به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه نمایشگاه عکس روایت «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» عصر دوشنبه سوم دی در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شد.
در این مراسم مجید شاه حسینی رئیس فرهنگستان هنر، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری، محمدمهدی رحمتی مدیرعامل خبرگزاری مهر، سیدامیرناصر جاوید قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بینالملل، سیدحسامالدین حسینی مدیر مرکز رسانهای سلوک و هنرمندانی چون وهب رامزی، عبدالحمید قدیریان، سعید فرجی و صدیقه سلمان حضور داشتند.
سیدامیرناصر جاوید در ابتدای مراسم با تشکر از رئیس فرهنگستان هنر و هنرمندانی که این نمایشگاه را تدارک دیدند، گفت: عنوان نمایشگاه یک اطلاق ظاهری دارد اما اطلاق دیگری نیز دارد که میتوان آن را به رویدادهای دیگر تعمیم داد. در واقع، هر رویداد هنری که در این یکسال و اندی که از طوفان الاقصی گذشته، هر کدامش کلیدی است که صاحبان آن را به سمت سرزمین فلسطین سوق میدهد.
وی بیان کرد: هر کدام از این رویداد کلیدها، در واقع فریاد رژیم صهیونسیتی و پشتیبانان آن را بلند خواهد کرد. این جریان قدرتمندی که شکل گرفته، هر کدام کلیدی در دست برادران و خواهران فلسطینی است که ما با کمک آنها باید آنجا را از وجود نحس رژیم صهیونسیتی گندزدایی کنیم.
وهب رامزی هنرمند عکاسی که این نمایشگاه را با همت مرکز هنری رسانهای سلوک برپا کرده است، نیز پشت تریبون حاضر شد و گفت: حرف خاصی برای گفتن ندارم و اگر حرفی باشد، تلاش کردیم در نمایشگاه به معرض دید شما بگذاریم. نمایشگاه برگزار کردن وسط جنگ جای امیدواری دارد که مورد پذیرش قرار بگیرد. همچنین، امیدوارم دیدن نمایشگاه کمک کند تا در ملاقات با انسان فلسطینی از وضعیت آنها باخبر شویم.
ساجده ابراهیمی روایتگر این نمایشگاه نیز در ادامه بیان کرد: حرف من کلامی است که روی دیوار خواهید دید. چیزی که ما به آن میگوییم رویای بازگشت، در واقع بازگشت هویت بخش برای انسان فلسطینی است و اگر به آن فکر نکند زندگی برایشان بی معنی خواهد بود. ما سعی کردیم این تجربه را به نمایش بگذاریم و سعی کردم قصههای عکسها را بنویسم. شاید آینده خوشایند فلسطینیها نباشد اما آنها با رویای بازگشت زدهاند و اردوگاه را تاب میآورد.
در ادامه، شاهد ابوشریف نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در این مراسم گفت: چند لحظه پیش وقتی وارد این مراسم شدم، به تولیدات فرهنگی جمهوری اسلامی فکر میکردم که در رده سیزدهم جهانی قرار دارد. به علاوه اینکه، ملت ایران همواره از ملت فلسطین حمایت کردند و از ایجاد یک دولت غصبی در راستای ظلم جلوگیری کردند. چه کسی امروز از رژیم صهیونسیتی دفاع میکند همانهایی که برای این ماندگار خود و این رژیم کشتار میکنند، همانهایی که بیش از ۹۰ میلیون از مردم را کشتند تا این رژیم روی جنازههای آنها پایهگذاری شود. همچنین بیش از ۱۲ میلیون آفریقایی را به عنوان برده، کشتند و حتی میتوان به موضوع ویتنام اشاره کرد.
وی بیان کرد: آمریکا برای تطهیر کردن خودش، از هیچ عملی فروگذار نکرد و تلاش کرد در فلسطین هم چنین کاری انجام دهد در حالی که فلسطین اولین شهر دنیا محسوب میشود و فرهنگ و ملت اصیلی دارد که نمیتوان نادیده گرفت. علیرغم رها کردن برخی حکام عرب، اما میبینیم ملتهای آزاد طرفدار ملت فلسطین هستند و امروز روایت اصلی دنیا از آن فلسطینیان است. در نهایت، مبارزه در میدان روایت کمتر از مبارزه در جنگ نظامی نیست.
در پایان مراسم، حاضران از نمایشگاه بازدید کردند.
نمایشگاه «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» که حاصل عکاسی وهب رامزی از فلسطینیان ساکن در چهار اردوگاه آوارگان فلسطینی در لبنان است، به روایت زندگی مردمانی میپردازد که در اردوگاه آوارگان زندگی میکنند و به امید روزی که به خانههای خود بازگردند، کلید خانههایشان را با خود نگه داشتهاند.
حضور یک عکاس ایرانی در هر چهار اردوگاه آوارگان فلسطینی و همچنین ترکیب میان عکس و روایت، نمایشگاه «کلیدهایی که عمرشان از اسرائیل بیشتر است» را به اثری خاص تبدیل کرده که مواجهه با انسان فلسطینی را برای مخاطبان امکانپذیر میکند. از ترکیب عکسها و روایتهای این نمایشگاه، کتابی با عنوان «بازگشت» و به قلم ساجده ابراهیمی چاپ خواهد شد که در روزهای آینده از آن رونمایی میشود.
source