به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ هفته گذشته در حوزه فرهنگ و هنر ایران چالش‌های زیادی وجود داشت. از گفت‌وگوی سالاری درخصوص مجوز برای ۳خواننده رَپ تا واکنش معین به افتخارآفرینی مدال‌آوران کاروان ایران.

علاوه بر آن درگذشت «فتح‌الله طاهری» بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون تاحلالیت گرفتن وزیر فرهنگ و ارشاد در جمع خبرنگاران از جمله حواشی دیگر هفته بود.

در ادامه اخبار مهم فرهنگ و هنر ایران را می‌خوانید.  

واکنش «معین» به کسب مدال ورزشکاران ایران در المپیک پاریس

نصرالله «معین» خواننده مشهور ایرانی با انتشار تصویری کسب مدال ورزشکاران ایرانی در المپیک پاریس را تبریک گفت.

در این تصویر که امین میرزازاده، مبینا نعمت‌زاده، محمدهادی ساروری، سعید اسماعیلی، علیرضا محمدی و ناهید کیانی در آن دیده می‌شوند نوشته شده: «تبریک به مدال‌آوران المپیک که برای کشور عزیزمان ایران افتخار آفریدند.»

«فتح‌الله طاهری» بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون درگذشت

«فتح‌الله طاهری» بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون که از هفتم مرداد ماه به دلیل بیماری گوارشی در بیمارستان بستری بود؛ درگذشت.

طاهری در آثار بسیاری از جمله سریال‌های «سه در چهار»، «متهم گریخت»، «سیاوش»، «نوبت لیلی» و فیلم‌های سینمایی «محمد رسول الله»، «پرویز» و… نقش‌آفرینی کرده بود و علاوه بر آن سابقه ۶۰ سال اجرای تعزیه را در کارنامه هنری خود داشت.

خبرگزاری برنا درگذشت این بازیگر را به خانواده او و اهالی فرهنگ و هنر تسلیت می‌گوید.

محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص دلیل عدم اجرای مجدد کنسرت نمایش «سی‌صد» کاری از سهراب پورناظری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا؛ گفت: کنسرت‌ها کلا در ایام محرم و صفر برگزار نمی‌شوند و آثاری که کنسرت اطلاق شوند، مجوز اجرا در این ایام را نمی‌گیرند. من کنسرت نمایش «سی‌صد» را ندیدم، اما دوستانی که مجری کار هستند، می‌گویند این اثر، کنسرت نمایش نیست بلکه موسیقی‌ای است که نمایش هم در آن وجود دارد.

وی ادامه داد: کارشناسان ما معتقدند اگر بخواهیم «سی‌صد» را در ۲ بخش موسیقی و نمایش، وَزن‌کِشی کنیم بیشتر به موسیقی متمایل است. در کل امیدوارم که این مشکل هم هرچه سریع‌تر حل شود تا کار شایسته آقایان پورناظری دوباره به اجرا برسد.

معاون امور هنری وزارت ارشاد درباره اجرای «نبرد رستم و سهراب» حسین پارسایی که موسیقی هم در آن وجود دارد و این روز‌ها به صحنه می‌رود، بیان کرد: از نگاه من اگر بخواهیم عدالت را رعایت کنیم باید هردوی این کار‌ها اجرا داشته باشند و به صحنه بروند، اما به هرحال مخاطب، سهراب و تهمورس پورناظری را در حوزه موسیقی و حسین پارسایی را در حوزه تئاتر می‌شناسد.

وی ادامه داد: برای مثال اگر «نبرد رستم و سهراب» ۷۰ درصد نمایش و ۳۰ درصد موسیقی است؛ کار آقایان پورناظری عمدتا موسیقی است و بخش کمی از آن نمایش است. درکل ما در صدد گفتگو هستیم و کار را دنبال می‌کنیم تا مجددا «سی‌صد» به صحنه بازگردد.

سازمان اوج با سرمایه‌گذاری برای «نبرد رستم و سهراب» کار شایسته‌ای کرد/ پول‌های قوی مناسبات تئاتر را برهم نریزند

وی در پاسخ به این پرسش که سرمایه‌گذاری سازمان اوج در نمایش «نبرد رستم و سهراب» به کارگردانی حسین پارسایی چه اندازه اقدام درستی بوده و آیا در ادامه این عمل موجب حمایت دیگر ارگان‌ها از نمایش و کنسرت‌ها می‌شود؛ پاسخ داد: قطعا حضور ارگان‌های مختلف که به لحاظ مالی، توانایی کمک و مساعدت به تولیدات فاخر را دارند بسیار مغتنم و ارزشمند است. سازمان اوج هم به عقیده من با تولید این سرمایه گذاری در این اثر کار شایسته‌ای کرده استالبته این بین باید مراقب باشیم پول‌های قوی مناسبات هنر را برهم نریزد. لزومی ندارد، چون پول زیادی دست ماست هزینه‌های بی‌جهتی را برای بازیگران، کارگردان و… کنیم و بر همین منوال بلیت‌ها را گران بفروشیم. این کار‌ها تعادل اقتصاد تئاتر را برهم می‌زند.

