داور نهمین جشنواره ملی اسباببازی معتقد است که در ایران صنعت اسباببازی شکل گرفته است، هرچند که میگوید این صنعت فعلا با شاخصهای صنایع مادر فاصله دارد و هنوز ۷۰درصد تولیدکنندگان اسباببازی کشور شمارگان میلیونی را تجربه نکردند.
محسن رجبی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه اسباببازیها در ۱۰ سال گذشته نرخ رشد خوبی به لحاظ کیفی و کمی داشت، گفت: محصولات تولید شده در ایران در یک سال گذشته که به شورای نظارت اسباببازی ارائه شده و مورد داوری قرار گرفته، از کیفیت خوبی برخوردار است.
او با اشاره به اینکه بخشی از تولیدکنندگان به سمت مجوز گرفتن نمیآیند، بیان کرد: با این وجود ما با رصد بازار متوجه شدیم، امسال کیفیت محصولات ایرانی چه در بخش سرگرمی و چه در قسمت ابزارهای آموزشی رشد خوبی داشته است.
او با بیان اینکه پیشتر بین تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان اسباببازی رقابت بود، اظهار کرد: این رقابت اکنون بین تولیدکنندگان داخلی وجود دارد. بازار داخلی، رقابتی شده و این مساله موجب شده است که تولیدکنندگان برای ارتقای کیفیت کالاهای خود تلاش کنند.
داور نهمین جشنواره ملی اسباببازی ادامه داد: ادامه مسیر فعلی ما را به سمت صنعت اسباببازی پیش میبرد. به هر حال شکلگیری صنعت اسباببازی مسیری است که شروع شده و ادامه دارد. رویکرد تولیدکنندگان و تقاضا از بازار نشان میدهد که ظرفیت خوبی برای شکلگیری هر چه بهتر صنعت اسباببازی وجود دارد.
رجبی با بیان اینکه دو نوع نگاه به صنعت اسباببازی در کشور وجود دارد، عنوان کرد: عدهای از فعالان حوزه اسباببازی معتقد هستند ما صنعت اسباببازی نداریم. یک عده هم میگویند که این صنعت وجود دارد. به نظرم، ما صنعت اسباببازی داریم هرچند کوچک و محدود.
این تولیدکننده اسباببازی اظهار کرد: شمارگان یک سری از تولیدکنندگان بزرگ اسباببازی در کشورمان، میلیونی است. وقتی یک محصول در شمارگان میلیونی تولید میشود یعنی یک صنعت و تولید حرفهای پشت آن است.
او با اشاره به اینکه ۷۰ درصد تولیدکنندگان اسباببازی نیز در کشور شمارگان میلیونی را تجربه نکردند، گفت: از نظر بنده حدود ۵ یا ۶ سال است که وارد صنعت اسباببازی شدیم و نرخ رشد خوبی در این حوزه جریان دارد.
این پژوهشگر با بیان اینکه یک سری از واردکنندگان قدیمی اسباببازی در حال تبدیل شدن به تولیدکننده و سرمایهگذار هستند، افزود: از مجموع میزان سرمایهگذاری، شمارگان و همچنین رصد بازار متوجه شدیم که ما صنعت اسباببازی داریم هر چند که در حال حاضر این صنعت با شاخصهای صنایع مادر فاصله دارد.
داور نهمین جشنواره ملی اسباببازی از تولید محصولات جدی در حوزه اسباببازی خبر داد و گفت: پیشتر محصولات بازار بازیهای فکری و رومیزی که نیاز به قالبسازی نداشتند، تولید میشدند ولی اکنون جدیتر بهسمت سرمایهگذاری بیشتر و تولید کارهای پیچیده پیش میرویم.
او بخشی از کوچک بودن صنعت اسباببازی در کشور را ناشی از بیماری اقتصادی، تحریم و محدود بودن صادرات دانست و افزود: همه اینها عوامل شرایط سختی را برای سرمایهگذاران و تولیدکنندگانی که میخواهند وارد این عرصه شوند، ایجاد میکند.
انتنهای پیام
source