به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سومین رویداد بین المللی طراحی کارتون، کاریکاتور و پوستر هولوساید ۲۰۲۴ با حضور مسعود شجاعی طباطبایی دبیر رویداد و مهمانان بین المللی امروز سه شنبه ۱۸ دی در برج میلاد برگزار شد.

شجاعی طباطبایی در ابتدا گفت: در دوره های قبل با عنوان کردن هولوکاست دچار مشکلی در فضای مجازی نسبت به بستن صفحات و … شدیم بنابراین امسال عنوان هولوساید را در نظر گرفتیم که همان معنای نسل کشی را در واژه در بردارد.

وی اضافه کرد: الکساندر فالدین طراح گرافیک و پوستر از روسیه از مهمانان جشنواره است که تولیدات متعددی در جهان داشته و جوایز مختلفی هم دریافت است. در چند روز آخر هفته نشست ها و کارگاه هایی را با حضور او و دیگر داوران و هنرمندان در قم خواهیم داشت.

علاقه‌مندان تا ۲ هفته دیگر فرصت ثبت نام در هولوساید را دارند

شجاعی طباطبایی تصریح کرد: این مسابقه هنوز برای ارائه آثار تا ۲ هفته دیگر فرصت دارد و علاقه مندان می توانند از طریق سایت ایران کارتون شرکت کنند. بحث نسل کشی محور اول ماست که در یک سال گذشته نیز شاهد جنایت های کم نظیری در غزه هستیم. آمار می‌گوید هر روز ۴۱ کودک به قتل می رسد.

وی ادامه داد: شاهد هستیم آمریکا از صلح می گوید اما هرگونه حرفی برای صلح را وتو می کند و مردم منطقه دچار مشکلات جدی شده اند. نتانیاهو در دادگاه لاهه به عنوان جتایتکار جنگی شناخته شد و جنایت های او اظهر من الشمس است.

شجاعی طباطبایی اظهار کرد: امیدواریم در این رویداد مقاومت مردم فلسطین را از طریق آثار هنری و به ویژه گرافیک شاهد باشیم. ما سال هاست شاهد این جنایت ها هستیم. همچنین از مسعود نجابتی به عنوان طراح تشکر می‌کنم.

در ادامه این نشست خبری مسعود نجابتی اظهار کرد: در دوره‌های پیشین، این رویداد فقط با عنوان کاریکاتور برگزار می‌شد اما امسال پوستر نیز به آن اضافه شده است. ما تلاش می‌کنیم از تمام ظرفیت‌های هنرهای تجسمی بهره ببریم. حتی با افزودن نوشته به پوستر، به نوعی ظرفیت ادبیات را نیز در این دوره به کار گرفته‌ایم.

وی افزود: هدف ما شناسایی طراحان گرافیک در سطح بین‌المللی است. همچنین، شناسایی خوبی از طراحان کاریکاتور صورت گرفته که نتیجه برگزاری دوره‌های قبلی است و امیدواریم در رویدادهای آتی بتوانیم از این ظرفیت بهتر استفاده کنیم.

سپس الکساندر فالدین، هنرمند مهمان از روسیه درباره حضورش در این رویداد گفت: ما ۱۲ سال پیش به ایران سفر کردیم و پس از آن، این آرزو را داشتیم که دوباره به اینجا سفر کنیم. ایده برگزاری این رویداد بسیار جذاب بود. حتی اسم رویداد و عنوان هولوکاست نیز کنجکاوی و جذابیت زیادی ایجاد کرد تا به ایران سفر کنیم.

همدردی مردم روسیه با فلسطینی‌ها

وی ادامه داد: ما با بخشی از اتفاق دردناکی که برای مردم فلسطین رخ می‌دهد، آشنا هستیم. در جنگ جهانی دوم، بخشی از روس‌ها توسط آلمان نازی دچار همین نسل‌کشی‌ها شدند. اتفاقات اخیری که در اوکراین علیه روسیه رخ داده است ۸۰ سال پیش هم رخ داد و آلمان نازی علیه روسیه بود. اکنون آمریکا هم به اوکراین کمک می‌کند تا نسل‌کشی روس‌ها را به انجام برسانند.

فالدین در پایان گفت: باز هم بابت برگزاری این رویداد تشکر می‌کنم. ما با مقابله ایران علیه غرب و تراژدی فلسطین آشنا هستیم که زخمی عمیق در دل ما به جای گذاشته که التیام نمی‌یابد. روز گذشته نیز از نمایشگاهی در موزه هنرهای معاصر بازدید کردیم و آنجا هم بسیار تحت تأثیر قرار گرفتیم.

شجاعی طباطبایی در ادامه درباره برگزاری رویداد در شهر مقدس قم یادآور شد: دانشگاه قم با داشتن چند هزار دانشجوی خارجی و ۲ هزار دانشجوی ایرانی، دانشگاه بزرگی است و به همین دلیل، تصمیم گرفتیم این رویداد را در آنجا برگزار کنیم. تلاش ما بر این بود که میزبان ۱۰۰ هنرمند نیز در این رویداد باشیم. شنبه هفته آینده، خروجی این رویداد را ارزیابی خواهیم کرد. مازیار بیژنی، کمال شرف و محمدحسین نیرومند از جمله اساتیدی هستند که در نشست‌های برگزار شده در دانشگاه قم حضور دارند. لازم است از دوستانی که در حوزه هنری ما را یاری کردند، در اینجا تشکر کنم.

مازیار بیژنی در بخش بعدی این نشست گفت: کاریکاتوریست خیلی اهل سخنرانی نیست و من فقط نکته‌ای درباره آزادی بیان در غرب صحبتی دارم چون این رویداد واکنشی بود به غرب که ادعای آزادی بیان دارد اما در اصل هدفش تهاجم به اسلام و مقدسات است. پروژه توهین و تخریب مقدسات اسلامی را از سال ۲۰۰۰ با کارتون در نشریات خود کلید زدند. این رویداد در واقع پاسخی به آن رویداد بود که ببینیم هولوکاست را هم می‌توان زیر سوال برد؟ اما آنها نشان دادند که آزادی بیان مطلق نیست.

بیژنی با اشاره به سخت گیری‌ها برای هنرمندان جهانی افزود: مایک ایوانس کارتونیست روزنامه‌ای در نیوزیلند بود که کاریکاتوری در اعتراض به صهیونیست‌ها کشیده بود و ربطی به هولوکاست هم نداشت، اما از نشریه خود اخراج شد. من به او ایمیل زدم و آثار خودم را برایش فرستادم. او جواب داد که «شما اصلا درکی از خفقانی که اینجا وجود دارد، ندارید» خود من فکر نمی‌کردم در نیوزیلند چنین فضایی باشد که حتی یک کاریکاتور هم برنتابند.

صهیونیسم از تخریب و توهین و اقدام علیه جریان هنری مقابلش کوتاهی نمی‌کند

وی توضیح داد: این مسابقه برای این بود که ببینیم آزادی بیان در جهان مطلق است یا خیر. کارتونیست‌های آمریکای لاتین هم هزینه‌های زیادی برای ورود به این فضاها داده‌اند و نمونه‌هایش در جهان زیاد است. این مسابقه در جهان سر و صدا هم کرد و به هنرمندان جهان برای حضور در این رویداد فشار هم آورده‌اند.

بیژنی اضافه کرد: جالب است یک بار کمپینی راه انداختند که حداکثر صد یهودی جمع شده بودند و گفته بودند که در این مسابقه به همه ادیان توهین شده است، چون به نوعی خود را نماینده همه ملت‌ها و ادیان می‌دانند.

وی در پایان گفت: صهیونیسم بین‌الملل در فضای مجازی از تخریب و توهین و اقدام علیه جریان هنری که مقابلش است، کوتاهی نمی‌کند. در ایران دستشان به ما نرسیده است، اما هنرمندان کشورهای دیگر را تحت فشار قرار می‌دهند.

