رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه زبان دریچه ای به دنیای فرهنگ، تمدن، اخلاق و رسوم کشورهای دیگر است، گفت: برای اینکه بتوانیم فرهنگ و تمدن خود را به دیگران عرضه کنیم، باید در آموزش زبان فارسی بیشتر تلاش کنیم.

به گزارش ایسنا، بابک نگاهداری در مراسم جشن روز پژوهش کانون زبان ایران که صبح امروز (۲۴ دی ۱۴۰۳) در محل کانون زبان ایران برگزار شد، با اشاره به حضور پررنگ بانوان در این کانون و تاثیری‌گذاری آنان در فعالیت‌های کانون زبان ایران، بیان کرد: امروز با دو مفهوم مواجه هستیم؛ مفهوم حکومت و مفهوم حکمرانی که اولی به صورت دستوری و سلسله مراتبی و دومی اقناعی است.

وی افزود: در کانون زبان ایران شاهد حکمرانی زنانه هستیم به این معنا که ماهیت حکمرانی اقناعی است و شبکه ارتباطی به عنوان ابزار و منطق آن شناخته می‌شود که بانوان در این مسیر پیشرو هستند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه زبان بهترین ابزار اقناع است، افزود: سرمایه‌های خوبی در کانون زبان ایران انباشته شده که این کانون را تبدیل به یک نهاد ارزنده و شایسته کرده است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های مختلف کانون زبان ایران از جمله فعالیت در همه استان‌های کشور با ۳۰۰ شعبه فعال و حضور تعداد زیادی زبان آموز و نمایندگی طیف وسیعی از زبان‌های فعال دنیا، گفت: زبان اساس هویت و اصالت فرهنگی هر کشوری است و امروز خوشحال هستیم که کانون زبان ایران زبان فارسی را هم به زبان‌های تحت پوشش خود اضافه کرده است.

نگاهداری به بحث‌های نظری پیرامون ارتباط زبان و تفکر و نسبت این دو پرداخت و با اشاره به نحله‌های مختلف که برخی زبان را منشاء تفکر و برخی دیگر تفکر را منشاء زبان می‌دانند، افزود: زبان در ساحت وجود انسان مهم است. اندیشمندان تفکر را برآمده از زبان می‌دانند. همین موضوع اهمیت کار شما را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اندیشه مدرن و نظام سرمایه‌داری که باعث ایجاد نارضایتی مستمر در بشر شده است، گفت: نظام مدرن، انسان را با «داشتن‌هایش» می‌سنجد به این معنا که ارزش‌های مادی ملاک سعادت و خوشبختی تلقی می‌شوند و چون این امور نسبی است و انتها ندارند، انسان مدرن همواره احساس نارضایتی می‌کند.

نگاهداری با بیان اینکه توسعه اقتصادی مورد توجه این تفکر است، ادامه داد: ولی در نظام اسلامی و نگاه اسلامی توسعه انسانی ملاک است. در این نگاه «بودن‌ها» و ماهیت وجودی و داشته‌های وجودی آدم ها ملاک ارزیابی است. داشتن‌ها ناپدار و بودن‌ها پایدار است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت یاد گرفتن زبان اشاره کرد و گفت: زبان دریچه‌ای به دنیای فرهنگ، تمدن، اخلاق و رسوم کشورهای دیگر است و ما هم برای اینکه بتوانیم فرهنگ و تمدن خود را به دیگران عرضه کنیم با در آموزش زبان فارسی کوشا باشیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به سند تحول آموزش و پرورش اشاره کرد که درآن به آموزش زبان خارجی و زبان فارسی تاکید شده و گفت: متاسفانه در این زمینه آموزش رسمی ما کارنامه خوبی ندارد و باید فکری برای این مسئله کرد.

وی در پایان سخنان خود به اهمیت پژوهش اشاره و خاطرنشان کرد: بررسی همه اندیشکده‌ها و مطالعات بین‌المللی نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۵۰ همه تحولات در عرصه‌های گوناگون سیاسی، اقتصادی و دیگر عرصه‌ها متاثر از تحولات عرصه علم و فناوری هستند. بنابراین ما هم باید به اهمیت این حوزه واقف باشیم و قدر اندیشمندان و پژوهشگران خود را بدانیم.

انتهای پیام

source

توسط irmusic4.ir