به گزارش میراث آریا، موزه هنرهای زیبا با همکاری کاخ موزه ملت و موزه میرعماد، روز پنجشنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ میزبان نمایشگاه خط و نقش و همچنین سومین نشست یک موزه یک اثر در محل موزه هنرهای زیبا بود.

«خط و نقش» سیر تحول نقاشی‌خط (کالیگرافی) ایران از دوره قاجار تا امروز است. در این نمایشگاه آثاری از هنرمندان برجسته کالیگرافی همچون اسماعیل جلایر، میرزا حسن زرین قلم، محمد احصایی، فرامرز پیلارام، حسین زنده رودی، جلیل رسولی، رضا مافی، نصرالله افجه‌ای به نمایش درآمد.

هنر نقاشی‌خط، پیوند سنت و مدرنیته است که از تلفیق خوشنویسی سنتی و عناصر نقاشی مدرن شکل گرفته و در دوران قاجار نخستین نشانه‌های خود را بروز داد. هنرمندان آن عصر، تحت تأثیر کتیبه‌نگاری‌ها، کاشیکاری‌ها و تذهیب‌های سنتی، به خلق ترکیب‌بندی‌های جدیدی دست زدند که راه را برای تحولات بعدی باز کرد. در دوران معاصر، این هنر به لطف تلاش هنرمندانی مانند محمد احصایی، حسین زنده‌رودی، فرامرز پیلارام، رضا مافی، نصرالله افجه‌ای و جلیل رسولی به اوج رسید و به یکی از مهم‌ترین شاخه‌های هنر تجسمی ایران تبدیل شد.  

همزمان با این نمایشگاه، سومین نشست از سلسله نشست‌های تخصصی «یک موزه، یک اثر» به بررسی آثار موجود از محمد احصایی، از برجسته‌ترین هنرمندان نقاشی‌خط معاصر ایران اختصاص دارد. احصایی که از دهه ۱۳۴۰ به ترکیب هنر خوشنویسی با گرافیک و نقاشی روی آورد، نقش مهمی در جهانی‌شدن نقاشی‌خط ایرانی ایفا کرده است. آثار او، که تلفیقی از سنت و مدرنیته است، با ترکیب‌بندی‌های منحصربه‌فرد و رنگ‌پردازی قوی، جلوه‌ای نوین به خوشنویسی اسلامی بخشیده‌اند.  

این نمایشگاه و نشست تخصصی، با حضور استادان برجسته‌ای چون صداقت جباری و فرزاد ادیبی و دبیری آرش صابری‌نیا، در پنج‌شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳، ساعت ۱۴:۳۰ در طبقه دوم موزه هنرهای زیبا برگزار شد. شرکت در این برنامه، فرصتی بی‌نظیر برای پژوهشگران و علاقه‌مندان به هنر بود تا با سیر تحول نقاشی‌خط در ایران و تأثیر اساتید بزرگی همچون احصایی در این عرصه، بیشتر آشنا شوند. 

این نمایشگاه در محل موزه هنرهای زیبا به مدت ۱۰ روز میزبان علاقه‌مندان این هنر است.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir