کشف پایتخت باستانی آشور پس از ۲۷۰۰ سال در بررسی مغانطیسی جدید





یک بررسی مغانطیسی جدید نشان می‌دهد که باستان‌شناسان در شمال عراق بقایای یک ویلای عظیم، باغ‌های سلطنتی و سایر سازه‌های مدفون در اعماق زمین را در محلی که زمانی پایتخت باستانی آشور، خرس‌آباد بود را کشف کردند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تیم بین المللی از محققان از مغناطیس‌سنج در شرایط غیرمعمول برای تشخیص دروازه آبی شهر ۲۷۰۰ ساله، باغ‌های احتمالی کاخ و پنج ساختمان بزرگ از جمله ویلایی با ۱۲۷ اتاق که دو برابر اندازه کاخ سفید است، استفاده کردند.

بنابر بیانیه اتحادیه ژئوفیزیک آمریکا (AGU) سازه‌های کشف نشده قبلی این فرضیه را به چالش کشیده‌اند که خرس آباد هرگز فراتر از یک مجموعه کاخ در قرن هشتم قبل از میلاد توسعه نیافته است.

یورگ فاسبیندر، ژئوفیزیکدان دانشگاه لودویگ ماکسمیلیانس در مونیخ، اولین نویسنده این تحقیق که در ۹ دسامبر در نشست سالانه AGU2024 ارائه شد در بیانیه‌ای گفت: تمام این مطالعات بدون حفاری کشف شده است.

سارا ملویل یکی از متخصصان در حوزه تاریخ نیز اعلام کرد، اقدامات نقشه‌برداری از راه دور که فاسبیندر و تیم آن انجام داده‌اند بسیار مهم است چراکه مغانطیس‌سنج بازسازی جامع‌تری نسبت به ترانشه‌های آزمایشی سنتی ایجاد می‌کند و هیچ آسیبی به سایت وارد نمی‌کند.

امپراتور نئوآشوری، سارگون دوم، ساخت پایتخت غول‌پیکر جدید خود را که در ابتدا دورشاروکین به معنای قلعه سارگون نامیده می‌شد را در سال ۷۱۳ قبل از میلاد آغاز کرد. اما سارگون در سال ۷۰۵ قبل از میلاد در گذشت. احتمال می‌رود، قبل از اشغال و تکمیل پایتخت، پسر و جانشین سارگون دوم، سناخریب، پایتخت را به شهر نینوا منتقل کرد و خرس‌آباد برای بیش از دو هزار سال متروک و فراموش شد.

پس از ۲۵ قرن اما، ماموریت‌های باستان‌شناسی فرانسوی و آمریکایی به ترتیب در دهه‌های ۱۸۰۰ و ۱۹۰۰ کاخ خرس آباد از جمله مجسمه‌های نمادین «لاماسو» از گاوهای نر بالدار با سر انسان را که اکنون در موزه لوور هستند، کشف کردند.

با این حال، فراتر از کاخ و دیوارها چیدمان پایتخت باستانی یک راز باقی ماند و باستان‌شناسان تصور می‌کنند که ناتمام مانده است. در سال ۲۰۱۵ خرس آباد توسط داعش غارت شد و باستان‌شناسان تنها زمانی توانستند کار خود را در این مکان از سر بگیرند که داعش از این منطقه خارج شد.

تیم عملیات سنجش از راه دور را در سال ۲۰۲۲ انجام داد و در حال حاضر توانسته‌اند کمتر از ۱۰ درصد از سایت را بررسی کنند.

دانیله موراندی بوناکوسی، باستان‌شناس از دانشگاه اودینه در ایتالیا اعلام کرد، در کمال تعجب، حجم وسیعی از داده‌های موجود در مورد پایتخت‌های آشوری تقریبا منحصرا از مطالعه معماری رسمی یادبود که اساسا از فضاها و خلاقیت‌های مرتبط با پادشاه است، ناشی می‌شود. در نتیجه اغلب غیرممکن است که بینشی در مورد زندگی سایر ساکنان به‌دست آوریم یا حتی وجود ساکنان دیگر را در پایتخت‌های آشور تایید کنیم.

او تاکید کرد: نتایج بررسی جدید حاکی از آن است که خرس آباد پایتختی پررونق بوده که بسیار فراتر از آنچه قبلا تصور می‌کردیم توسعه یافته بود.



انتهای پیام/


source

توسط irmusic4.ir