پول‌های قوی بانی ایجاد نرخ میلیونی بلیت تئاتر

سالاری با اشاره به بالا بودن قیمت بلیت برخی نمایش‌ها عنوان کرد: متاسفانه این اتفاق به دلیل حضور پول‌های قوی رخ می‌دهد. روزی که دوستان قیمت بلیت نمایش «نبرد رستم و سهراب» را اعلام کردند با آقای حمید نیلی مدیرکل هنر‌های نمایشی تماس گرفتم و گفتم این قیمت‌ها پذیرفته نیست. مدیرکل هنر‌های نمایشی گفتند قیمت‌ها از ۶۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان اعلام شده است. من گفتم این قیمت نمی‌تواند باشد چرا که مناسبات اقتصاد تئاتر را برهم می‌ریزد و سالن‌های دیگر را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین من خواهش کردم در جلسه‌ای با دوستان تولیدکننده قیمت‌ها را کاهش دهند.

با قیمت بالای بلیت تئاتر مخالفم

معاون امور هنری وزارت ارشاد در پایان خاطرنشان کرد: گروه‌های تئاتر باید منابع درآمدی خودشان را از بخش‌های مختلف کسب کنند. باید پشتیبان، تبلیغات و اسپانسر پیدا کنند. نمی‌توان همه پول را از جیب تماشاگر درآورد. تا جای ممکن قیمت بلیت‌های تئاتر باید کنترل شده باشد. برای مثال وقتی در سالن تئاتر اجرا نمی‌کنید و  یک زمین ورزشی را برای تولید یک تئاتر درنظر می‌گیرید حتما نور، صدا، تجهیزات متناسب و… خودش را می‌خواهد که همه اینها هزینه بالایی دارد که قرار نیست از جیب تماشاگر این پول‌ها دربیاید. اینها هزینه‌هایی است که گروه باید از منابع دیگری تامین کند؛ به همین دلیل من موافق قیمت بالا برای بلیت نمایش نیستم و متعقدم گروه‌ها برای قیمت بلیت منابع مالی دیگری را باید تامین کنند.

وزیرفرهنگ در جمع اهالی رسانه حلالیت طلبید

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه گذشته ۲۰ مرداد ماه در  نشست صمیمی روزنامه‌نگاران، خبرنگاران، عکاسان و فعالان رسانه‌ای با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به مناسبت روز خبرنگار در مجتمع باغ زبیا برگزار شد، با تاکید بر این مطلب افزود: یاد شهدای عزیز خبرنگار را گرامی می‌داریم. شهدای مظلوم غزه، شهدای خبرنگاری که در غزه به شهادت رسیدند و برای جهانیان مایه شرمساری است که این گونه وحشیانه زن و کودک و پیر و جوان را به خاک و خون می‌کشند و حساسیت تمام فضای عمومی به حداقل کاهش پیدا کرده است.

وی افزود: خیلی مایه تاسف است وجود دژخیمان خون‌آشامی که با این سبوع‌گری، خشونت و وحشی‌گری مقابل چشم همه مردم دنیا این بندگان خدا را سلاخی و آزادانه در المپیک هم شرکت می‌کنند. المپیکی که به محض اراده قدرت‌های حاکم، کشور‌هایی که از نظر آنها متمرد هستند به راحتی حذف می‌شوند و با آنها به راحتی برخورد می‌کنند، اما افسران رژیم صهیونیستی، تفنگ‌بدستان این رژیم جلاد، آدم‌کش و کودک‌کش به اسم ورزشکار در مسابقات حاضر می‌شوند.

وزیر فرهنگ با گرامیداشت یاد شهدای خبرنگار غزه گفت: امیدواریم به زودی با انتقام سختی که جبهه مقاومت و رزمندگان عزیز اسلام خواهند داشت طومار این رژیم در هم بپیچد و همه ما همراه با رهبر عزیزمان نماز را در بیت‌المقدس عزیز برپاداریم.

اسماعیلی گفت: مسئولیت همیشه اشکالاتی را هم به همراه خود دارد. امیدواریم هرگز کمی و کاستی‌هایمان را در خدمت‌گزاری به اهالی فرهنگ، هنر و رسانه و جمع نخبه حاضر و همه اصحاب این حوزه فخیمه از ما پذیرا باشند. این کمی‌ها و کاستی‌ها را از ما ببخشایند.

