به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در نشستی که امروز 10 آذرماه به منظور تبیین اهداف و برنامه‌های ستاد جشنواره تلاوت‌های تقلیدی در محل سازمان اوقاف برگزار شد، با تأکید بر اینکه جریان قرآن، جریان محوری ما در عرصه فرهنگ است، گفت: یادگیری، آموزش دادن و حفظ قرآن برای شخص، خانواده، کشور و جهان بشری از ضرورت‌های زندگی بشر و راهی برای رسیدن به کمال است، به همین جهت عقل حکم می‌کند به سمت قرآن بیاییم.

او اظهار کرد: نقشه راهی که خالق متعال برای ما قرار داده جز قرآن نیست. باید این نقشه راه را بفهمیم، بعد بفهمانیم و برای اجرای آن همت جمعی داشته باشیم.

خاموشی با اشاره به اتفاقات اخیر در غزه عنوان کرد: جریان غزه به دو آیه سوره ممتحنه منطبق است. «لاَ یَنْهَاکُمُ‌ اللَّهُ‌ عَنِ‌ الَّذِینَ‌ لَمْ‌ یُقَاتِلُوکُمْ‌ فِی‌ الدِّینِ‌ وَ لَمْ‌ یُخْرِجُوکُمْ‌ مِنْ‌ دِیَارِکُمْ‌ أَنْ‌ تَبَرُّوهُمْ‌ وَ تُقْسِطُوا إِلَیْهِمْ‌ إِنَ‌ اللَّهَ‌ یُحِبُ‌ الْمُقْسِطِینَ» و «إِنَّما ینْهاکمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِینَ قاتَلُوکمْ فِی الدِّینِ وَ أَخْرَجُوکمْ مِنْ دِیارِکمْ وَ ظاهَرُوا عَلی إِخْراجِکمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَ مَنْ یتَوَلَّهُمْ فَأُولئِک هُمُ الظَّالِمُونَ»؛ مفهومش این است که باید با دشمنان سر ستیز داشته باشید. این نقشه راه را خدا بیان کرده است.

لزوم آموزش قرآنی از سن پایین

خاموشی با بیان اینکه بهترین سن برای تفهیم آیات کلام وحی، سن نوجوانی و جوانی است زیرا در این زمان افراد لطافت روحی و قلب پذیرنده دارند و استعدادها در حال رشد است، گفت: خداوند متعال «کتاب الله» را برای ما فرستاده است باید آن را بفهمیم، به همین جهت، خود من این موضوع را اجرا کرده‌ام و محور سخنرانی‌هایم متن قرآن و روایات است، زیرا معتقدم رشدی که فرد بر اساس قرآن پیدا می‌کند بسیار حائز اهمیت است و نورانیتی که می‌یابد، تفاوت فاحش با افراد دیگر دارد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: کار سازمان اوقاف به طور مجموعه‌ای این نیست که ما یک کار فرهنگی متنی انجام دهیم، اما وقتی شروع کرده‌ایم به یک مجموعه کار اشاره می‌کنیم. این‌ها کار نهادهای فرهنگی است. ما مسابقات قرآن را برگزار می‌کنیم و به مرور متوجه شدیم که اگر آموزش‌های لازم را ارائه نکنیم، شرکت‌کنندگان علائم و نشانه‌های درستی ندارند که باید خودشان را به چه رشدی برسانند.

 

 

او تصریح کرد: جزء ملازمات مسابقات قرآن اوقاف است که برای اینکه مسابقات آینده را پربارتر کنیم، سن شرکت‌کنندگان را پایین‌تر بیاوریم، سن که پایین‌تر آورده می‌شود باید آموزش داده شوند و این آموزش‌ها با آموزش مدرسه‌ای متفاوت است. شرکت‌کنندگان باید در مدرسه و کلاس‌های آموزشی شرکت کنند و این آموزش‌ها کامل‌کننده خواهد بود.

