چاپ هشتمِ «آیین نگارش اداری»





«آیین نگارش اداری»، از انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی تهران با ویرایش جدید به چاپ هشتم رسید.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی تهران، «آیین نگارش اداری»، ساختارشناسی و روش‌های نوین درست‌نویسی و نگارش مکاتبات اداری، تألیف دکتر وجید خلیلی اردلی، مدرس درست‌نویسی و آیین نگارش اداری در ۶ فصل به رشته تحریر درآمده است.

مولف در بخش حرف نخست و رویکرد فصل اول کتاب با عنوان «رویکرد و چند گفتار کوتاه ضروری» با اشاره به رویکرد مسأله‌محور، مهارت‌محور و کاربردی در نگارش آورده است: همیشه دوست داشتم برای کمک به گسترش درست‌نویسی و آیین نگارش معیار، در حد توان خویش، گامی کوچک بردارم. چند سال پیش وقتی از رساله دکتری خود با موضوع «ارزیابی آیین نگارش و درست‌نویسی در وبگاه‌های پربیننده کشور» دفاع کردم، گفتم شاید وظیفه‌ام را انجام دادم، اما چنین نبود و کار، تازه آغاز شد.

بهتر بود نتایج و یافته‌های آن پژوهش به میدان نیاز روز بیاید و در گوشه کتابخانه باقی نماند. نیازی که شرایط خاص روزگار در دنیای «نوشتن» به‌وجود آورد؛ یعنی هم فن‌آوری‌های نو نوشتاری زیاد و متنوع شد، هم تولید متن و شیوه‌های اشتراک‌گذاری آن، در نتیجه، امکان خطاهای گوناگون نگارشی نیز بیشتر شد. به‌دنبال این نوآوری‌ها در ابزار نگارش و گستردگی فراوان در انتشار نوشته‌ها، اهمیت به‌روزرسانی مهارت‌های نگارشی و لزوم گسترش درست‌نویسی و پاکیزه‌نویسی نیز آشکارتر شد.

وی، در ادامه با بیان این‌که از میان کانون‌های اصلی تولید نوشتار، از جمله نگارش‌های اداری، رسانه‌ها، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مجازی، توجه به نوشتارهای گسترده اداری به دو علت ضروری‌تر است، در ادامه خاطرنشان کرده است: نخست نگارش‌های اداری بر اثرگذاری و ماندگاری ارتباطات درون‌سازمانی، برون‌سازمانی و فراسازمانی شاخصی بنیادی است و دیگر این‌که نگارش‌های اداری همواره باید الگوی درست‌نویسی در جامعه باشد. از این‌رو برای تدوین و تألیف مجموعه‌ای آموزشی و مهارتی از میان چندین جامعه هدف و زمینه‌های گسترده و پرمخاطب نوشتاری، آیین نگارش مکاتبات اداری با رویکرد مسأله‌محوری و مهارت‌محوری انتخاب شد.

خلیلی، ادامه داده است: پس از آن کوشیده‌ام تا با تکیه بر دیدگاه‌ها و تجربه‌های استادان صاحب‌نظر و صاحب‌اثر و با نگاهی رشومند به شاخص‌های «دستور زبان»، «دستور خط»، «نگارش و ویرایش متون اداری» و «پردازش رایانه‌ای نوشتاری» آن گام کوچک را بردارم.

هدف مولف از نگارش این کتاب کمک به گسترش درست‌نویسی در نگارش‌های اداری و جلوگیری از رواج شلخته‌نویسی و الگوهای غیرمعیار زبانی بود و برای پژوهش، تدوین و نگارش این کتاب، از آثار و منابع ارزشمندی بهره برده شده است.

به اعتقاد مولف، زبان نگارش‌های اداری، زبانی ویژه است و تفاوت‌هایی با نگارش‌های دیگر دارد که ورود به ویرایش و پردازش آن آسان نیست. نگاه بنیادین به دنیای این زبان نوشتاری باید به‌دور از افراط و تفریط، نیازسنجانه، نتیجه‌گرا و همراه رویکرد ساده‌سازی و روان‌سازی و معیارسازی باشد.

انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی تهران، کتاب «آیین نگارش اداری»، را در ۲۹۲ صفحه به‌همراه پاسخ‌های پیشنهادی به پرسش‌های تشریحی به بهاء ۲۸۰ هزار تومان چاپ و راهی بازار کتاب کرده است.



انتهای پیام/


source

توسط irmusic4.ir