ایسنا/مازندران قصههای باستان شناسی و موزه با عنوان《شبی در موزه تاریخ شهر آمل》 با حضور استادان برجسته باستان شناسی کشور و دوستداران میراث فرهنگی و باستانشناسی برگزار شد.
این برنامه شامگاه دوشنبه ۱۱ فروردین که نخستین فصل از آن همزمان با تعطیلات نوروزی در موزه تاریخ شهر آمل به یاد مرحوم دکتر مصطفی شریفی مدیر فقید پایگاه باغ جهانی عباس آباد بهشهر برگزار شد، حسن فاضلی نشلی باستان شناس و استاد دانشگاه تهران با موضوع «مازندران در عصر غارنشینی» و میثم فلاح باستان شناس آملی درخصوص تاریخچه باستان شناسی مرکز مازندران و جمشید محمدی باستانشناس و مدیر موزه تاریخ شهر آمل در خصوص تاریخچه و اشیای موزه این شهر روایت مطرح کردند.
مدیر موزه تاریخ شهر آمل درخصوص برگزاری این برنامه گفت: هدف اصلی برگزاری این شب نشینی، ارتباط و آشنایی بیشتر شهروندان با حوزه باستان شناسی و معرفی بیشتر موزه تاریخ شهر است.
محمدی افزود: برگزاری قصههای باستان شناسی با حضور استادان این حوزه در محل موزه تاریخ شهر، اقدام مهمی بوده که با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان آمل و استان و موزه تاریخ شهر به صورت پایلوت اجرایی شد.
وی به ظرفیتهای ارزشمند موزه تاریخ شهر و اشیای جمع آوری شده درآن اشاره کرد و گفت: موزه تاریخ شهر آمل با جمع آوری اشیای با ارزش تاریخی که قدمت برخی از آنها به هزاره سوم قبل از میلاد مسیح میرسد، یکی از مراکز دیدنی مسافران نوروزی محسوب میشود.
مدیر موزه تاریخ شهر آمل ادامه داد: موزه تاریخ آمل در دو طبقه شامل گالریهای آثار باستان شناسی، مردم شناسی و اسناد تاریخی مازندران تشکیل شد.
محمدی با اشاره به اینکه گالری بخش اشیای مردم شناسی موزه آمل نمونهای از بافتههای محلی شامل جاجیم، گلیم، ظروف چوبی، ظروف مسی مانند آفتابه لگن، کاسه، سینی و دهها اثر دیگر در این بخش است، اضافه کرد: در بخش اسناد تاریخی این موزه، گزارشهای ادارات وقت در خصوص زلزله و آتش سوزی آمل مربوط به سال های ۱۳۳۵ و ۱۳۳۶ و دست نوشتههای شاهان دوره قاجار و مکاتبات اداری دربار قاجار با رؤسای حاکمان این شهرستان است.
وی اظهار کرد: قدیمی ترین دست نوشتههای اسناد تاریخی موزه، به صورت اسامی علمای آمل در سال ۱۲۸۶ هجری قمری است.
مدیر موزه تاریخ شهر آمل ادامه داد: در بخش باستان شناسی که این بخش را از دیگر قسمتهای موزه متمایز کرده وجود اشیای با ارزش تاریخی است که قدمت تعدادی از این آثار به بیش از سه هزار سال قبل از میلاد مسیح میرسد.
محمدی یادآورشد: بخش باستان شناسی موزه تاریخ آمل نیز آثاری همچون سفال، فلز، سنگ و شیشه است که به جای مانده از دوران پیش از تاریخ تا زمان قاجار در محدوده شمال کشور و نیز معرفی اشیای سفالینه از سایر استانهای کشور و فرهنگهای تاثیرگذار و تاثیرپذیر منطقه شمال کشور است.
انتهای پیام
source