به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در اختتامیه هجدهمین جشنواره سینما حقیقت در جمع خبرنگاران حاضر شد؛ او درباره نمایش فیلم‌های مستند در محافل بزرگتر برای عموم مردم گفت: با توجه به تنوع و تکثری که در سینمای مستند داریم، موضوع مهم مخاطب است. برهمین اساس باید تلاش کرد فضاهای مربوط به مخاطبان سینمای مستند را گسترده‌تر کرد. در این بین، فرصت‌های مختلفی وجود دارد. برای مثال می‌توان برخی از فیلم‌ها را در نهادها نمایش داد و به مخاطبان نشان داد. فرصت دیگر، سینماهای ماست که البته به جز سینمای هنر و تجربه می‌توان به نمایش فیلم‌های مستند پرداخت.

وی اضافه کرد: یکی از کارهای قابل توجهی که در این دوره توسط سازمان سینمایی، مرکز گسترش و بقیه می‌تواند انجام شود این است که چه طور می‌توان فضای مخاطب سینمای مستند را گسترده‌تر کرد؟ به نظر می‌‌رسد با تنوع مضمونی و تکنیک خوبی که هم‌اکنون در سینمای مستند داریم می‌توان به پیدا کردن مخاطبان بیشتر فکر کرد. البته این موضوع به شرط آن است که بتوانیم بسترهای خوبی را پدید بیاوریم.

وزیر فرهنگ درباره بودجه سینمای مستند گفت: بخشی از این موضوع به بودجه سازمان سینمایی برمی‌گردد اما بخشی دیگر به بودجه مجموعه سازمان‌ها و نهادهایی برمی‌گردد که براساس مسئولیت اجتماعی خود می‌توانند کارهایی را انجام بدهند. در این مسیر، ارتباطات خوبی برقرار شده که می‌توان از حوزه مسئولیت اجتماعی نهادها استفاده کرد تا به کمک سینمای مستند بیاییم.

او در پاسخ به این پرسش که جشنواره هجدهم سینما حقیقت دستاورد دولت سیزدهم است یا چهاردهم، گفت: بدون شک بخش قابل توجهی از این موضوع به سازمان سینمایی دوره قبل برمی‌گردد و آنان مقدمات را برای این جشنواره فراهم کردند. با این حال، در دو سه ماه اخیر هم حتما اتفاقاتی رخ داده است؛ هم در رویکردها و هم در مسیرهایی که منجر به ایجاد اعتماد در بین برخی از فیلمسازان مستند شده تا به جشنواره بیایند. آنان شاید فکر می‌کردند که امکان عرضه فیلمشان در جشنواره وجود ندارد اما با اعتمادسازی‌های صورت گرفته، با رغبت بیشتری به جشنواره آمدند.

صالحی با تاکید بر سیاست وزارت فرهنگ برای حراست از فیلم‌های جشنواره گفت: مبنای ما در جشنواره این بود که به آثاری که سیر داوری و انتخاب را طی می‌کنند، وفادار باشیم. تا روز آخر هم به فیلم‌هایی که به جشنواره راه پیدا کرده بودند وفادار ماندیم. با این حال، اگر تهیه‌کننده‌ای در خلال برگزاری جشنواره تصمیم گرفته تا فیلمش را خارج بکند، آیین‌نامه اقتضا می‌کند که این کار را بکند. برای آینده هم همین مسیر را طی خواهیم کرد و حتما از آن چیزی که به جشنواره وارد می‌شود دفاع خواهیم کرد.

وزیر فرهنگ درباره اقدامات صورت گرفته به منظور ساخت خانه جشنواره نیز گفت: صادقانه بخواهم بگویم هنوز اتفاق خاصی نیفتاده است؛ چرا که هنوز در مبانی اولیه این موضوع کارهای قابل توجهی مانده است و برای چشم‌انداز ساخت آن نیز باید هزینه‌ها درنظر گرفته شود.

صالحی خاطرنشان کرد: مسیر مستندسازان ما در پرداخت به معضلات اجتماعی، مسیر درستی است. فیلمی را در همین جشنواره داشتیم که پژوهشگر آن نزدیک به سه سال تحقیق و پژوهش داشت. این زمان طولانی نشان می‌دهد که خروجی فیلم تنها یک فیلم مستند نیست بلکه یک اثر پژوهشی است. ما در جشنواره‌های امسال فیلم‌هایی را دیدیم که در پشت آن فکر، ایده، خلاقیت و تفحص‌های اجتماعی خاص بود. به نظرم این مسیر طی شده خوب است و حتما باید ادامه پیدا بکند.

وی همچنین درباره قیمت بلیط سینما نیز گفت: این موضوع یک دغدغه طرفینی است؛ هم سینماگران به عنوان یک شغل روی آن حساب می‌کنند و اگر صنعت سینما بخواهد حرکت بکند روی درآمد ناشی از فروش بلیط حساب ویژه‌ای باز می‌کنند. از سویی دیگر، فضای مصرف‌کننده عام هم مشکلات خاص خودش را دارد. به نظرم می‌توان سراغ تخفیفاتی رفت که کمک‌کننده باشد. یکی از این تخفیفات، تخفیف روز‌های سه‌شنبه است اما می‌توان روی تخفیفات دیگری کار کرد تا فضای سینما پررونق‌تر بشود.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir