کارگردان نمایش «پس از» همزمان با دور سوم اجراهای عمومی این نمایش از وجود برخی دستهای پنهان پشت پرده سخن گفت که به زیان گروههای نمایشی عمل میکنند.
نمایش «پس از» این روزها دور سوم اجراهای عمومی خود را در تئاتر هامون سپری میکند.
مرتضی کوهی، نویسنده و کارگردان این نمایش، در گفتگو با ایسنا با ارایه توضیحاتی درباره این اثر نمایشی از دستهای پنهانی صحبت کرد که در قالب نظرنویس (کامنتنویس) به آثار نمایشی ضربه میزنند و گاه به ناحق باعث زمین خوردن نمایشهایی میشوند که برای آنها زحمات زیادی کشیده شده است.
این کارگردان جوان با تشریح روند آمادهسازی نمایش «پس از» گفت: حدود یک سال و نیم برای اجرای این پروژه وقت گذاشتهایم؛ از مرحله نگارش نمایشنامه تا آمادهسازی و اجرا و حالا دور سوم اجراهای خود را سپری میکنیم.
کوهی با اشاره به شرایط دشوار گروههای نمایشی در جذب مخاطب ادامه داد: مساله من جذب تماشاگری است که نمایشهای روانشناختی دوست داشته باشد و به اندیشیدن علاقهمند باشد اما برای این کار باید از چند فیلتر گذر کنم که یکی از آنها فیلتر بسیار محکمی به اسم کامنتنویسان یکی از سایتهای فروش بلیت تئاتر است.
این کارگردان جوان توضیح داد: متاسفانه گروههایی هستند که با سوءاستفاده از امکان کامنتنویسی، به برخی از آثار نمایشی ضربههای وحشتناکی میزنند. آنان تصمیم میگیرند برخی از کارها را به هر دلیلی را زمین بزنند. در واقع دستهای پنهان پشت پردهای هستند که نه مرکز هنرهای نمایشی از آنها خبر دارد و حتی شاید سایت فروش بلیت هم اطلاع چندانی از آنها نداشته باشد چون اهالی تئاتر نیستند و از صنوف دیگر هستند.
کوهی ابراز تاسف کرد: برخی از آنها بدون دیدن یک نمایش درباره آن نظر میدهند و اسم این کار خودشان را نقد گذاشتهاند در حالیکه نقدنویسی پارامترها و اصولی دارد. ما منتقدان حرفهای داریم که در نشریات قلم میزنند اما کامنتنویسان سایتهای فروش بلیت که دانش نقدنویسی ندارند.
او با اشاره به یکی از مشاهدات عینی خودش افزود: دیدهام که کسی نوشته من این نمایش را ندیدهام اما مطمئنم کار بدی است. چگونه ممکن است در سایتی که مرجع فروش بلیت است و نظرات منتشر شده در آن، بر سرنوشت کارها تاثیر میگذارد، چنین چیزی نوشته شود.
کوهی اضافه کرد: این کامنتهای غیراصولی، مغرضانه است چون به صورت هدفمند ، تصمیم میگیرند که به یک نمایش، تک ستاره بدهند تا امتیاز آن پایین بیاید. در حالیکه یک گروه نمایشی برای اجرای یک اثر نمایشی از زندگی خود میگذرد و بیانصافی است که با چنین رفتارهایی رو به رو شود.
او تاکید کرد: مشکل من شخصی نیست. نمایش من سومین دور اجرای خود را میگذراند و این اجرا هم بالاخره به پایان میرسد اما مساله من ضربهای است که به کلیت تئاتر وارد میشود. با این رفتارهای غیرحرفهای، تئاتر رنجور ما هر روز کم جانتر هم میشود . اینها مشکلاتی است که گروههای اجرایی با آن دست و پنجه نرم میکنند و امیدوارم مسئولان تئاتر بتوانند این مسائل را پیگیری کنند.
او که با همین نمایش در چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر حضور داشت، افزود: معتقدم زحمات گروه ما به اندازه کافی دیده نشد. جشنواره فجر برای ما مهم است و دوست داریم تلاشهایمان دیده شود. اما خوشحالم که بخش بعلاوه فجر دوباره جان گرفت و برگزار شد و دعا میکنم سالهای بعد هم این اتفاق بیفتد اما امیدوارم داوریهای جشنواره، بیشتر مبتنی بر اصول زیبایی شناسی و تکنیک و کمتر متاثر از سلیقه باشد.
به گزارش ایسنا، نمایش «پس از» با بازی مهتاب وجدانی، مرتضی کوهی و امین موحدی پور (مهمان از گروه واسومانی) روی صحنه میرود و تهیهکننده آن امیر موسی کاظمی است.
در خلاصه داستان این نمایش آمده: نشان؛ هنرمند و نوازنده پیانو، پنج سال است که دچار انفصال از خود شده و فقط با خود مجازش ملاقات کرده و زیسته. او اکنون خودش را در آینه هم نمیبیند.
این اثر نمایشی هر شب ساعت ۱۹ و به مدت یک ساعت در تئاتر «هامون» روی صحنه میرود.
انتهای پیام
source