تیم باستانشناسی مشترک چین و ازبکستان بقایای بنای عظیمی را در سایت مشهور «منگچاکتپه» در ازبکستان کشف کرد. این اکتشافات جدید تبادلات فرهنگی بین شرق و غرب در طول جاده باستانی ابریشم را برجستهتر میکند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، یک تیم مشترک باستانشناسی از چین و ازبکستان بقایای معماری و بنای وسیعی را در سایت «منگچاکتپه» در ازبکستان کشف کردهاند که نشاندهنده تبادلات فرهنگی بین شرق و غرب در طول «جاده ابریشم» باستانی است.
وجود یک حفره آتش دایرهای در مرکز ساختمان و نشانههای آسیب آتش و دود بر روی کف و دیوارهای ساختمان، بههمراه تعداد زیادی قطعات سفالی واژگون شده در بیرون ساختمان، باستانشناسان را متقاعد ساخته که این بنا یک «عبادتگاه زرتشتی» بوده است.
به گزارش رویترز در روز یکشنبه دوم دیماه، پس از تقریباً سه ماه حفاری و پاکسازی، بقایای این بنا به طور کامل کشف شد. این ساختمان دارای طرحی مربعی با اضلاع تقریباً هشت متری است و دیوارهای خشتی آن ۱.۲ متر ضخامت دارند که مساحت داخلی ساختمان بیش از ۴۰ متر مربع است.
سایت «منگچاکتپه» که در حوضه فرغانه و در کرانه شمالی رود «سیردَریا» واقع شده است، به عنوان «فسیل زنده جاده ابریشم» شناخته میشود و زمانی یکی از مکانهای جغرافیایی حیاتی در طول این جاده بوده است.
لیو تائو، باستانشناس CASS و رهبر چینی تیم مشترک باستانشناسی چین و ازبکستان، گفت که تیم آنها هفت مقبره و دو ساختمان دیگر را کشف کردهاند و همچنین به مجموعهای ارزشمند از آثار باستانی از جمله قطعات ابریشم، محصولات چرمی، آینههای برنزی، سکههای مربعی و مهرهها دست یافتهاند.
به گفته صاحبنظران آئین زرتشت توسط ایرانیان در قرن ششم پیش از میلاد بنیانگذاری شد و به تدریج به سمت شرق و آسیای مرکزی گسترش یافت. این دین پیش از ظهور بودیسم و مسیحیت، به عنوان محبوبترین دین در قاره اوراسیا شناخته میشود.
انتهای پیام/
source