به گزارش خبرگزاری مهر، ژاله علو، هنرمند باسابقه تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون دوشنبه سوم دی ماه در سن ۹۷ سالگی درگذشت. در پی این اتفاق رویدادها و نهادهای فرهنگی – هنری ازجمله جشنواره فیلم و تئاتر فجر، سازمان بسیج هنرمندان کشور و مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی پیام تسلیت منتشر کردند.
پیام تسلیت جشنواره فیلم فجر
در متن پیام تسلیت ستاد جشنواره فیلم فجر آمده است: «سینمای ایران چهرهای مانا، هنرمندی پیشرو و بانویی سزاوار احترام در هنر دوبله، سینما و تئاتر را از دست داد. بانویی هنرمند که در نزدیک به ۹ دهه فعالیت گرانقدر خود در عرصههای گوناگون، همواره نامی بلند بر تارک هنر ایران زمین بوده است.
جشنواره فیلم فجر ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این بانوی هنرمند و فقید، درگذشت این چهره ماندگار را به خانواده بزرگ سینمای ایران تسلیت و برای بازماندگان آن مرحومه صبر جزیل و برای ایشان علو درجات الهی را آرزومند است.»
پیام تسلیت تئاتر فجر
دبیر چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر در پیامی درگذشت ژاله علو هنرمند کشور را تسلیت گفت.
متن این پیام بدین شرح است: «به نام خدا
بزرگ بانوی هنر ایران برای همیشه ما را تنها گذاشت.
حالا دیگر با صدایش زندهایم، با مرور آثار ماندگارش، صدایی که سالهاست روشنای تماشاخانههاست، شیدایی نمایش پیشگان به نفس و اذن و مطلع او جان میگرفت و هنوز میگیرد.
ژاله علو تنها یک نام نیست، مسلک است، دیوان جامع تئاتر، سینما، رادیو و تلویزیون ایران زمین است.
آرام بود، بیشتاب، با تو که حرف میزد میخواستی ساعتها برایت بگوید، حرفهایش رسوب میشد در دل، نقشهایش حک میشد در ذهن، هر اثرش درس بود و مشق و منش.
گنجینهای بود بانو و حالا موزهای برای بازخوانی هنر نمایش.
تقدیر بر این بود که در قاب اختتام جشنواره فجر امسال بنشیند تا در کنار شرکت کنندگان، چه باید کرد، برگ است و نسیم و پاییز و عمر، میآید و میبرد و ما میمانیم و حسرتها و یادها.
ما میمانیم و صدایی که حالا هر شب ساز میزند برای اشکهای دلتنگیمان.
بانوی مهربان
مادر مهربان
ژاله علو بزرگ
تا هست یادت بر کرسی دلمان خواهد ماند.»
پیام تسلیت سازمان بسیج هنرمندان کشور
سازمان بسیج هنرمندان کشور نیز در پی درگذشت بانو ژاله علو پیام تسلیت صادر کرد. در متن این پیام آمده است: «به نام خداوند رحمان
اِنَّا لِلَّه وَ اِنَّا اِلَیهِ رَاجِعُون
ژاله علو؛ گویندهی خوش صدا و خالق نقشهای پر مهر مادرانه در آثار ماندگاری همچون؛ مختارنامه، روزی روزگاری، شیخ بهایی و امیرکبیر از کودکی با شعر و ادبیات آشنا بود و وجودش سرشار از عشق به فرهنگ و هنر ایرانی بود.
به گفتهی خودش، مرگ را نه از جنس درد و ترس، که پروازی باشکوه میدانست.
وی تلاش کرد تا با عشق و صمیمیت، زیباترین نقشها را به اجرا گذاشته و بدینسان محبت مردم را به خود جلب کرد و چون سخن از دل برآید لاجرم بر دل نشیند.
اکنون در روزهایی که به نام و یاد مادر است، این بانوی هنرمند پرتلاش و پرآوازه، در جوار رحمت الهی آرام گرفته است.
خدایش بیامرزد.»
پیام تسلیت مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی
مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی نیز در پیامی کوتاه درگذشت این هنرمند را تسلیت گفت.
source