به گزارش روابطعمومی خانه موسیقی ایران، کتاب «سازها و نگارهها» به تألیف نگار میثاقی منتشر شد. این کتاب که درنگی بر موسیقی و نگارگری در دورههای تیموری، صفوی و عثمانی است در تیراژ ۲۰۰ جلد و ۱۳۲ صفحه مصور رنگی توسط انتشارات سمیع منتشر شده است.
نگارهها یا مینیاتورها، تنها اسناد تصویری بر جای مانده از آن دوران هستند که با تصویرسازی نسخ خطی برای تثبیت وقایع یا بیان تاریخ پدید آمدهاند. در دورههای مختلف تاریخی در ایران- به ویژه از سدهی ۸ تا ۱۰ هجری- که هنرهای کتاب آرایی در اوج شکوه خود هستند، صدها نگاره از مجالس بزم و رزم در نسخههای خطی ترسیم شده که بخش مهمی از فضای تصویرسازی آنها به نوازندگان و سازها اختصاص دارد. حتی در دربار عثمانی، این سنت با تأثیر از هنر ایران جریان داشت و به ویژه عثمانیان از هنرمندان ایرانی که پناهنده یا به اسارت گرفته شده بودند، بسیار بهره برده و تأثیر پذیرفتند. این تصاویر، آیینه تمام نما از زندگی اجتماعی مردم آن دوران است که حاوی اطلاعات ارزشمندی در زمینههای گوناگون بوده و منبعی ارزشمند در خصوص مطالعات تاریخی و جامعهشناسی محسوب میشود.
«سازشناسی ایران و آناتولی در آثار نگارگری صفوی و عثمانی» و «درآمدی بر نگارگری دوره عثمانی» دیگر آثار نگار میثاقی هستند که پیش از این به چاپ رسیده است.
source