به گزارش هنرآنلاین، در متن پاسخ حراج تهران به اظهارات یک مقام مسوول در وزارت میراث فرهنگی مبنی بر «غیرقانونی بودن فروش گران‌ترین اثر بیست و دومین دوره از این رویداد خرید و فروش آثار هنری» آمده است:

حراج‌ تهران موسسه‌ای فرهنگی و هنری است که طی ۱۲ سال فعالیت و برگزاری ۲۲ دوره حراج آثار هنری، همواره طبق قوانین رسمی کشور بر اساس مجوز رسمی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به ارایه و فروش آثار هنری کرده است و طی این مدت نهاد محوری در توسعه اقتصاد هنر ایران در میان مجموعه‌داران، صاحبان آثار هنری و هنرمندان شناخته می‌شود.

این موسسه برای برپایی بیست و دومین دوره خود که شامل 100 اثر، (75 اثر هنری مدرنیستی و 25 اثر هنرهای سنتی) بود، طبق روال همیشگی در تاریخ 25 دی‌ماه 1403 بر اساس نامه 232394/1403 معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز برپایی این دوره از حراج را اخذ نموده است. در این مجوز تاکید شده که آثار بالای 100 سال قدمت برای خرید و فروش نیاز به کسب مجوز موردی از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد. از همین رو حراج‌ تهران طی نامه‌ای به همراه عکس و مشخصات آثار کلاسیک و سنتی به شماره 3-3/2610 در مورخ 26 دی‌ماه به وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نسبت به اخذ مجوز خرید و فروش آثار یادشده اقدام کرده است.

بر این اساس در تاریخ 6 بهمن‌ماه 1403 طی نامه شماره 19543/14032503 از سوی اداره کل موزه‌ها وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران به امضاء و مهر سرپرست اداره کل موزه‌ها، خرید و فروش کلیه آثار ارائه شده در قالب برگزاری حراج پس از اخذ مجوز‌ها از نظر آن اداره کل بلامانع اعلام شده است. بنابراین واضح است که آثار مورد اشاره تماماً از اموال فرهنگی و تاریخی مجاز محسوب می‌شوند و خرید و فروش آنها ماهیتاً بلامانع است.

بر همین مبنا حراج تهران با اخذ مجوز برپایی حراج از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و کسب مجوز خرید و فروش آثار سنتی از اداره کل موزه‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین اخذ مجوز برگزاری از سوی اداره اماکن نیروی انتظامی طی روزهای ۲۳ تا ۲۵ بهمن‌ماه نمایشگاه بیست و دومین حراج تهران را برگزار کرد و در روز 26 بهمن مزایده این دوره حراج را با حضور جمعی ازمجموعه‌داران، هنرمندان و اصحاب رسانه برگزار و نسبت به فروش قانونی آثار بر اساس مجوز کلی وزارت ارشاد و مجوز موردی کلیه آثار تاریخی از اداره کل موزه‌ها اقدام کرد.

حراج9

با وجود انتشار اخبار حراج پس از کسب مجوزها یادشده در رسانه‌های رسمی کشور و برپایی نمایشگاه عمومی حراج طی 3 روز که با استقبال جمعی کثیری از هنردوستان روبرو شد، سرپرست محترم اداره کل موزه‌ها که پیشتر طی نامه ذکر شده خرید و فروش آثار ارائه شده از جمله اثر «پرتره  زن نشسته» رضا عباسی را  بلامانع اعلام نموده بودند، ساعاتی قبل از برگزاری مزایده حراج طی گفتگو با یک خبرگزاری اعلام کرد فروش اثر رضا عباسی (تنها یکی از 25 اثر سنتی حراج که از لحاظ قدمت برابر بودند) در حراج بیست و دوم غیرقانونی است! این سخنان غیرمسئولانه هم با مجوز صادر شده از سوی آن اداره کل منافات دارد، هم بی‌اعتنایی به مجوز معاونت هنری وزارت ارشاد است و هم با روح قوانین و مقررات که متضمن خرید و فروش شفاف، روشن و قابل ثبت آثار تاریخی‌ست در تضاد است. طبیعتاً نتیجه‌ای هم جز دلسرد کردن کسانی که مصمم به فعالیت ذیل قانون و نظارت رسمی هستند، نخواهد داشت. اگر یکایک آثار سنتی حراج مطابق مجوز ۲۵ دی ماه آن اداره کل منعی برای فروش ندارند و صرفاً نفس برگزاری حراج نیازمند اخذ مجوز آن اداره کل است، ذکر یک اثر خاص رضا عباسی چه معنایی دارد؟ درحالی‌که آثار قدیمی‌تری نیز در این مجموعه وجود داشت.

شایان ذکر است، یک ساعت قبل از شروع حراج دو مامور از یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به محل حراج مراجعه و خود را به نمایندگی از اداره اموال اداره کل موزه‌ها وزارت میراث فرهنگی معرفی کردند که پس از مشاهده مجوزهای اخذ شده برگزاری حراج را بلامانع دانستند و محل حراج را ترک کردند.

موسسه حراج تهران با توجه به این اقدام غیرمسئولانه و بدون ملاحظه عواقب آن که حسن شهرت این موسسه را مخدوش و موجب زیان آشکار مالکین آثار شده، پیگیری این موضوع از طریق مراجع ذی‌صلاح قضایی را بر خود مفروض می‌داند.

انتهای پیام

source

توسط irmusic4.ir