به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی و رسانه های نوین معاونت سیما، به واسطه اهمیت نکات اخلاقی نهج البلاغه و کلمات قصار و ژرف امیرمومنان (ع)، رسانه ملی همواره به ویژه در مناسبت های مختلف مذهبی در برنامه‌های خود، کلام امیرمومنان (ع) در نهج البلاغه را مورد توجه و دقت نظر قرار داده و در برنامه‌های روزانه و مناسبتی خود از کلام حضرت علی (ع) مظهر العجایب در علم و سخن استفاده می کند. همچنین با دعوت از کارشناسان قرآنی در برنامه های متنوع، مباحث علمی و دینی از نهج البلاغه را مورد بررسی قرار داده است.

با مروری بر برنامه های مختلف تلویزیون از بهار ۱۴۰۲ تاکنون، بیش از ۳۰۰ ساعت برنامه در ساختارهای مختلف برنامه سازی اعم از ترکیبی، گفت‌وگومحور، خبری، مستند (گزارشی، محض و …)، میان برنامه (موشن گرافی، انیمیشن و …)، سخنرانی و … از شبکه های مختلف سیما به سخنان و رهنمودهای گهربار حضرت علی (ع) در نهج البلاغه پرداخته اند.

پخش سخنان مراجع عظام تقلید و اساتید حوزوی و دانشگاهی همچون آیت الله جوادی آملی، آیت الله مصباح یزدی، استاد رحیم پورازغدی و کارشناسان برجسته معارفی مانند حجج اسلام محسن قرائتی، ناصر رفیعی، حسینی قمی، مسعود عالی، محسن قنبریان، سعیدی آریا، فرحزاد و … که در قالب سخنرانی، منبر و حضور در برنامه های مختلف به کتاب ارزشمند نهج البلاغه میراث ماندگار امیرالمومنین حضرت علی (ع) پرداخته اند از جمله برنامه های ثابت در جدول پخش شبکه های مختلف سیما است.

از مهم ترین برنامه های شبکه یک در این خصوص می توان به برنامه «آفتاب شرقی» در تیر ماه امسال اشاره کرد که میزبان حجت الاسلام قاضی عسگر با موضوع آیین حکومت داری در نهج البلاغه با محوریت نامه امام علی (ع) به مالک اشتر بود.

این برنامه تاکنون با حضور اساتید دیگری همچون حجج اسلام محمدجواد ارسطا و الهی راد نیز به موضوع نهج‌البلاغه و شرح خطبه های آن پرداخته است.

از دیگر برنامه ها که می توان به آن اشاره کرد «طرحی برای فردا» و از سری مجموعه سخنرانی های تبیینی استاد رحیم پورازغدی است که در چندین برنامه به موضوعات مهمی همچون توصیه های امام علی (ع) به حکمرانان شهرها، نحوه برخورد با مردم، اهمیت بعد نظارت در حکومت اسلامی و … پرداخته است.

برنامه «کلمه» نیز با دعوت از کارشناسان به شخصیت علامه جعفری و روش بدیع ایشان در تبیین نهج‌البلاغه و ترجمه و تفسیر ارزنده ایشان به زبان فارسی پرداخته است.

دعوت و تکریم حافظان نهج البلاغه در برنامه «سیمای خانواده» نیز از دیگر اقدامات شاخص برای تبلیغ و ترویج توجه به این کتاب گرانسنگ انجام شده است.

پخش سخنرانی آیت الله محمدتقی مصباح یزدی درباره بررسی علت های اصلی انحراف انسان از دیدگاه نهج البلاغه، سخنرانی حجت الاسلام ناصر رفیعی درباره نامه چهل و پنج نهج البلاغه، خوانش خطبه ۱۸۲ نهج البلاغه در برنامه «آستان جانان»، «درس هایی از قرآن» مشتمل بر سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی درباره «خدمت به مردم برای خدا نه اهداف دیگر» و پخش بیانات رهبر معظم انقلاب درباره نهج البلاغه از دیگر برنامه ها و اقدامات شبکه یک سیما بوده است.

