«هوشنگ جاوید» پژوهشگر موسیقی نواحی و آیینی درخصوص جشنواره موسیقی نواحی به خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ گفت: فراخوان هفدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی را از روی فراخوان دوره شانزدهم نوشتهاند. باور من این است که جشنواره موسیقی جوان باید با جشنواره موسیقی نواحی ادغام شود. در کنار آن پیشکسوتان باید کارهای خودشان را انجام بدهند تا با برگزاری این رویدادها الگویابی کنند.
مرآتی گفت فراخوان دادیم تا ثبت نام کنند بعدا ببینیم چه میشود؟
جاوید با اشاره به بند محدویت سن در فراخوان هفدهمین دوره جشنواره موسیقی نواحی و نقدهایی که به آن وارد است؛ عنوان کرد: این مسئله از بنیان مشکل دارد. روندی را پیش گرفتهاند که حالا خودشان هم نمیدانند باید چه کاری انجام بدهند. درخصوص این بند با آقای «مرآتی» صحبت کردم و او گفت که ما فراخوان را دادهایم تا شرکتکنندگان ثبتنام کنند و بعدا ببینیم چه میشود. متاسفانه از زمانی که موسیقی در جشنوارههای گوناگون شاخه به شاخه شد، به این روز افتاد. در طول سال، بیش از ۱۰ جشنواره موسیقی برگزار میکنیم که فقط یک اتفاق محسوب میشود و هیچکدام خروجی درستی ندارد. هنر موسیقی نواحی باید به جایگاه خودش بازگردد.
وی ادامه داد: داوران، مشاوران و مربیان جشنواره موسیقی اکثرا در کارشان مشکل دارند و فقط بیجهت به عدهای لوح تقدیر میدهند. مانند این است که کل شهر آرایشگر باشند. متاسفانه برگزیدگان جشنوارهها پایشان به رسانه ملی باز نمیشود و همینها دلیل است که نسل جوان دیگر در زمینه موسیقی بختیاری، بلوچ و… فعالیتی ندارد.
خلیفگی و مرشدی باید در جشنوارهها نشان داده شود
این موسیقیپژوه درباره حضور پیشکسوتان و تاثیر حضور آنها در جشنوارههای گوناگون بیان کرد: وقتی بحث میانسالان و پیشکسوتان به میان میآید در وهله اول این مسئله اهمیت دارد که این افراد هیجانساز و صحنهپرداز باشند تا جوانان را تحت تاثیر قرار بدهند. خلیفگی و مرشدی باید در جشنوارهها نشان داده شود. اصیل نوازی در جشنواره موسیقی نواحی کمرنگ شده و عامل اصلی آن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است چرا که در سه دهه اخیر برداشتها و برنامهریزیهای درستی در زمینه موسیقی نداشته است.
بیتوجهی مدیران موجب حرکت هنرمندان به سمت مجلسگردانی شده است
وی در ادامه افزود: یک زمانی آقای «درویشی» بستری را تحت عنوان جشنواره موسیقی نواحی برپا کرد که همان را هم با ایرادگیریهای گوناگون برهم زدند. گروههایی که این روزها اجرا دارند اصیل نیستند و فقط پایبندی به اصالت دارند. برخی فقط از این جشنواره به آن جشنواره میروند و جایزه میگیرند. متاسفانه از موسیقی حمایت نمیشود و این موجب میشود هنرمندان به مجلسگردانی روی بیاورند.
جاوید در پایان گفت: همانگونه که از یک فوتبالیست حمایت مالی میشود باید به هنرمندان هم بها بدهند. اعداد و ارقامی که به پیشکسوتان موسیقی ما داده میشود واقعا توهینآمیز است. کمیسیون فرهنگی مجلس باید بودجه مستقلی برای موسیقی در نظر بگیرد تا موسیقی متوحل شود و متحولکننده باشد.
انتهای پیام/
source