به گزارش ایلنا، در ابتدای این آیین، پس از پخش بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص بانوی مبارز و انقلاب مرضیه حدیدچی(دباغ)، آیت الله محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری در سخنانی به نقش و ویژه‌گی‌های بانو «مرضیه دباغ» اشاره کرد و با بیان اینکه این شخصیت در کوران مبارزات برای انقلاب و امام خمینی (ره) کم نگذاشت، اظهار کرد: زندگی این شخصیت‌ها باید برای زنان امروز ما الگو باشد.  

رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در ادامه الگوی زنان مسلمان را حضرت زهرا (س) دانست و تأکید کرد: پیامبر اکرم (ص) در اهمیت مقام حضرت زهرا(س) فرمودند، نام ایشان را فاطمه گذاشتم، این نام آسمانی است، تا در روز قیامت، آن بانوی کریمه، شیعیان و علاقه‌مندان خود را از عقوبت نجات دهد.

آیت الله محمدی گلپایگانی عنوان کرد: نام و آوازه حضرت زهرا(س) بعد از انقلاب اسلامی بسیار برجسته شده است. من اطلاع دارم که یکی از شخصیت‌هایی که رهبر معظم انقلاب اسلامی دائما به ایشان متوسل می‌شوند، حضرت زهرا(س)، حضرت حجت (عج) و امام حسین‌ (ع) است.

او در پایان گفت: زندگی بانو مرضیه حدیدچی سراسر خیر و برکت و کمک به ولایت بود تا لحظه‌ای که وفات کرد. این افتخار نصیب من شد که در این برنامه حضور داشته باشم و سلام مقام معظم رهبری را به همگی شما عزیزان برسانم.

تجلیل از بانو دباغ، تجلیل از همه بانوان انقلابی است

محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی طی سخنانی در این آیین اظهار کرد: تجلیل از بانو دباغ، تجلیل از تمام بانوان انقلابی است که در مکتب امام راحل(ره) پرورش یافتند و امروز نیز پشت سر رهبر معظم انقلاب ادامه مسیر می‌دهند.

مشاور وزیر فرهنگ افزود: تاریخ پرشکوه ما شاهد حضور بانوان انقلابی بسیار است؛ از مادر شهید علم‌الهدی تا خواهر دباغ که زندگی و سلوک آنان همواره برای ایرانیان و غیر ایرانیان محل شگفتی است.

شالویی افزود: بزرگانی چون خانم دباغ، بی‌شک در مکتب ناب محمدی(ص) پرورش یافته‌ و به جهت ایمان و اعتقاد راسخی که داشتند، شجاع و دلیر به بار آمدند. چه اینکه رهبر معظم انقلاب نیز تأکید کردند، خواهر دباغ در سرزمینی مردخیز چون همدان، فرمانده عالی نظامی بود.

رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کتاب زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی بانو دباغ و کتاب مقالات همایش ملی بزرگداشت آن مرحومه از سوی انجمن منتشر شده و آثاری نیز از سوی بنیاد شهید مدنی(ره) همدان، درباره آن بانوی مجاهد به زیور طبع آراسته شده است تا نسل های جوان و جدیدِ ایران عزیز آشنایی بیشتر و بهتری با مجاهدت ها و خدمات آن مرحومه پیدا کنند.  

وی خاطرنشان کرد: رسانه ملی نیز ساخت یک فیلم سینمایی در خصوص بانو دباغ را در دستور کار قرار داده است و دستگاه‌های مختلف فرهنگی و هنری کشور هم با ستاد ملی بزرگداشت همکاری قابل توجهی دارند.  