شبکه دو سیما نیز موضوع «سیره و روش امام علی علیه السلام» را با استناد به نهج البلاغه توسط حجت الاسلام اسماعیل رمضانی در برنامه «کوی محبت» ماه رمضان امسال پخش کرد. در ماه رمضان سال گذشته نیز این شبکه در برنامه «علامت» به بیان سیره و زندگی و بررسی وقایع تاریخی دوران حکومت امام علی (ع) بر اساس کتاب نهج البلاغه با کارشناسی حجت الاسلام محسن قنبریان پرداخت.

مجموعه سخنرانی های ارزشمند آیت الله مصباح یزدی با عنوان «اخلاق و سیاست» با موضوع ولایت در نهج البلاغه از دیگر برنامه های شاخص این شبکه با موضوع نهج البلاغه است که در زمستان ۱۴۰۲ پخش شد.

برنامه «سمت خدا» از پربیننده ترین برنامه های معارفی سیما که از شبکه سه تلویزیون پخش می شود، در حال حاضر شنبه هر هفته با حضور حجت الاسلام حسینی قمی به سیری در نهج‌البلاغه می پردازد. انگیزه های جنگ جمل، پذیرش و آغاز حکومت از موضوعات و محورهای اخیر این برنامه است. همچنین برنامه «ماه من» ویژه سحرهای ماه مبارک رمضان نیز با کارشناسی حجت الاسلام پناهیان به موضوع تبیین چرایی حسد و رشک ورزی به امیرمؤمنان (ع) پرداخت که با استقبال مخاطبان این شبکه همراه بود.

شبکه چهار سیما با پخش بیش از ۱۵۰ قسمت تنها در سری سوم برنامه «سوره» به طور مفصل به زوایای مختلف نهج البلاغه توسط اساتید و کارشناسان حوزه و دانشگاه پرداخته است. موضوعات مهمی همچون نهج‌البلاغه، عرفان، الگوسازی، نظریه های عدالت، مسئله‌ نفاق و فساد، خوانش گزینشی، خوانش التقاطی، برنامه «ماجرا» با موضوع کارگزاران حکومت علوی نیز از دیگر برنامه های مطرح این شبکه در ایام نوروز ۱۴۰۳ بود.

شبکه قرآن و معارف سیما با تولید بیش از ۷۰۰ قسمت برنامه در ساختار و موضوعات مختلف به طور خاص به موضوع نهج البلاغه پرداخته است که از آن جمله می توان به مجموعه ۱۵۰ قسمتی «یاد خدا»، «حکمت های علوی» (تشریح حکمت های ۳۶ و …) «فضیلت های علوی»، «درسی از اندیشه علوی» (حکمت های نهج البلاغه) مجموعه میان برنامه «حکمرانی تراز» (از زبان شهید جمهور آیت الله رئیسی با موضوع ویژگی های مدیر اجرایی موفق از نگاه نهج البلاغه)، پوشش کامل کنگره غدیریه در تجلیل از کتاب نهج البلاغه، پوشش کامل چهل و ششمین دوره مسابقات قرآن کریم و نهج البلاغه و تولید مجموعه بخش های کوتاه یک صد قسمتی «منبر امیر» با موضوع نهج البلاغه (مشتمل بر گزاره های تاریخی اعتقادی و اجتماعی و سیاسی) به کارشناسی حجت الاسلام حسینی قمی که قرار است به زودی از این شبکه پخش شود، اشاره کرد.

از برنامه های مطرح سایر شبکه ها می توان به برنامه «سدره» شبکه تهران، «نبض الاسلام» و «وقت سحر» شبکه افق، «سر سفره خدا» شبکه پویا و «رواق» شبکه جام جم اشاره کرد.

موارد ذکر شده تنها اشاره ای بود به بخشی از برنامه های اخیر تلویزیون در پاسخ به سخنان غیرواقعی و مغرضانه یکی از مجریان سابق برنامه های ادبی شبکه چهار سیما که غیر مسئولانه در فضای مجازی منتشر شده است.

source

توسط irmusic4.ir