سعید زینالعابدین کارگردان نمایش «قیچیای که دنبال کار میگشت» که قرار است ۱ و ۲ دی در پلاتو آیینه مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در قالب بیستمین جشنواره بینالمللی تئاتر عروسکی تهران-مبارک روی صحنه برود، درباره این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: این نمایش اقتباسی از کتاب «قیچیای که دنبال کار میگشت» نوشته منیره هاشمی از کتابهای کانون است که محمدحسین ناصربخت آن را به نمایشنامه تبدیل کرده است. در سالهای پیش این نمایش را در پروژه «کتاب-تئاتر» کانون تولید و بعد در جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان و همچنین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان تفلیس روی صحنه بردیم. در جشنواره تفلیس مژده زکریاپور برای طراحی و ساخت عروسک و صحنه جایزه آی تی آی یونسکو جشنواره را دریافت کرد.
وی با بیان اینکه «قیچیای که دنبال کار میگشت» ویژه خردسالان و کودکان است، افزود: داستان این نمایش درباره یک قیچی است که فراموش شده و دنبال کار میگردد اما هنوز به این درک و آگاهی نرسیده که چه کاری مناسب قیچی است. برای رسیدن به این آگاهی تجربههایی را سپری میکند.
زینالعابدین با اشاره به اجرای این اثر به شیوه تئاتر کاغذی، درباره روند تولید این نمایش یادآور شد: «قیچیای که دنبال کار میگشت» از تولیدات قدیمی مرکز تولید تئاتر و تئاتر عروسکی کانون است که در سال ۹۵ تولید شده و الان برای جشنواره عروسکی بازتولید شده است.
وی درباره ویژگیهای مدنظر در اجرای «قیچیای که دنبال کار میگشت» توضیح داد: اولین قابلیتی که دوست داشتم این تئاتر داشته باشد اجرا در مکانهای مختلف است. این تئاتر به راحتی در کتابخانههای کانون، مراکز درمانی و مدارس قابل اجرا است. همچنین قابلیت اجرا در بلکباکس کوچک را هم دارد. این نمایش به راحتی میتواند در دسترس مخاطبان قرار گیرد. پیشتر تجربه این را داشتم که «قیچیای که دنبال کار میگشت» را در مدارس و مهدکودکها اجرا کنیم. این نمایش هم به صورت صحنهای و هم به صورت پرتابل طراحی شده است.
این کارگردان تئاتر کودک و نمایش عروسکی در ادامه سخنان خود گفت: یکی از تجربههای خوب من این بود که بعد از اجرای این نمایش در کتابخانه کانون، بچهها کتاب «قیچیای که دنبال کار میگشت» را به امانت گرفتند تا مطالعه کنند و این نشاندهنده تأثیر تئاتر بر فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
زینالعابدین تأکید کرد: در زمان اجرای نمایش تأکید میکنم که این نمایش بر اساس کتاب تولید شده است تا خردسالان و کودکان مشتاق مطالعه کتاب بشوند. یکی از دغدغههای اصلی من فرهنگسازی کتاب و کتابخوانی از طریق تئاتر است.
وی در پایان سخنان خود یادآور شد: زمان کار ۳۰ دقیقه است و به نوعی یک بازی نمایش طراحی شده است. در ابتدای کار با بازیهایی که با مخاطب خردسال و کودک انجام میدهیم آن ها را همراه و وارد دنیای نمایش میکنیم.
source