به‌گزارش میراث‌آریا، محمود مرادی نراقی در حاشیه بازدید از غار زل هستیجان گفت: غار زل هستیجان یکی از مهم‌ترین غارهای باستان‌شناسی کشور است که به بهشت باستان‌شناسان معروف می‌باشد و بازدید از آن به منظور ارزیابی پیشرفت کاوش‌ها بسیار حائز اهمیت است. این غار به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد خود، همواره مورد توجه پژوهشگران و باستان‌شناسان داخلی و خارجی قرار داشته است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی در ادامه افزود: این بازدید به همراه دکتر ده پهلوان، رییس پژوهشکده می‌اثر فرهنگی کشور و دکتر علی بیگی و کارشناسان پژوهشکده میراث‌فرهنگی انجام شد تا اطلاعات به‌دست‌آمده از فصل دوم کاوش مورد بررسی قرار گیرد. ما امیدواریم که این کاوش‌ها به کشف اطلاعات جدیدی در مورد تاریخ و فرهنگ باستانی کشور و منطقه منجر شود.

او همچنین تصریح کرد: نتایج این کاوش‌ها می‌تواند به درک بهتر از تاریخ و فرهنگ باستانی منطقه کمک شایانی کند و ما به دنبال حمایت از چنین پروژه‌های پژوهشی هستیم. غار زل هستیجان نه تنها به عنوان یک مکان تاریخی، بلکه به عنوان یک منبع علمی ارزشمند برای پژوهشگران محسوب می‌شود.

مرادی نراقی در ادامه به برگزاری جلسه‌ای با مدیر آموزش و پرورش شهرستان دلیجان اشاره کرد و گفت: در این جلسه تصمیم گرفته شد که مدرسه‌ای که در روستای هستیجان به صورت بلااستفاده مانده است، در اختیار میراث‌فرهنگی استان قرار گیرد تا در آنجا پایگاه پژوهشی غار زل مستقر شود. این پایگاه می‌تواند به عنوان مرکزی برای پژوهش و آموزش در زمینه باستان‌شناسی و میراث‌فرهنگی عمل کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی در پایان گفت: همچنین با توجه به شباهت‌های غار ال نراق به غار زل، به زودی کاوش در آن غار نیز شروع خواهد شد. ما به اهمیت حفاظت از میراث‌فرهنگی و ترویج فرهنگ پژوهش در میان جوانان و دانشجویان تأکید داریم و امیدواریم که با همکاری پژوهشگران و کارشناسان، بتوانیم به حفظ و معرفی هر چه بهتر این گنجینه‌های فرهنگی بپردازیم. این بازدید نشان‌دهنده اهتمام و توجه ویژه به حفظ و معرفی میراث‌فرهنگی کشور و به ویژه غارهای باستانی است که به عنوان منابع ارزشمند علمی و فرهنگی شناخته می‌شوند.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir