آیین مشترک و توأمان گرامیداشت، بزرگداشت و اهدای جوایز هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ، شامگاه چهارم اسفند با حضور زهرا بهروزآذر، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، نادره رضایی، معاون امور هنری وزیر، بهرام کلهرنیا، دبیرکل جشنواره و جمعی از مسئولان و هنرمندان ایران و هشت کشور همسایه در تالار وحدت برگزار شد.
در مراسم اختتامیه هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، هنرمندان منتخب از سراسر کشور در قالب گرامیداشت، پاسداشت و نکوداشت عرصه هنرهای بصری و تجسمی کشورمان بدون تأکید بر رقابتی بودن این رخداد، لوح تقدیر و جوایز خود را دریافت کردند.
این جشنواره که با رویکرد نوین مسئولان و دستاندرکاران آن در گستره ملی در ۳۱ استان کشور برگزار شد، منتخبان خود را از میان هنرمندان سراسر کشور برگزید.
در این مراسم در بخش «نماینده استان برتر»، اسما حجازی از استان فارس و مهدی جعفری از استان کرمان تندیس و لوح تقدیر دریافت کردند و وحید سلیمانی از استان قم و بهارک زرگروفا از استان البرز موفق به دریافت لوح تقدیر شدند.
در بخش «مدیران هنری برتر»، ابوذر نوروزینژاد از استان هرمزگان، فاطمه پرینژاد از استان مازندران و محمدجواد زارع مهذبیه از استان فارس شایسته دریافت جایزه نقدی، لوح تقدیر و تندیس جشنواره شدند.
همچنین روزبه حبیبیان از استان کرمانشاه، فاطمه ابراهیمی از استان بوشهر و بهداد نجفی اسدالهی از استان تهران، حمید بهجت از استان آذربایجان غربی، مهدی جعفری از استان کرمان و علی سلطانی از استان قم جایزه نقدی و لوح تقدیر دریافت کردند.
در حوزه «زنان برتر» مربوط به بخش «سرزمین من» جشنواره هفدهم، فاطمه (سحر) رحمانیان از استان فارس، مریم کاشی از استان خراسان جنوبی، طیبه ظاهری از استان ایلام و فرزانه نصیری از استان زنجان حائز دریافت لوح تقدیر و جایزه نقدی شدند.
همچنین در بخش مفاخر و تجلیل از پیشکسوتان هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، مسعود زندهروح کرمانی، محمدرضا ذبیحالهزاده، علی رضاییان، فتحالله زیارتی و احمد وکیلی، تندیس جشنواره، مدال و هدیه نقدی دریافت کردند.
بر اساس گزارش ایکنا، هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در سال جاری با تغییرات بنیادین و ساختاری در قیاس با ادوار پیشین، به دور از شکل و جریان رقابتی با رویکرد پاسداشت و گرامیداشت هنرمندان ملی عرصه هنرهای تجسمی با شعار تمرکززدایی و کشف استعدادهای جدید همزمان با تهران در ۳۱ مرکز استان برگزار شد. همین نگرش سبب شد تا جمع کثیری از هنرمندان جوان ایرانزمین، امکان مشارکت در عرصه معرفی خود به بستر عظیم و متنوع هنرهای تجسمی کشور را پیدا کنند.
گام هفدهم جشنواره هنرهای تجسمی فجر از ۲۱ بهمن به شکل نمادین با نواختن زنگ بخش «سرزمین من» در شیراز آغاز شد. آنطور که دبیرخانه این رویداد عنوان کرده بود «سرزمین من» یکی از بخشهای اقماری جشنواره هفدهم تجسمی فجر ۱۴۰۳ است که در آن آثار هنرمندان استانهای مختلف کشور بدون برگزاری رقابت، به صورت نمایشگاهگردانی (کیوریتوری) قدم به این جشنواره گذاشتند.
بخش اصلی هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با عنوان «درخت زرین» با نمایش آثار هنرمندان تجسمی در رشتههای مختلف با نمایشگاهگردانی جمشید حقیقتشناس با مضمون درخت ۲۶ بهمن در مجموعه فرهنگی ـ هنری آسمان افتتاح شد. لازم به یادآوری است که این رویداد بصری و نمایشگاهی تا ۱۰ اسفند برپاست.
بخش «گنجینهها» با نمایشگاهگردانی آمنه رضایی، مدیر موزه خوشنویسی نیز از ۲۴ بهمن به میزبانی همین موزه آغاز به کار کرده و تا هشتم اسفند ادامه دارد.
بخش «یادداشتهای یک دوربین»، مجموعهای با نمایشگاهگردانی سیدعباس میرهاشمی، عکاس پیشکسوت دفاع مقدس، دبیر پیشین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، از عکسهای «میشل ستبون» عکاس فرانسوی از انقلاب اسلامی ۲۹ بهمن گشایش یافت که این نمایشگاه تا ۶ اسفند میزبان علاقهمندان خواهد بود.
بخش «جشنها»ی جشنواره هفدهم نیز با نمایشگاهگردانی عادل صدرممتاز با نمایش پوسترهایی از آرشیو موزه گرافیک ایران دوم اسفند در موزه گرافیک افتتاح شد و تا ۲۴ اسفند ادامه دارد.
همچنین بخش «هنر فاخر ملی» شامل آثار نگارگری و خوشنویسی با نمایشگاهگردانی امیر طهماسبی، سوم اسفند افتتاح شد و تا ۲۴ اسفند میزبان دوستداران هنر فاخر نگارگری و خوشنویسی خواهد بود.
source