منتقد پیشکسوت سینما گفت: فیلم سازان میتوانند با آثار فرهنگی مناسب به سینمای ملی هویت ببخشند.
جواد طوسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به روز ملی سینما، گفت: سینما زمانی میتواند اهمیت و جایگاه تاریخی خود را پیدا کند که یک آسیب شناسی بهنگام داشته باشد.
وی افزود: افرادی همانند رسول ملاقلی پور و ابراهیم حاتمی کیا با آثارشان به سینمای ایران هویت میبخشند و میتوانند علاوه بر مخاطب داخلی، در جوامع دیگر هم موقعیتهای نمایشی فرا ملی ایجاد کنند.
طوسی ادامه داد: سینمای ملی اول باید مشخصههای فرهنگی خود را در سرزمینمان پیدا و استخراج کند و بعد از آن میتواند به سیر انتقالی جوامع جهانی هم راه پیدا کند.
این منتقد پیشکسوت سینما با بیان اینکه فیلم سازان میتوانند به سینمای ملی هویت ببخشند، ادامه داد: تعداد زیادی از فیلم سازان ما از دل همین جامعه و همین دوران تاریخی بعد از انقلاب شکل گرفتند و به سینمای ملی هویت دادند و فیلم سازان نسل جدید هم باید بتوانند نقطه وصلشان به سینمای ملی را به یک پویایی ملی سوق دهند.
طوسی گفت: اگر گاهی در سینمای ایران زمینههای انحرافی ایجاد شود و از اصل خود دور بماند، هنرمند جامعه و فضای فرهنگی باید با ایجاد اتاق فکر به دنبال راهکاری عملی باشد تا بتواند نقطه آرمانی سینمای ما را به درستی پوشش دهد.
وی با اشاره به سند ملی سینما ادامه داد: سند ملی سینما باید یک زمینه انطباق با دوران معاصر تاریخی، فرهنگی و اجتماعی ما داشته باشد تا بتواند به شعارها و مبانی ارزشی جامعه، جامه عمل بپوشاند.
طوسی گفت: سینمای ما در چرخه تولید سالانه خود میتواند به فیلمهای کمدی و طنز به شکل متفاوتتر و کیفی تری بار معنایی ببخشد، اما به گونهای نباشد که در جامعه نقش مخربی داشته باشد، در کنار آن هم باید چراغ سینمای اجتماعی و جنگی روشن باشد تا این چرخه تولید متنوعتر شده و در معرض دید مخاطبان گسترده تری قرار بگیرد.
source