به مناسبت صدمین سالروز تولد مارکو گریگوریان، مجموعهای از آثار این هنرمند در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درآمده است.
غلامرضا نامی نقاش پیشکسوت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مارکو گریگوریان را از بنیانگذاران جنبش نوگرایی در ایران دانست و گفت: میتوان مارکو را معرف مدرنیزم در ایران معرفی کرد، به همین دلیل جایگاه بسیار والایی در هنر مدرن ایران دارد. او در سال ۱۳۳۷ بینال تهران را پایه گذاری کرد و، چون خودش عضو هیات داوران بینال ونیز بود، توانست از طریق بینال تهران، نقاشان فراموش شده را به دنیا معرفی کند.
نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم گفت: مارکو در زندگی ۸۱ ساله خود تلاش کرد تا در هنر معاصر، هویت را جستجو کند. یکی از نشانههای تاثیرگذاری ایشان در هنر، نگهداری آثارش در موزههای مختلف دنیاست.
وی با اشاره به نقش مارکو در پرورش هنرمندانی همچون حسین زنده رودی و فرامرز پیلارام افزود: علاوه بر درخشش در زمینه خلق اثر و تربیت شاگرد، برای شکل گیری مسائل صنفی و انجمنی بسیار کوشش کرد تا جایی که ردپای او را میتوان در راه اندازی انجمن نقاشان دید.
ایرج اسکندری نقاش نام آشنا هم مارکو گریگوریان را یکی از مهمترین شخصیتهای هنرهای تجسمی برشمرد و گفت: مارکو در عین تحول در هنر ایران، یک وابستگی بسیار ستودنی به جوانب سنتی هنر داشت. او با گردآوری مجموعهای از نقاشیهای قهوه خانه ای، در احیای این شاخه از هنر ایران نقش مهمی ایفا کرد.
گفتنی است ۲۶ اثر از آثار مارکو گریگوریان تا ۲۳ دی در موزه هنرهای معاصر تهران میزبان علاقهمندان است.
source