در ادامه الکساندارا فالدینا دختر الکساندر فالدین نیز عنوان کرد: این باعث خرسندی و افتخار ماست که بتوانیم در چنین مراسمی حضور داشته باشیم. می خواستم به صحبت های آقای مسعود نجابتی اشاره کنم که باید از تمامی ابزار آلات هنر استفاده شود. گرافیک و کاریکاتور نیاز به زبان ندارد و خود بیانگر مفهوم است و از این حیث می‌تواند حایز اهمیت باشد. این آثار مرزها را پاک کرده و نوعی همبستگی بین ملت‌ها ایجاد می کند. با این رویدادها به نوعی یادآوری می‌شود که ما قابلیت‌ها و استعدادهایی داریم.

هولوساید تلاشی است برای محکوم کردن نسل کشی

علی حیاتی از دیگر هنرمندان حوزه گرافیک عنوان کرد: به نظرم یک سال گذشته در یک آزمون بزرگ قرار گرفتیم. آزمون‌های بزرگ برنده ها و بازنده های بزرگ دارد و مساوی هم ندارد. غزه و فلسطین پیش از این ۱۵ ماه هم جنایت های بزرگ دیده بود. درست است که الان دادگاه لاهه نتانیاهو را محاکمه کرده است اما اینها قبل از این هم محکوم بوده اند. یکی از عجیب ترین تصاویر تاریخ معاصر ما حضور نتانیاهو در کنگره آمریکا و تشویق ممتد اوست. برای عده ای گویی هیچ اتفاقی در دنیا نیفتاده است، زندگی عادی خود را دارند، کنسرت می روند و کریسمس می گیرند، اینها آدم های عجیبی هستند. دسته دیگری هم در دنیا داریم که مظلوم را می بینند و برایش گریه می کنند اما ظالم را نمی بینند اینها هم آدم های عجیبی هستند. دسته دیگری در دنیا هستند که مثل اصحاب رسانه یا کادر درمان که در این مدت تعداد زیادی شان به شهادت رسیدند اما نگذاشتند این
جنایت ها در سکوت بماند. ما در هولوساید دوست داریم به دسته آخر بپیوندیم. ضد ظالم کاری کنیم و اقدامی داشته باشیم که این رویداد اذیتشان کند. هولوساید تلاشی است برای محکوم کردن آدم هایی که سال های قبل ادعا داشتند که هولوکاستی علیه آنها رخ داده اما الان دارند نسل کشی می کنند.

شجاعی طباطبایی در ادامه در پاسخ به خبرنگار مهر درباره فشارهای بین المللی گفت: آخرین اتفاق حذف ستون کاریکاتور در نیویورک تایمز بود که ستون ثابت این نشریه بعد از ۱۳۰ سال تعطیل شد. نسبت به خود ما نکته جالب این است که بعد از جنایاتی که شاهدش هستیم هنرمندان بزرگ دنیا کنار مردم فلسطین قرار گرفتند. ما حتی نگران حالشان بودیم مثلا به یکی از هنرمندان فرانسه پیام دادیم و او در ایمیل جواب داد که به این حقیقت رسیده است که در کنار مردم غزه است و به واسطه جایزه هم در رویداد شرکت نکرده است و هر هزینه‌ای لازم باشد پرداخت می‌کند.

دنیا به این نتیحه رسیده که باید در کنار جبهه مقاومت قرار بگیرد

وی یادآور شد: به عنوان مثال در دوره‌های قبل میشل لویی از استرالیا اعلام کرد که او را تحت فشار قرار داده اند و از مسابقه انصراف داده است اما الان فضا برعکس است و هر کسی شرکت می کند نوعی احساس دین می کند. بحث جایزه هم برایشان مطرح نیست و بیشتر به دلیل اتفاق بشردوستانه می‌خواهند حضور داشته باشند.

شجاعی طباطبایی در پایان اظهار کرد: امیدواریم تا ۱۴ روز دیگر بتوانیم در خدمت بزرگواران باشیم. از اروپا، ایتالیا، لهستان و آمریکای لاتین هنرمندانی را داریم که آثارشان را ارایه داده اند که شاید ابتدا فکرش را هم نمی کردیم. دنیا به این نتیحه رسیده است که باید در کنار جبهه مقاومت قرار بگیرد.

source

توسط irmusic4.ir