وی گفت: هر لحظه‌ای که روی این صندلی نشسته بودیم آماده بلند شدن بودیم و خودم و روحیه‌ام را با این خصوصیات تنظیم کردم که جایی را مدت‌دار عادت به نشستن در آن نکنم که جابجایی سخت باشد. این دوره بیش از آنچه فکر می‌کردیم یک سال زودتر از موعد به پایان رسید و دولت را به دوستانی تحویل می‌دهیم و برای همه آنها آرزوی موفقیت و سربلندی داریم.

اسماعیلی ادامه داد: سلایق و جناح‌ها و خطوط مسائل بسیار فرعی است. مخصوصا برای من و همکارانم که عمدتا بدون هیچ گونه گرایش سیاسی روشن به معنای مصطلح خود کنار هم جمع شده بودیم.

محیط پیرامون تئاترشهر پاکسازی شد

حمید نیلی مدیرکل هنر‌های نمایشی درباره محیط پیرامونی مجموعه تئاتر شهر توضیحاتی ارائه داد.

حمید نیلی گفت: «در راستای مطالبه به حق هنرمندان و مخاطبان فرهیخته تئاتر در راستای ساماندهی وضعیت دستفروشان محوطه تئاترشهر طی سه ماه گذشته از طریق استانداری، فرمانداری تهران و شورای تامین پیگیری‌های لازم را انجام دادیم و خوشبختانه به نتیجه مطلوبی رسیدیم.»

وی افزود: «امیدوارم از امروز یکشنبه ۲۱ مردادماه دیگر شاهد حضور دستفروشان در اطراف تئاترشهر نباشیم چراکه با تدابیر استاندار محترم و همکاری فرمانداری و شهرداری تهران دستفروشان عزیز به مکان درخور شان در نزدیکی چهار‌راه ولیعصر منتقل می‌شوند.»

سالاری: صدور مجوز برای ۳خواننده رپ کذب است

«محمود سالاری» معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا در پاسخ به این پرسش که آیا صدور مجوز برای سه خواننده «رپ» حقیقت دارد یا نه؟ گفت: خیر، این مسئله صحت ندارد. قاعدتا هنوز مجوزی برای موسیقی رپ صادر نشده است. مجوزی برای اثری صادر شده است که پاپ بوده است و آن خوانند‌ه‌ای که مشهور به رپ‌خوانی است در آن اثر رپ نخوانده و ژانرش پاپ است. در حقیقت ما به موسیقی پاپ او مجوز دادیم. دو اسم دیگری هم که مطرح شده بود را بررسی کردم، آن دو خواننده هم قرار بر این بود که اگر در گونه پاپ بخوانند مجوز بگیرند.

سالاری درباره کارگروهی که در وزارت ارشاد برای بررسی صدور مجوز برای «رپ» تشکیل شده بود، گفت: ما کارگروهی را در خصوص بررسی ژانر موسیقی رپ داریم، اما این بین اختلاف‌نظر بسیار زیاد است. رپ یک سبک زندگی است که با خودش چیز‌های زیادی به همراه دارد بنابراین فقط نباید واژه‌ها و نت‌ها را کنار هم دید. به همین دلیل هنوز به جمع‌بندی قطعی در این خصوص نرسیده‌ایم.

به گزارش برنا؛ پس از مطرح شدن مجوز دار شدن برخی از خوانندگان رپ در دولت سیزدهم، به تازگی اخباری مبنی بر اینکه «حمید صفت»، «چَرسی» و «دِدان» سه خواننده موسیقی رپ از سوی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز فعالیت رسمی پیدا کرده‌اند، منتشر شده بود.

جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر مدیران پنج بخش خود را شناخت

خیرالله تقیانی‌پور دبیر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر طی احکامی جداگانه مهدی آشنا را به‌عنوان مدیر بخش مسابقه پوستر و عکس تئاتر، سیدجواد روشن را به‌عنوان مدیر بخش پژوهش، مژگان وکیلی را به‌عنوان مدیر بخش بین‌الملل، مهدی دوایی را به‌عنوان مدیر هنری و داریوش نصیری را به‌عنوان مدیر بخش نمایش‌های خیابانی جشنواره تئاتر فجر منصوب کرد.

علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در این رویداد می‌توانند به سایت جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به آدرس https://fitf.theater.ir مراجعه کنند.

چهل‌و‌سومین جشنواره‌ بین‌المللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانی‌پور بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تهران برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

source

توسط irmusic4.ir