مشاور وزیر فرهنگ در پایان تأکید کرد: پس از آیین تجلیل بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی (دباغ)، آیین بزرگداشت بانو مجتهده امین اصفهانی، از چهره های تابناک عرصه فقه،حکمت و عرفان اسلامی از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار خواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: خانم دباغ فرآیندی در شخصیت‌سازی داشته‌اند و دو شخصیت در این مسیر جایگاه محوری دارند؛ اولین فرد امام راحل (ره) هستند و ایشان از دور و نزدیک از امام (ره) و نگاه ایشان متنعم بودند. شخصیت دوم نیز شهید آیت‌الله سعیدی هستند که بر شخصیت مرحومه دباغ خیلی تاثیر گذاشتند‌.

وی با اشاره به برخی ویژگی‌های خانوادگی مرحوم دباغ افزود: پدر ایشان در همدان کتابفروشی داشت و خانم دباغ تربیت یافته چنین پدری بودند. ارتباط با کتاب و کتابخوانی در خانواده ایشان جا افتاده بود و تربیت ایشان نیز ناشی از همین مساله است.

صالحی با تاکید براینکه همسر خانم دباغ، نیمه پنهان زندگی ایشان هستند که تحت‌الشعاع این شخصیت قرار گرفته است، تصریح کرد: حاج حسن دباغ شخصیت قابل توجهی است. فردی که توانسته پا به پای همسرش بیاید و تحصیلات عمیقی داشته باشد. علاوه بر آن نیز باید در نظر داشته باشیم اتصال مرحومه دباغ به حوزه سیاست از طریق ایشان اتفاق می‌افتد. علاوه بر این، برخی از معلمان ایشان نیز در این مسیر اثرگذار بودند. چراکه افرادی مانند خانم دباغ یک روزه شکل نمی‌گیرند.

وزیر فرهنگ سپس از شخصیت مرحومه دباغ به عنوان شخصیتی جامع‌الاضداد نام برد و تصریح کرد: این بازخوانی‌ها از جهات مختلف می‌تواند اهمیت داشته باشد؛ چراکه ما روایتی مردانه از دفاع مقدس داریم، این درحالی است که سهم زنان در این حادثه عظیم اگر بیشتر از مردان نبوده باشد، کمتر نیز نبوده است. روایت‌ مستقیم مرحومه دباغ به ما کمک می‌کند تا نقش زنان را بهتر دریابیم.

وی افزود: خاطرات مربوط به زندان ایشان واقعا قابل توجه است. ما به روایت زنانه‌ای از انقلاب و دوران دفاع مقدس نیاز داریم و مرحومه دباغ به این امر کمک می‌کند. باید روایت‌هایی را بیان کنیم که خواندنی و شنیدنی باشند. بازخوانی این روایات فاصله نسلی را کم می‌کند که این امر هدف ما نیز هست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنانش تاکید کرد: مرضیه دباغ‌ها برای نوجوانان و جوانان، زنان و مردان حرف‌های زیادی دارند که شنیدنی است و لازم است به وسیله آن ها گسستی که وجود دارد را کم کنیم و از بین ببریم.

ذکر خاطراتی از مجاهدت های بانو دباغ

در بخش دیگری از این آیین نیز، رضوانه دباغ، فرزند بانو دباغ و بهجت قاسمی، همسر شهید دکتر مجید شهریاری به ذکر خاطراتی از مجاهدت ها و زحمات فرهنگی، دینی و سیاسی این بانوی مجاهد و انقلاب پرداختند.

در پایان این مراسم نیز از کتاب زندگی نامه و خدمات علمی و فرهنگی بانوی مبارز و انقلابی مرضیه حدیدچی(دباغ) و کتاب مقالات همایش ملی بزرگداشت این بانوی مجاهد که از سوی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی منتشر شده است؛ همچنین فیلمنامه تهیه شده از سوی رسانه ملی درباره زندگی این بانوی انقلابی با حضور رئیس دفتر مقام معظم رهبری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، رئیس نهادنمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و جمعی از مدیران عالی فرهنگی و هنری کشور رونمایی شد.

 در این مراسم، پیام رئیس جمهور به این کنگره توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.



انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir