مهدی خالوندی فعال رسانهای استان کرمانشاه در یادداشتی نوشت: استاندار کرمانشاه با تاکید بر اینکه توجه به توسعه زیرساختهای گردشگری یکی دیگر از اولویتهای توسعه گردشگری استان است، توجه به این مسأله را برای ماندگاری گردشگران و افزایش بهرهوری و ارزش افزوده ضروری برشمرد. و ذکر این نکته که «باید مدت زمان ماندگاری گردشگران را به هر شیوهای در استان فراهم کنیم زیرا ماندگاری گردشگر با رونق اقتصادی استان بازار اصناف را تکان میدهد.» نشان از درک درست مسأله و نیاز گردشگری استان است.
افزایش ماندگاری گردشگر در استان یک ضرورت و نیاز اساسی برای توسعه این حوزه است، اما استاندار کرمانشاه باید بداند که متاسفانه استان به غیر از جاذبههای طبیعی و تاریخی که بسیار غنی و جذاب است، متاسفانه در حوزه جذابیتهای تفریحی و مراکزی که عمدهترین نقش را در ماندگاری گردشگر دارند ضعیف و بعضاً محروم است.
نبود حتی یک شهربازی و مجموعه بزرگ تفریحی که بتواند حداقل یک روز ماندگاری گردشگران را افزایش دهد یکی از بزرگترین ضعفهای گردشگری استان است. باید به این نکته توجه کرد که این مراکز تفریحی _ رفاهی همچون شهربازی، پارک آبی، بازارهای بزرگ خرید، تله کابین، پلهای معلق و … هستند که میتوانند زمان بازدید و ماندگاری گردشگران را در استان و به ویژه شهر کرمانشاه افزایش دهند.
شما اگر بخواهید به عنوان یک گردشگر به شهر کرمانشاه سفر کنید قطعا با یک شب اقامت میتوانید تاقبستان و تکایا را ببینید و با چرخی در بازار سنتی کرمانشاه سوغات خود را بخرید و تمام!
آقای استاندار بدانید کلان شهر کرمانشاه نه تنها جایی برای وقت کشی و تفریح گردشگران ندارد بلکه حتی برای جوانان و شهروندان این شهر نیز عملا جایی برای یک تفریح سالم که پاسخ گوی جمعیت یک میلیون نفری آن باشد، وجود ندارد.
در شهرستانهای استان و حتی اورامانات که قطب گردشگری استان است نیز وضع به همین منوال است و چیزی به غیر طبیعت و تاریخ که بتواند ماندگاری گردشگران را افزایش دهد عملا برای عرضه نداریم.
جدای از مراکز رفاهی و تفریحی یکی دیگر از زیرساختهایی که میتواند به ماندگاری گردشگران کمک کند، ایجاد مراکز اقامتی و پذیرایی مناسب و با کیفیت در سطح استان و به ویژه شهر کرمانشاه به عنوان قلب تپنده گردشگری استان است که باید به جد مورد توجه قرار گیرد.
در حال حاضر در مجموع ۳۵ هتل و هتل آپارتمان و اقامتگاه سنتی در سطح استان وجود دارند که تقریبا نیمی از آن در شهر کرمانشاه مستقر هستند. اما از این تعداد تنها یک مورد آن پنج ستاره و ۲ مورد چهار ستاره هستند.
از مجموع هتلهای استان نیز نزدیک به نیمی از آنها عملا بخاطر نبود مسافر تعطیل و نیمه تعطیل هستند که تنها ۹ مورد آن در شهر قصرشیرین واقع شده است.
وجود ۱۷ مهمان پذیر، ۵۳ بومگردی و در مجموع ۳۹ مورد مجتمع، محوطه گردشگری ، مرکز تفریحی سرگرمی، پذیرایی بین راهی و سفره خانه سنتی زیر نظر ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی نیز سایر تاسیسات گردشگری استان هستند که میتوان گفت به لحاظ رونقپذیری تعدادی از آنها شرایط مساعدی ندارند.
در چند سال اخیر مجوزهای متعددی در حوزه تاسیسات گردشگری در نقاط مختلف استان صادر شده است که در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسند و اگر ما الان چارهای برای جذب و ماندگاری گردشگر در سطح استان نیندیشیم قطعا سرنوشت چندان درخشانی در انتظار سرمایهگذاران این حوزه نیست.
نسخهای که میتوان برای بهبود شرایط ماندگاری گردشگر در استان تجویز کرد به عقیده نگارنده سطحبندی در سرمایهگذاریها با اولویت اجرای پروژههای تفریحی و رفاهی بزرگ و بعد افزایش کیفی سطح مراکز اقامتی و پذیرایی است. بدون تردید تا زمانی که چارهای برای افزایش ماندگاری گردشگران و افزایش سطح اشغال مراکز اقامتی استان نشود، توسعه گردشگری آنگونه که مدنظر استاندار کرمانشاه است که با رونق اصناف مختلف منجر به توسعه استان شود، رخ نخواهد داد.
در خاتمه به این نقل قول از استاندار کرمانشاه اکتفا میکنم که «ایجاد و سرمایهگذاری در حوزه گردشگری استان از توجیه اقتصادی زیادی برخوردار است و باید به سمت تسهیلگری و ارائه مشوقهای لازم برای افزایش حضور سرمایهگذاران در استان باشیم.» به شرطی که ضمن تسهلگری در این حوزه موانع متعدد پیش پای سرماگذارانی که عمدتا فراری داده میشوند، برداشته شود.
انتهای پیام/
source