ایسنا/خراسان رضوی تاریخنگاران و مفسّران، ویژگیهای پیامبر را بررسی کردند و معتقدند که چنین انسان برجستهای جز پیامبری راستین نیست.
حدیثهای زیادی آمده است که نور حضرت محمد(ص)، حضرت علی (ع) و خاندان پاک آنان پیش از آفرینش زمین و آسمان بوده است و پیامبر(ص) میفرمایند که وقتی خداوند آدم را آفرید آن نور را در بهشت جا داد و بعد از آن پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) به دنیا آمدند.
بنابراین، اجداد پیامبر(ص) همگی از افراد صالح و شایسته و بزرگوار و پاکدامن هستند. در روایات فراوان، این نکته آمده است که هیچ وقت از راه خدا منحرف نشدهاند و اصل و نسب شکوهمندی دارند.
اتفاقات عجیب با تولد پیامبر مهربانی
هنگام تولد پیامبر(ص) موارد عجیبی اتفاق افتاد. حضرت علی(ع) فرمودند که در زمان تولد پیامبر(ص)، بتهای آویزان به کعبه همه به زمین افتادند و شب از آسمان ندایی شنیده شد که حق آمد و باطل نابود شد و به راستی که باطل نابود شدنی است. دریای ساوه خشک شد و آتشکدهها خاموش شدند و ۱۴ کنگره ایوان کسری فرو ریخت.
آمنه، مادر حضرت محمد(ص) گفت که هنگام تولد پیامبر(ص) ندایی آمد که این مولود مبارک، همه ویژگیهای خوب پیشینیان خود ازجمله برگزیدگی آدم (ع)، مهربانی نوح (ع)، حلم ابراهیم (ع) و زبان اسماعیل (ع) را دارد بنابراین شاهکار آفرینش است.
ویژگیهای پیامبر (ص)
او شب زندهدار، فروتن و بیرغبت به دنیا بود. آن حضرت دیرخشم و طبع لطیفی داشت که در آن مکر و بخل و حسد جای نداشت.
پیامبر (ص) و یارانش در جنگ و پیکار همیشه پیشتاز و خطشکن بودند
در جنگ و پیکارهای پیامبر(ص) هرگز شنیده نشده است که پیامبر از میدان نبرد عقبنشینی کند. پیامبر(ص)، در مورد دین، آنگونه معتقد بود که خود و یارانش همیشه پیشتاز و خطشکن بودند و سینه خود و اهل بیت را سپر بلا میکرد.
هنگامی که پیامبر(ص) قصد لشگرکشی داشت و فرماندهی را به یکی از سرداران میداد این وصیت را میکرد که با نام و کمک خدا حرکت کنید و در راه او گام بردارید. به مردم خیانت نکنید و سالمندان و کودکان را نکشید و درختان را نابود نکنید.
ویژگیهای اخلاقی پیامبر (ص) در خرید و فروش
محتوای دعوت پیامبر(ص) پر از نور و حکمت و عقلانیت بود. او قوانینی درباره خرید و فروش و قرارداد تجاری و معاملات و مضارب وضع کرد و دستوراتی برای ارث و داوری و زندگی آورد. او به مردم چگونه زیستن، زندگی با اعتقادات و باورها و دعوت به توحید و دوری از طاغوت را آموخت.
پیامبر اسلام (ص)، یارانی داشت که نشان از ویژگیهای بارز او بودند که صفات عالی و بارز را داشتند.
روزگاری که همه اقوام و ملل جهان، زن را به عنوان موجودی پست میدانستند، خورشید اسلام طلوع کرد و افق زندگی را روشن کرد و ندای محبتآمیز پیامبر(ص) روح نشاط را در کالبد او دمید. او موقعیت زن را مهم و جایگاه او را ارتقا داد.
مقام زن در نزد پیامبر (ص)
در تاریخ مذهبی جهان هیچکس همچون پیامبر نبود که مقام زن را این طور بالا ببرد. ایشان در زمانی که زنان هیچ حقوقی نداشتند، به آنان حق داد و فرمود بهترین مردان در میان شما افرادی هستند که نسبت به زنانشان خوش رفتار باشند. پیامبر نسبت به همسرانشان مهربان بودند و گاهی که بدرفتاری داشتند آن را در کنار رفتار مثبت آنها میشمرد.
پیامبر(ص) میان همسران خود به عدالت رفتار میکرد و همیشه از خدیجه به خوبی یاد میکرد و میفرمود که هیچ کس خدیجه نمیشود و زمانی که همه کافر بودند او به تنهایی به پیامبر (ص) ایمان آورد و ایشان را یاری کرد.
رفتار پیامبر (ص) با کودکان
پیامبر(ص) بچهها را دوست داشت و با آنان مهربان بود و بازی میکرد. پیامبر نسبت به کودکان ابراز علاقه بسیار داشت و با آنها بازی و در حق آنان دعا میکرد و آنها را به کار خیر تشویق میکرد.
شخصی نزد پیامبر(ص) آمد و گفت که تا به حال کودکی را نبوسیدهام. حضرت در وصف او فرمود این شخص در نزد من از اهل آتش است.
پیامبر(ص) در عصر عرب جاهلیت که فرزندان دختر را زنده به گور میکردند، دست دختر خود را بوسید و او را تکریم کرد.
منابع
برگرفته از «رفتار پیامبر(ص) با زنان و کودکان»، اشرف بیدی
برگرفته از «ویژگیهای حضرت محمد(ص)»، عبدالله جوادی آملی
انتهای پیام
source