صالحی امیری در گفتوگو با ایلنا:

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: موضوع ایران هراسی یک پروژه سیاسی است که غربیها از طریق ابررسانهها آن را تبلیغ میکنند و واقعیت ایران این است که میبینیم امروز کشور امنی است. ما واقعا در ایرانزمین مشکل امنیت نداریم و باید به تدریج از طریق تبلیغات مناسب، تولید محتوا، دیپلماسی فرهنگی و توسعه گردشگری با ملتها تصویر ایرانهراسی را خنثی کنیم.
سید رضا صالحی امیری در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره اظهارنظرش درخصوص ایرانهراسی و اینکه نباید به دوگانه ایرانی- اسلامی پرداخت گفت: این موضوع بسیار مهم است ما جزو محدود کشورها در دنیا هستیم که ظرفیت بزرگ تمدنی و اسلامی داریم. یک تفکرِ به اعتقاد من غیراصولی در کشور شکل گرفته که این را دوگانه تعریف کرده است، درحالی که ایران و تمدن ایرانی وجود داشت که اسلام وارد این سرزمین شد و چون جامعه ایران یک جامعه موحدی بود، اسلام را پذیرفت و یک همزیستی مسالمتآمیز بین مفهوم ایرانیت و اسلامیت در ادوار تاریخی شکل گرفته است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: جامعه ایران بین ماه رمضان، تاسوعا، عاشورا، اربعین و از آن طرف بین یلدا و چهارشنبهسوری، نوروز و سیزدهبدر تعارضی نمیبیند و هر دو را پاس میدارد این تعارضات ساختگی در حقیقت یک نوع واکنش در داخل و خارج نسبت به آثار تمدنی و میراثی ما شده است.
وی با بیان این که ما باید باور داشته باشیم که اسلامیت و ایرانیت دو بال توسعه در ایران هستند، تاکید کرد: ما به اسلام تعلق داریم چون ایرانیان اسلام را به لحاظ فطری پذیرفتهاند. ما به ایران تعلق داریم چون تمدن ایرانی هویت ماست و به این هویت در دنیا افتخار میکنیم و به عنوان یکی از کشورهای برتر در حوزه تمدنی شناخته میشویم.
صالحی امیری درباره اینکه بحث ایرانهراسی را میتوان با تمدن ایرانی-اسلامی از میان برداشت، گفت: موضوع ایران هراسی یک پروژه سیاسی است که غربیها از طریق ابررسانهها آن را تبلیغ میکنند و واقعیت ایران این است که میبینیم امروز کشور امنی است. ما واقعا در ایرانزمین مشکل امنیت نداریم و باید به تدریج از طریق تبلیغات مناسب، تولید محتوا، دیپلماسی فرهنگی و توسعه گردشگری با ملتها تصویر ایرانهراسی را خنثی کنیم.
وی در رابطه با کشورهایی که برای مراودات گردشگری مورد نظر وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است و اینکه چه اقداماتی برای افزایش روابط با این کشورها در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: در خصوص کشورهایی که مورد هدف ما هستند، ما در برنامه هفتم، هدف اول را حوزه نوروز و ۱۳ کشور حوزه نوروز قرار دادیم. همین حالا که با شما صحبت میکنم، در چند ماه گذشته شخصا به گرجستان، تاجیکستان، آذربایجان و ارمنستان سفر داشتم تا روابط گردشگری را بازسازی کنیم. در سفر به تاجیکستان، به همراه رئیسجمهور در مورد جمعیت ۸۶۰۰ نفری که ما در تاجیکستان داشتیم و جمعیت ۸ هزار نفری که آنها داشتند، توافق کردیم که در تفاهمنامه، این عدد را به مرز ۱۰۰ هزار نفر برسانیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: هدف دوم ما حوزه خلیج فارس است که بر عربستان، کویت، بحرین و در رأس آنها عراق تمرکز داریم. ما حدود سه میلیون گردشگر زیارتی داریم و این جزو اولویت دوم ما در حوزه خلیج فارس است.
صالحی امیری گفت: سپس همسایگان را در نظر داریم، نظیر ترکیه، پاکستان و سایر کشورهای همسایه. بعد تمرکز ما روی آسیا است و هدفگذاریمان روی چین است؛ چین ۱۶۰ میلیون توریست دارد و سهمیه ما ناچیز و ۶۰ هزار نفر است. ما در تلاشیم که این رقم را افزایش دهیم و سپس به هند و روسیه و نهایتاً حوزه اروپایی خواهیم پرداخت.
انتهای پیام/
source