به مناسبت پنجمین سالگرد شهادت سردار شهید قاسم سلیمانی و شهید ابوالمهندس و همراهان آن شهید والامقام و به منظور گسترش و تحکیم اندیشه، افکار و مکتب آن شهید بزرگوار در کشور نیجریه، رایزنی فرهنگی کشورمان اقدام به برگزاری نشست «جامعه شناسی دینی، فرهنگ مقاومت و مکتب سلیمانی» کرد.

به گزارش ایسنا، در این نشست، ۱۴ نفر از اندیشمندان و شخصیت‌های برجسته کشور نیجریه در ابعاد مختلف شخصیت ایشان به ایراد سخن پرداختند.

مجید کامرانی رایزن فرهنگی کشورمان در آیین افتتاحیه این نشست، هدف اصلی این نشست را آشنایی با بسترها و عوامل شکل گیری مکتب سلیمانی با نگاهی جامعه شناختی عنوان کرد و گفت: بسیاری در مورد شخصیت چند وجهی سلیمانی مطالب زیادی نوشته‌اند و به طور یقین این امر در آینده نیز ادامه خواهد داشت، ولی پرداختن به موضوعاتی چون تربیت خانوادگی، شرایط اجتماعی، دوران کودکی، تأثیر انقلاب اسلامی و جامعه دینی می‌تواند کمک شایانی را در درک و فهم صحیح از فرآیند شکل گیری این مکتب ایفاء کند.  این عوامل دست به دست هم داد تا ایشان را به عنوان یک مصلح اجتماعی و فرهنگی در مسیر فرهنگ مقاومت قرار دهد.

عبدالله ابو از دانشگاه زاریا با موضوع «قاسم سلیمانی الگوی مقاومت اسلامی»، خانم بوشرا آدنیکو با عنوان «چگونه یک فرد بر یک جنبش جهانی تأثیر می‌گذارد» از ایالت کادونا، میشل گارو از دانشگاه احمد بلو با عنوان «تأثیر قاسم سلیمانی در فراسوی مرزهای مرگ و زندگی»، خانم میمونه حسین با عنوان «نگاهی جامعه شناختی به میراث سلیمانی» از دانشگاه بایروی کانو و حافظ محمد سعید رئیس مرکز حیدر سنتر کانو با موضوع «فلسفه مقاومت: قاسم سلیمانی به عنوان الگو» از سخنرانان این مراسم بودند.

در بخشی دیگر، نور عبدالله مصطفی رئیس دانشکده معارف اسلامی کانو با عنوان «جوانان و میراث قاسم سلیمانی در پاسداری از امت»، شیخ یعقوب ننگی معاون مرکز تقریب بین مذاهب اسلامی از ایالت بائوچی با عنوان «فداکاری سردار قاسم سلیمانی»، عبدالقادر مبارک استاد دانشگاه ابوجا با عنوان «تأثیر دین در شکل گیری شخصیت قاسم سلیمانی» و محمد باقر گاشووا از فعالان جنبش اسلامی از ابوجا با عنوان «جنبش های اجتماعی و مذهبی ضد امپریالیستی: سیر و ایثار قاسم سلیمانی» و احمد بابانگیدا از دانشگاه پلی تکنیک بائوچی با عنوان «قدرت رهبری: درک نقش سلیمانی در شکل گیری جامعه شناسی مقاومت»، زبیر اولورون از دانشگاه ایلورین با موضوع «مقاومت در عصر مدرن: چالش ها و فرصت ها» و امام نورالدین از فرمانداری شهر ایبادان ایالت اویو با عنوان «فلسفه قدرت و مشارکت نظامی در مدرسه مقاومت سلیمانی» و خانم راهاما لمو استاد دانشگاه ایالتی گومبه با موضوع «زندگی خانوادگی قاسم سلیمانی» و خانم بتول موعظا از دانشگاه علوم پزشکی کادونا به ایراد سخن پرداختند.

همچنین، مقاله «سلیمانی رهبری افسانه‌ای و ماندگار در جهان» در روزنامه ایجوکیشن مانیتورینگ نیجریه منتشر شد. دانلادی و عیسی وزیری از اساتید دانشگاه احمد بلوی زاریا در تحلیلی درباره نقش رهبری افسانه‌ای قاسم سلیمانی، تأثیر ماندگار ایشان بر جهان داشتند.

در این مقاله، شهید سلیمانی شخصیتی افسانه‌ای در جهان اسلام توصیف شده است که میراث او همچنان الهام بخش برای جنبش‌های مقاومت در سراسر جهان است و در ادامه اشاره‌ای به جامع از زندگی، میراث و کمک‌های سلیمانی به نهضت جهانی اسلامی شده است.

انتهای پیام 

source

توسط irmusic4.ir