به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تصویری که خداوند در قرآن از روش زیست انسان در دنیا ارائه می‌دهد، محدود به دنیا نیست، بلکه به وضوح عواقب و نتایج آن در آخرت را نیز به تصویر می‌کشد. در آیات مختلف، انسان‌ها بر اساس اعمالشان، یا به سوی رحمت و نجات الهی رهنمون می‌شوند یا به عذابی سخت گرفتار خواهند آمد و این گویای عدل خداوند است؛ لذا مسئله عدالت الهی و سرنوشت انسان‌ها در آخرت از موضوعات مهم در آموزه‌های دینی است که قرآن کریم بارها به آن پرداخته است. یکی از آیات قابل تأمل در این زمینه، آیه 72 سوره مریم است که تصویری روشن از عاقبت پرهیزگاران و ظالمان در روز قیامت ارائه می‌دهد.خداوند در این آیه می‌فرماید «ثُمَّ نُنَجِّی الَّذِینَ اتَّقَوْا وَنَذَرُ الظَّالِمِینَ فِیهَا جِثِیًّا؛ سپس آنان را که [از کفر، شرک، فساد و گناه] پرهیز کردند، نجات می‌دهیم، و ستمکاران را که به زانو درافتاده‌اند، در دوزخ رها می‌کنیم.»

این آیه با تأکید بر نجات پرهیزکاران و عذاب ستمکاران، به مفهوم عمیق تقوا و ظلم و نتایج آن‌ها در آخرت اشاره می‌کند. در این آیه سرنوشت ستمکاران، عبرت‌آموز و هولناک است. این افراد که با ظلم و فساد به نادیده گرفتن حقوق دیگران و مخالفت با دستورات الهی پرداخته‌اند، در روز قیامت به زانو درمی‌آیند و در وضعیت حقارت‌آمیز در دوزخ رها می‌شوند. آن‌ها در دنیا از قدرت و نفوذ خود سوءاستفاده کرده و حقیقت را نادیده گرفتند، اما در قیامت، هیچ راه فراری نخواهند داشت و در برابر عدالت بی‌چون و چرای الهی تسلیم می‌شوند. زانو زدن آن‌ها نمادی از سرسپردگی و ناتوانی در مقابل این عدالت است.

صهیونیست‌ها و به طور کلی جبهه استبداد در دنیای امروز مصداق بارز این آیه قرآن هستند. آن‌ها با بهره‌گیری از قدرت و نفوذ سیاسی و نظامی، به ظلم و تجاوز علیه ملت‌ها به ویژه مردم مظلوم فلسطین دست زده‌اند. اقدامات ظالمانه‌ آن‌ها، از تخریب خانه‌ها و قتل‌عام بی‌گناهان تا اشغال سرزمین‌ها و نقض آشکار حقوق بشر، همه نشانه‌هایی از فسادی است که در این آیه به آن اشاره شده است. این قدرت‌های استکباری به جای پایبندی به اصول انسانی و اخلاقی، به تداوم ظلم و فساد در دنیا پرداخته‌اند و در پی تسلط بر دیگران هستند، اما سرانجام آن‌ها در برابر عدالت الهی چیزی جز شکست و خواری نخواهد بود.

همان‌طور که آیه بیان می‌کند، این ظالمان در روز قیامت به زانو درآمده و در وضعیت خفت و عذاب قرار خواهند گرفت. قدرت و نفوذی که امروز در دست دارند، تنها ابزار فریبنده‌ای است که آن‌ها را از حقیقت دور کرده است، اما عدالت الهی، برتری دنیوی آن‌ها را از بین خواهد برد و عواقب ستمگری‌هایشان را در آخرت به آن‌ها خواهد چشاند. این آیه نه‌تنها تسکین‌دهنده دل‌های مظلومان است، بلکه به ظالمان هشدار می‌دهد که ظلم و استبداد هرچند در دنیا با قدرت همراه باشد، در نهایت به خواری و عذاب در آخرت منجر خواهد شد.

انتهای‌پیام/

source

توسط irmusic4.ir