ورود خانواده‌ها به فضای قرآنی

خاموشی عنوان کرد: به چله دوم انقلاب اسلامی وارد شده‌ایم و نسل‌های جدید روی کار آمده‌اند که مداح و سخنور و قاری هستند و باید تکثیر شوند. سال گذشته تجربه ابتدایی این جشنواره بود، امسال انتظار داریم با تجربه دو چندان و مؤثر حرکت کنیم و نوآوری داشته باشیم.

رئیس سازمان اوقاف با تأکید بر اینکه این جشنواره باید در سایر استان‌ها نیز توسعه پیدا کند، تصریح کرد: جوایز در مرحله اول جشنواره، جوایز خوبی بود که هم افزون و هم می‌تواند بهینه شود، به نظر می‌رسد تشویق‌ها مؤثر است و خوب است تشویق‌هایی برای خانواده‌ها در نظر گرفته شود. خانواده وقتی قرآنی شود اتفاقات بهتر و بهینه‌تری در این زمینه شاهد خواهیم بود.

فرآیند گام به گام در جشنواره تلات‌های تقلیدی

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه این مراسم عنوان کرد: برخی از اقدامات با شدتی که وارد عمل می‌شوند، تقریباً با همان شدت هم از بین می‌روند، ولی اقداماتی که با برنامه و طبق جدول زمانی خاص انجام می‌شود معمولاً ماندگاری بیشتری دارد.

او تصریح کرد: در موضوع جشنواره تلاوت‌های تقلیدی ما می‌توانستیم از فاصله یک سال قبل تا امسال خیلی اقدامات شتابزده بیشتر انجام دهیم، اما به این نتیجه رسیدیم که این پازل چندین قسمتی که در اختیار داریم در هر فاصله زمانی باید بخشی از این پازل را کامل کنیم؛ یعنی نمی‌توانیم در لحظه هم استعدادیابی کنیم، هم به نقطه اوج برسید و دامنه را فتح کنیم و هم به قله برسیم. همه این کارها با هم امکان‌پذیر نیست. به ویژه در اقداماتی که ناظر به سنین پایین است، چون سنین پایین آئین‌نامه و شیوه‌نامه‌بردار نیست، عمدتاً تربیت‌مدار هستند.

او با طرح این پرسش که اگر طرحی در کشور مشابه دارد چرا در این مسیر طرح جدید راه‌اندازی می‌شود؟ پاسخ داد:  اولاً انحصار هیچ وقت به نتیجه خوبی نرسیده، امروز اگر مسابقات قرآن هم در انحصار سازمان اوقاف به تنهایی بود یقین بدانید اتفاق خوبی در این زمینه رخ نمی‌داد. امروز مسابقات اوقاف، ذیل ستاد عالی مسابقات تقریباً یک صد مسابقه قرآن را هدایت می‌کند، البته مسابقات قرآن اوقاف می‌تواند نقطه اوج این اتفاق باشد.

مجیدی مهر افزود: سازمان اوقاف بسترساز مسابقات قرآن است و بستر مسابقات را با بهترین کیفیت فراهم می‌کند که استعدادها بتوانند خود را به منصه ظهور برسانند. دقیقاً همان نقطه‌ای که در طرح استعدادیابی نوجوانان در آن قرار داریم. سازمان اوقاف در بسیاری از نقاط کشور به واسطه بقاع متبرکه و امامزادگان (بیش از 8 هزار بقعه متبرکه در کشور) پایگاه دارد، این ظرفیت وقتی به کمک جریان تلاوت کشور بیاید یقین بدانید در آینده قرآن جمهوری اسلامی ایران اثرگذار خواهد بود.

او عنوان کرد: در طرح استعدادیابی قاریان، افراد با استعداد که شناسایی نشده‌اند را شناسایی می‌کنیم، بستر را فراهم می‌کنیم، در ادامه طی مسیر با خودشان است که بتوانند موفق شوند. برخی پارامترها ذاتی است، شخصی که دارای صدای مادرزادی ضعیف است نمی‌تواند انتظار داشته باشد امتیاز بالا در قرائت کسب کند.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir