به گزارش خبرنگار میراثآریا، سید رضا صالحیامیری وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پنجمین نشست سراسری معاونان میراثفرهنگی ادارات کل استانی که عصر سهشنبه دوم بهمن ماه ۱۴۰۳ در محل سالن فجر وزارتخانه برگزار شد، ابراز امیدواری کرد که این نشست منشا تحول در حوزه میراثفرهنگی کشور باشد.
او بر ضرورت داشتن برنامه استراتژیک، شفاف و روشن برای نیل به اهداف پیشبینی شده در استانها تاکید کرد و با اشاره به پرهیز از رویکردهای سلیقهای، فردی و مداخلهگر، افزود: میراثفرهنگی در کشور باید دارای یک برنامه مدون با شاخصهای عینی قابل سنجش باشد که مجموعه فرصتها، چالشها و تهدیدها در آن مشخص باشد.
صالحیامیری بر ضرورت ظرفیتسازی در میراثفرهنگی و راهاندازی کانونهای مدنی- اجتماعی تأکید و تصریح کرد: باید از تمامی ظرفیتهای نهادی، مردمی و انجمن خیرین میراثفرهنگی استفاده کنیم. اجتماعی کردن میراثفرهنگی نیازی فوری و ضروری است، مردم باید در حوزه میراثفرهنگی دارای مسئولیت باشند و نظارهگر نباشند.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تاکید بر تحول گرایی در برنامهها افزود: باید بدانیم در کدام نقطه ایستادهایم و در کدام نقطه باید قرار بگیریم.
او با بیان اینکه میراث قلب تپنده دستگاه و خون جاری در ملت است، حفاظت، صیانت، مرمت را رسالت قانونی، شرعی و اخلاقی معاونان میراثفرهنگی ادارات کل استانی مطرح کرد.
صالحیامیری با بیان اینکه ایران یعنی میراثفرهنگی، اظهار کرد: هویت محصول میراثفرهنگی است و میراث مولد هویت است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به ضرورت تغییر ذائقه جامعه نسبت به میراثفرهنگی اشاره کرد و افزود: ایجاد زمینه دغدغه مشترک در جامعه و تبدیل میراث به نیاز عمومی که موجب احساس غرور، نشاط و هویت در مردم شود یک ضرورت است.
او، بر اهمیت هویتسازی و تقویت هویت ایرانی تاکید کرد و با اشاره به عناصر هویتساز کشور، ادامه داد: ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به تقویت هویت داریم. هویت ما زبان فارسی است و صیانت از زبان فارسی و مشاهیر ایرانی صیانت از هویت ایرانی است. همچنین آیینها، آداب و رسوم اعتقادی و مذهبی که با آن زیست میکنیم نیز عنصر هویتی ما محسوب میشوند. ما در کنار مفهوم اسلامیت ایرانیت را داریم و این دو هیچ گاه با یکدیگر در تعارض نبوده و مکمل همدیگر هستند.
صالحیامیری به اهمیت نقش و تکلیف آموزش و پرورش در آشنایی دانشآموزان با عناصر فرهنگیتاریخی و هویتساز اشاره کرد.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به اینکه در جامعه تنوع و تکثر باید به رسمیت شناخته شود، اجتماعی کردن حوزه میراثفرهنگی را نیازی عاجل دانست و افزود: مردم در میراثفرهنگی باید مسئولیت داشته باشند نه اینکه نظارهگر باشند.
او تأکید کرد: محوطههای میراثفرهنگی میبایست به محلی برای رجوع مداوم مردم به ویژه کودکان و نوجوانان برای آشنایی با هویت و فرهنگ خود تبدیل شوند. فرهنگ و تمدن ایران درون خود غنایی دارد که تنوع و تکثر در آن راز مانایی آن بوده و هیچگاه این ویژگی، باعث تعارض بین ارزشها نشده است.
صالحیامیری، تولید محتوا متناسب با ذائقههای متفاوت کشور، تعامل با صداوسیما برای معرفی ظرفیتهای میراثفرهنگی و تولید و باز تولید میراث برای جامعه را بهعنوان محور پایانی صحبتهای خود مطرح کرد.
انتهای پیام/
source