به گزارش میراث آریا، مهدی گودرزی گفت: چهار روستای هدف گردشگری بروجرد شامل منطقه گردشگری آقبلاغ، کوشکی، ونایی و دهکرد است علاوه بر این در شهرستان بروجرد قابلیت اضافه کردن پنج منطقه نمونه گردشگری دیگر وجود دارد.
رییس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بروجرد افزود: روستاهایی که میتوانند به منطقه هدف گردشگری تبدیل شود شامل روستاهای چنارستان، کپر جودکی، آبسرده، قلعه حاتم و روستای توده زن بروجرد است.
او با بیان اینکه گردشگری روستایی به شرط ایجاد زیر ساخت های آن در توسعه اقتصاد محلی بسیار موثر است، بیان کرد: گردشگری را صنعت سبز مینامند که توسعه آن در گرو معرفی و شناخت روستاهای با هدف گردشگری و فراهم کردن زیرساخت های لازم است.
گودرزی اضافه کرد: روستای کپر جودکی در بروجرد که به روستای لک لک ها معروف است و سراب کرتول به عنوان روستای هدف گردشگری از ظرفیت های مناسبی برخوردار است و قابلیت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری روستایی را دارد که در کنار زیرساختهای گردشگری که در این مناطق باید تاسیسات هم ایجاد کرد، تا شرایط اسکان و اقامت گردشگر در این مناطق فراهم شود.
او ادامه داد: زیرساختهای گردشگری بنا بر شرایط طبیعی و وجود آثار تاریخی شاخص به عنوان منطقه هدف گردشگری مشخص می شود اما خدمات گردشگری از طریق سرمایه گذار متقاضی با در نظر گرفتن منطقه گردشگری مورد نظر انجام میشود و به عنوان یک منبع درآمد و توسعه گردشگری از نظر اقتصادی باعث پویایی و رشد در آن مناطق شود.
رییس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بروجرد گفت: بروجرد از گذشته در یک دشت حاصلخیز واقع شده که پیرامون آن روستاهای پرتعدادی به وجود امده با توجه به اینکه از آب کافی بهره مانده شده و شرایط اسکان را داشته امروزه نیز از زیرساختهای مطلوبی از نظر گردشگری طبیعی برخوردار است.
او گفت: ونایی از مناطق گردشگری طبیعی شهرستان بروجرد به شمار میرود که در تنگهای بین ۲ کوه بلند “برآفتاب” و “گرین” در ۱۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان بروجرد، قرار گرفته این منطقه آبوهوایی کوهستانی دارد که زمستانهای آن سرد و پر برف و تابستانهایش خنک و معتدل است.
گودرزی افزود: ونایی به عنوان روستایی بزرگ در غرب بروجرد، چند سال پیش به شهر تبدیل شده و سالانه میزبان گردشگران بسیاری، بهویژه دوستداران کوهپیمایی و کوهنوردی است.
او اظهار کرد: اهمیت ونایی در حوزه گردشگری بروجرد در این است که هم منطقه نمونه گردشگری و هم روستای هدف گردشگری انتخاب شده و از این منظر یک منطقه خوش آب و هوا و پرظرفیت برای جذب گردشگر است.
رییس میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان بروجرد بیان کرد: خاک حاصلخیز، آب شیرین و هوای خنک این منطقه را عامل اصلی تولید خیار شور بی نظیر در این منطقه است
او گفت:شهرستان ۲۵۰ کارگاه خانگی تولید خیار شور به صورت سنتی و ۲۰ کارگاه به صورت صنعتی و نیمه صنعتی در روستای ونایی به کار تولید خیار شور مشغول هستند.
دهکرد یکی دیگر از روستاهای هدف گردشگری بروجرد است، روستایی بزرگ و سرسبز که در دهستان والانجرد در شرق بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد، دهکرد تا شهر بروجرد ۱۰ کیلومتر فاصله دارد و در مسیر بروجرد به اراک در منطقهای کوهستانی قرار گرفتهاست.
سد دهکرد در سالهای اخیر برای ذخیره آب کشاورزی در این منطقه ایجاد شده و موجب رونق بیشتر کشاورزی و باغداری در این روستا شدهاست.
در اطراف روستای دهکرد تپه های بسیار زیادی وجود دارد که برای فصل بهار و تابستان مناسب مسابقات و پیست موتورسواری و حرکات نمایشی با دوچرخه های کوهستانی و در فصل زمستان نیز برای برگزاری جشنواره های فرهنگی ورزشی و بازیهای زمستانی مناسب است. بنا بر نظر کارشناسان حوزه گردشگری ؛ با توجه به راه اندازی آزاد راه جدید ( اراک – خرم آباد) از بالادست روستای دهکرد با جلب و جذب سرمایه گذار می توان یک مجموعه گردشگری بزرگ و متناسب با تاریخ و فرهنگ و تمدن بروجرد احداث کرد تا مسافران مسیرهای اطراف بتوانند از خدمات آن بهره مند شوند.
قلعه وتپه آق بلاغ یک محوطه تاریخی در شرق شهرستان بروجرد است. این اثر مربوط به دوره قاجار است و در بخش مرکزی، روستای آقبلاغ واقع شده است. این اثر در تاریخ ۵ آذر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۳۶۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قلعه آق بلاغ همچنین با نام قلعه پرویزخان شهرت دارد و در مسیر جاده بروجرد – اراک قرار گرفته است که از قابلیتهای هدف گردشگری روستایی برخوردار است.
روستای کپر جودکی معروف به روستای لک لک ها یکی دیگر از روستاهای با قابلیت گردشگری در بروجرد است که از هر سمتی وارد روستا میشویم و امتداد کوچه و خیابان های روستا را که میگیریم بر بالای هر تیر بتنی برق، می توان آشیانه های بزرگ لک لک ها را مشاهده کرد، برخی از این آشیانهها پیداست که اهالی روستا آنها را ساختهاند و برخی دیگر بدون دخالت انسان توسط خود لکلکها، در طول سالیان دراز ساخته شده بلندی این آشیانهها گاه به بیش از یک متر هم میرسد.
روستای کپر جودکی از توابع بخش شیروان بروجرد در ۱۵ کیلومتری جنوب شرقی این شهرستان واقع شده و به دلیل همجواری با تالاب بیشه دالان، لک لک ها در این روستا لانه سازی کردهاند، رفتار خوب اهالی روستا باعث شده لکلکها اینجا را خانه امن خود بدانند، در بهار بیش از ۲۰۰ لک لک روی تیرهای برق این روستا زندگی از سر میگیرند.
انتهای پیام/
source