به گزارش میراثآریا، حسنعلی حبیبپور بیان کرد: خانههای قدیمی و سنتی واقع در درون بافت روستاهای گردشگرپذیر با شرایط استحکام و ایمنی مطلوب که دارای حداقل چهار اتاق باشد، قابلیت این را دارند که به اقامتگاه بومگردی تبدیل شود.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سبزوار ادامه داد: اقامتگاههای بومگردی در روستاها نقش بهسزایی در توسعه گردشگری و اقتصاد پایدار روستا را دارد، معماری بومی خانههای قدیمی و سنتی روستایی هم معرف فرهنگ و آداب و رسوم محلی یک منطقه است و هم نقش حفاظتی در فرهنگ و آداب رسوم محلی را دارد که دارای محبوبیت و جذابیت ویژه ای برای گردشگران است.
حبیبپور تصریح کرد: به صراحت میتوان گفت که تبدیل خانههای سنتی به اقامتگاه بومگردی از یک سو منافع و مزایای اقتصادی قابل توجهی برای مالکان و جامعه محلی دارد و از سوی دیگر منجر به حفظ و احیای این بناهای ارزشمند روستایی خواهد شد.
او اظهار کرد: بهطور کلی میتوان شاهد بود که مزیتهای اقامتگاههای بومگردی حفظ و احیای خانههای سنتی، ایجاد فرصتهای شغلی و ترویج فرهنگ و آداب رسوم و ارتقای رشد جامعه محلی را در پی خواهد داشت. با توجه به جاذبههای اکوتوریسمی منطقه و ظرفیتهای موجود از جمله بناهای تاریخی، تپههای طبیعی، شنهای روان و آسمان پر ستاره و کویر بکر طبیعت جذاب منطقه و بافت زیبای روستایی با تبدیل خانههای قدیمی و سنتی به اقامتگاه بومگردی میتوانیم مقصد سفر گردشگران را ترسیم کنیم.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان سبزوار افزود: در همین راستا آمادگی خود را به منظور مساعدت و حمایتهای لازم از متقاضیان ایجاد، احداث و یا تبدیل خانههای قدیمی و سنتی به اقامتگاه بومگردی را در دو بخش مرکزی و روداب اعلام میکنیم.
انتهای پیام/
source