودیم که راه را نشان دادیم پس سعی کنید به بهترین شکل از آن استفاده کنید.

اشتباهات پرهزینه؛ زمانی که آکادمی اسکار مجبور به عذرخواهی شد

آکادمی سرانجام بابت ماجرای حمله خشونت‌آمیز به کارگردان فلسطینی، عذرخواهی کرد تا فهرست عذرخواهی‌های عمومی این نهاد سینمایی بلندتر شود.

مرگ خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرا

ولکان کوناک، خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرای کنسرت در جمهوری تُرک قبرس شمالی درگذشت.

باید از مجوزهایی که توسط وزارت فرهنگ صادر می‌شوند، صیانت کرد

صالحی درباره لغو مجوزهای کنسرت‌ در شهرستان‌ها که توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می‌شوند، می‌گوید: توصیه ما به همه استان‌ها این است که مجوزهایی که توسط وزارت فرهنگ صادر می‌شوند، مبتنی بر سند ملی موسیقی است و باید از آنها صیانت شود. هیچ حوزه‌ای از حوزه‌های استانی و منطقه‌ای حق اعمال سلیقه در رابطه با مجوزهای صادرشده را ندارند.

پیشنهادهایی برای خواندن: 

نفت ریختن در دهان آزادگان روزه دار

به کمال رسیدن انسان با دعا

پرمسافرترین استان‌ها در نوروز اعلام شد

ابتکار یک فرمانده در رهایی گروگان‌ها

کشف آرامگاه یک فرعون ناشناخته

یک روایت غیر رسمی از دیدار پزشکیان با علی نصیریان

جشن رهایی یا ترس از یک عدد

روایتی از یک ماجرای امنیتی در فروردین ۵۸

انتهای پیام

source

توسط irmusic4.ir